... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peter1007
Autor témy
Auto: E87 120d
Kraj: Prešovský

nesvieti xenon e87 (skrat)

Utorok, 31. Marca 2015, 22:03

Mám e87 r.v.2005. Pri kúpe auta nešiel xenon na vodičovej strane, auto pri štarte ukaže svetlo s vykričníkom. Pradajca zaviezol auto do servisu kde sa dali nové výbojky, balasty (kovové skrinky pod svetlami).
Svetlo aj tak nesvieti (všetko okrem xenonu funguje: nivelácia, smerovka, dialkove, AE). Diagnostika vypisala chybu:
20150331_105404.jpg

Po premeraní napätia sa zistilo že do balastu (kovova skrinka pod svetlom) nejde napätie. Keď sme ho tam priviedli tak sa xenon rozsvietil. V servise sa vyjadrili že je vadný nejaký modul ktorý sa nachádza pri šoférových nohách (asi lichtmodul) a jeho cena je cca 260€.
Chcem sa opýtať či sa môže takto prejavovať chyba toho lichtmodulu a či je možné ho nejako opraviť.
U e46 bol problém aj v zadných svetlách, do mojich v e87 bolo babrane a boli tam pripájané PDC , može to nejako súvisieť ?
Ak by niekto poznal človeka z Prešovského kraja čo sa tomu rozumie a vedel by to spraviť tak mi dajte prosím kontakt.

Za každu radu ďakujem.
/// V zákrutách už plyn neuberám /// to neplatí ak: je mokro,štrk,sneh, ľad,predpoklad stretu so zverov,ďalši predpoklad že nečíhajú zelený,nie je uprostred vozovky kráter, atď. ...už len nájsť takú zákrutu

1. E87 120d
2. Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD (ex)

kamil9
Auto: BMW i3

Re: nesvieti xenon e87 (skrat)

Streda, 1. Apríla 2015, 18:07

Mali sme podobny problem na X3, po vymene lichtmodulu problem odstraneny.
Lichtmodul sme skusali ddavat opravovat, ale nedalo sa to. Objednaval sa novy lichtmodul...

Peter1007
Autor témy

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 12:29

Vymontoval som FRM modul a chcel by som sa opýtať či už niekto niečo také opravoval alebo kde zvykne byť chyba.
Alebo ak by sa niekomu takýto modul povaľoval doma a bol funkčný tak by som ho kúpil alebo priamo na mieste vymenil a vyskúšal. Nechce sa mi vyhodiť XY € za niečo čo je možno funkčné.

Preštudoval som si aj zahraničné fóra a často sa stáva že modul je dobrý ale aj napriek tomu diagnostika ukazuje problém v ňom. Niekoľko ľudi malo problém v zadných svetlách ale neboli to e87 ale iné modeli. Ma niekto nejaku radu ako sa to dá premerať alebo schému tohoto modulu ?

20150412_131539.jpg

20150412_131551.jpg

20150412_132006.jpg
/// V zákrutách už plyn neuberám /// to neplatí ak: je mokro,štrk,sneh, ľad,predpoklad stretu so zverov,ďalši predpoklad že nečíhajú zelený,nie je uprostred vozovky kráter, atď. ...už len nájsť takú zákrutu

1. E87 120d

marius210
Auto: e53 3,0d

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 14:09

Teoreticky ak nechces davat peniaze za modul sa to da tak ze pouzijes rele (napajat ho budes 12V z toho svetla co funguje) na kontakt privedies 12V a vystup pojde na svetlo.) no hlasit chybu ti to neprestane, kedze lm bude hlasit ze je stale svetlo bez napajania. Tojedine ma napada.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Apríla 2015, 12:52

modul treba vyresetovat, to je vsetko, ziadne rele, ziadne pajkovanie, jendoducho ak niekto dlabe na vymenu ziaroviek, tak preto je tato ficurka aby sa to pekne predrazilo, samozrejme v bmw vam nauctuju vymenu riadiacej jednotky a jej nasledne kodovanie (a veril by som, ze na slovensku to ozaj takto aj robia)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Peter1007
Autor témy

Pondelok, 27. Apríla 2015, 21:07

Už svietím \:D/
Tvrdenie sa potvrdilo. Pri chybe 9CBC skrat je najčastejšie problémom zablokovaný FRM modul z dôvodu ochrany. Takže nie vždy je nutné kupovať novy a vyhadzovať peniaze.
Mne v dvoch servisoch povedali je odpaleny treba novy !!! Cenu nového mi vyrátali na 260€.
Klubák Valer750 mi to odblokoval za 5 minút začo mu veľmi pekne ďakujem :) . Šikovny to chalan.

1. E87 120d

marius210

Streda, 29. Apríla 2015, 16:40

Moze lacna xenonova vybojka odpalit ballast?

jararak

Streda, 29. Apríla 2015, 18:08

co som pisal vyssie?

ballast je elektronika ako kazda ina, vlhkost, otrasy, zub casu ju poskodia, v aute sa dostane od kazdeho dostatok.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

marius210

Streda, 29. Apríla 2015, 21:04

A co si pisal vyzsie? Ja som elektrikar viem aky vplyv maju súčiastky na prostredie.. Mna zaujima skor ci ked som kupil lacne vybojky ze ci odpalia ballast. Neviem co to ma spolocne s resetovanim lightmodulu. Ide oto ze mi zhorela vybojka kupil som novu svietila zhasla a mozem tam dat aku chcem uz nesvieti

Peter1007
Autor témy

Štvrtok, 30. Apríla 2015, 09:36

Máš dve možnosti:
1. skontrolovať balast a ich prehodiť medzi svetlami. Tak najrychlejsie vylucis balast.
2. zla vybojka robila zlobu a stalo sa ti to isté čo mne a teda sa zablokoval licht modul z dôvodu ochrany.

Samotna výboja si nemyslim zeby mohla odpalit, poskodit balast.
Ale najviac ti povie diagnostika.

1. E87 120d

marius210

Štvrtok, 30. Apríla 2015, 21:01

Presne tak som to aj chcel urobit ze prehodim ballast no ked som zistil ze treba pre svetlo predok dolu tak som to nacas vzdal. No inak to nejde.
Potom prispejem svojim zistenim.

Peter1007
Autor témy

Sobota, 2. Mája 2015, 18:02

Netreba vyberať svetlo.
K balastu sa dostaneš cez podbehy. Dokonca nepotrebuješ dávať dole ani koleso stačí vytočiť raz na jednu stranu a potom na druhu je tam v pohode prístup. Treba povoliť v podbehu cca 5-6 skrutiek (8-čka kľúč) a jednu plastvu skrutku (10-ka kľúč) a zospodu sú 4 (tiež 8-čky skrtuky). Podbeh vytiahneš okolo kolesa von a máš super prístup k balastu. Balast driži 6 torx skrutiek a potom vypačíť ho von. Hotovo.

1. E87 120d

marius210

Nedeľa, 3. Mája 2015, 05:49

tak toto mi riadne ulahcilo situaciu dakujem za radu :)

jararak

Pondelok, 4. Mája 2015, 10:15

EHM, mozno niesom elektrikar ako ty, avsak ti asi uchadza pointa toho, ako funguje to auto. Ak by si to napojil cez rele, auto namera vysoky odber aj na tom druhom svetle a vypne ti aj to.

Lacne cinske vybojky patria do kosa a nie do auta. Niekedy sa neskoro zapinaju, popripade robia blbosti. Ak ti vybehol 30x check control, nasledne ti zblokovalo vystup ziarovky, v tvojom pripade xenon.

Reagoval som povodne na Petrov prispevok, ten ti tiez celkom dobre radi. Dnes sa bez diagnostiky asi nezaobijdes, lebo nevies kedy ti tam ma ist stava, kedy nie.
bmwcoding.sk

marius210

Pondelok, 4. Mája 2015, 13:51

rozumiem co myslis. Nevedel som ze lacnejsie vybojky mozu narobit az taky problem. Bol som u jedneho chlapika, ktory mi bez toho aby pozrel cez diagnostiku co je za problem povedal ze je to na 100 percent odpaleny ballast pretoze on mal uz takych pripadov dost a ze jedina moznost je vymenit ballast.

Inak k tomu rele.Cisto teoreticky Ak by som obisiel footwell module (myslim ze sa tak vola ten riadiaci modul na svetla) a napojil rele na napajanie funkcneho balastu kde by pri rozsvieteni funkcneho balastu sa zoplo rele, na kontakty rele privediem 12V z baterie
(+ poistka) a vystup kontaktu poslem na druhy balast.

To je moja úvaha len chcem vediet ako to moze ovplyvnit balast na ktory je napojena cievka rele.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný