Piatok, 24. Apríla 2015, 00:20
zohnal som novu hlavu chalani, dal ju zrovnať, otlakovať, zabrusiť ventily,gufera a podobne nahodil na auto. ano daval som sroby už s vačkami na mieste, je to super lebo vačka ti drží pekne golu a nejde to do strán, až na tom poslednom ktory som odfotil a vidíš ako to dopadlo. zavity som vyčistil, tesnenie dal nové, sroby tiež, všetko zložil ako má byť. Blok som prebrusil troška. A auto dymí na bielo tiež, ale len občas.. ked ho riadne prebehnem a zastavím tak na voľnobehu začne dymiť, hadice nie su moc natlakované. Co to môže sposobovať? mám to ešte raz rozobrať? Mohlo sa kľudne čosi stať dať tam hlavu bolo dosť obtiažne a je možné že som tesnenie škrtol hlavou motora ale že až takto?
Auto sa neprehrieva, zohrieva sa dobre, kuri dobre, ide pravidelne, vodu netlakuje pravdepodobne, či sa straca voda neviem
olej vo vode nie je, voda v oleji nie je...
auto dymí občas na bielo... Hlava tam je nová osadená po GO v servise na hlavy motora.
čo s tým? Ostava mi teraz sledovať ako sa bude meniť hladina chladiacej kvapaliny inak neviem.
Skoro všetko som dal nové na čo som narazil, skrutky, tesnenia a podobne, motor je ako nový, všetko zrepasovane a ono začne dymiť.
jedine čo som nespravil bolo že zavity na bloku som len prebehol čističom na brzdy a kompresorom vyfukal do sucha a neprebehol zavitnikom to ma serie, je možné že prve dotiahnutie 40nm bolo troška mimo a nie uplne presne vdaka tomu že zavit nebol prebehnutý aj tym zavitnikom, ale to tu riešim detaily niekto dotiahne hlavu bez momentoveho a ide mu to, ja davam plieskovať zvody, vypalujem do nich silikonovu farbu na vysoke teploty, všetky matky a šroby davam nové a nakoniec dymí nabielo, terza večer som to bol prebehnúť, nič nedymí. Budem sledovať par dni hladinu chladiacej.
Na predaj:

Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu
Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubonKontakt