... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Stefo1248
Auto: paraolimpiada
Kraj: Banskobystrický

Re: E46/ 320D výfuk-vykuchanie katalizátorov...VÁŠ NÁZOR!!!!

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 06:01

tato tema sa rozoberala aj na CZ klube.
jeden čech to pekne vystihol ,tak som to len pekne skopiroval a vložim to sem,má pravdu.našim Turbo dieslom to pomože:)

Právě naopak.. jakýkoliv turbo motor ať už diesel nebo benzín nepotřebuje za turbem defakto nic a čím menší odpor tím větší účinnost turba.. naproti tomu atmosféra určitý opor ve výfuku potřebuje.. pokud u atmosferického motoru odstraníš kat motor hodně ztratí na kroutícím momentu v nízkých otáčkách.. ve vysokých by měl něco získat, ale z vlastní zkušennosti vím, že to za to nestojí.. a zvuk bude k zblití.. jestli můžu poradit tak kat u atmosféry nevyndavat.. u dieselu by to mělo prospět, ale dle Matyho zkušennosti to asi taky nebude žádná HiFi..
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

alfi666

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 09:54

Stefo1248 napísal:
Právě naopak.. jakýkoliv turbo motor ať už diesel nebo benzín nepotřebuje za turbem defakto nic a čím menší odpor tím větší účinnost turba.. naproti tomu atmosféra určitý opor ve výfuku potřebuje

Ved toto iste som hovoril aj ja na zaciatku celeho topicu ... len mne nikto neveri :roll: ](*,)

technicke-okienko/e46-320d-vyfuk-vykuchanie-katalizatorov-vas-nazor-t21347-15.html

Okrem toho... nejde o odpor v potrubi (lebo logicky, nic co kladie odpor nemoze pridat na vykone), ale o rezonanciu plynov ktora sa vyladuje dlzkou rury, jej tvarom alebo priemerom (preto su zavodne zvody vselijako prekrutene, lebo vyratat to je celkom vazna veda)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PetoK
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 12:45

Kluci, ešte k tomu náteru/nástreku... čo tam teda kúpiť, čo fakt dosť vydrží ? Nejaký tip na konkrétny produkt... Dík.

TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 13:50

alfi666 napísal:

Ved toto iste som hovoril aj ja na zaciatku celeho topicu ... len mne nikto neveri :roll: ](*,)

technicke-okienko/e46-320d-vyfuk-vykuchanie-katalizatorov-vas-nazor-t21347-15.html

Okrem toho... nejde o odpor v potrubi (lebo logicky, nic co kladie odpor nemoze pridat na vykone), ale o rezonanciu plynov ktora sa vyladuje dlzkou rury, jej tvarom alebo priemerom (preto su zavodne zvody vselijako prekrutene, lebo vyratat to je celkom vazna veda)

Ja ti verím alfi............... =D> =D> =D> =D> =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 13:52

PetoK napísal:
Kluci, ešte k tomu náteru/nástreku... čo tam teda kúpiť, čo fakt dosť vydrží ? Nejaký tip na konkrétny produkt... Dík.

Sprej by som nedával...dával som taky kvalitny od wurthu,ale začal korodovať a bol zinkový.....a iba do 600st., moja skusenosť je dať ešte väčšiu teplotnú zaťažitelnosť...cca: do 1000st. ako je farba na grily, ta sa zapečie a vydrží....a je to hrubšia vrstva keď to natreš štetkou....... 8) 8) 8)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

M3driver
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 14:01

PetoK napísal:

cesky Tuning magazin, asi posledy (ked tak predposledny). je tam clanok o omotavani celej vyfukovej zostavy a okrem ineho je tam spominany aj spray na vyfuk. sice sa dava na tu pasku ale oni nim striekaly napr. tlmic.
robili to na E30 Standy Bezouska, ktora si myslim takmer vobec nejazdi na nizke otacky (motor tam ma E34 M5), takze ak je to dobre tam malo by to bezne prevadzkove teploty vydrzat...
8)

keby ma napadlo, pozrem ako sa presne vola
M3 -> Ducati

Stefo1248

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 18:48

Takže KAT je von! žiadna lambda ani nič podobne.Bolo treba sa len trošku pohrat so zvaraním atd.
tu je foto bez KATU len pletenec a pozváraný zvod.
Takže citim že asi taha trošku viac od spodu,ale len si to zatial myslim,dalej BC mi ukazuje určite menšiu spotrebu,zatial som išiel len 30 km ale po trase ktoru poznam a podla BC je spotreba menšia ako inokedy.Dalej turbo je viac počut,je to pekný zvuk ale z čoho som neštastný je že ked tlačilo turbo a pustil som pedal tak riadne nahlas odfúklo,bolo to krasne počut teraz už nie :cry: :cry: čo myslíte spravil by to blow OFF ventil? montovali ste ho niekto?
Takže zatial mam len dobre skusenosti.Ked niečo tak napišem.Ešte K&N filter a myslim že to dohromady prida 10 konikov:)
Prílohy
IMG_0552.JPG
IMG_0557.JPG
IMG_0551.JPG
Audi TT Quattro 260ps

alfi666

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 19:14

Stefo1248 napísal:
... ked tlačilo turbo a pustil som pedal tak riadne nahlas odfúklo,bolo to krasne počut teraz už nie :cry: :cry: čo myslíte spravil by to blow OFF ventil? montovali ste ho niekto?

:D :D :D hehe.. Stefo... mozem ta uistit, ze hocico si predtym pocul, tak to urcite nebolo odfuknutie :D jedine, ze by si mal nejake potrubie derave alebo nejaku zver ktoru si teraz vyhnal :D ... ten motor nema kadial odfuknut ;)

Blow off ventil sa dava pri benzinovych motoroch so skrtiacou klapkou nato, aby pretlak v sani neposkodil turbo :mrgreen:

Na diesel sa blow off ventil ani neda namontovat a ani by tam nemal ziadny vyznam ;)

To, ze ti auto taha trosku viac odspodu je mozne a aj jemny pokles spotreby je mozny ;)

Stefo1248

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 20:30

sakra alfi,je pravda že poriadne prefukovalo popri povodnom kate, ale ked som pustil plyn tak skutočne to auto hlasne odfúklo,strašne sa mi to pačilo...100 percent..a chcem to spat :cry:
Audi TT Quattro 260ps

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 20:53

Stefo1248 napísal:
sakra alfi,je pravda že poriadne prefukovalo popri povodnom kate, ale ked som pustil plyn tak skutočne to auto hlasne odfúklo,strašne sa mi to pačilo...100 percent..a chcem to spat :cry:

Prosim ta, blow off nie !!!!! Precitaj si niekde na nete ako to funguje u benzinakov a naco to tam je, ked to pochopis, tak ja ti k tomu poviem len jednu vec. Ked das nieco take na diesel, tak iba zbytocne budes odfukovat drahocenny tlak z potrubia, a turbu bude trvat niejaky ten cas kedy zas ten tlak do toho potrubia natlaci, cize to bude mat vyrazny negativny efekt.
Priklad:
Drzis plyn, motor ma vysoke otacky, v potruby je pretlak napriklad 1,1ps
Pustis plyn, elektronika otvori blow off (blow na diesel je otvarany elektronicky) tlak vypustis
A v momente zas pridas plyn len ze turbo musi zas natlakovat potrubie na urcity tlak, pokial by si ty ten tlak neodpustil, urobilo by to rychlejsie, lebo urcite by tam este niejaky pretlak bol. Dufam ze som to dost zrozumitelne napisal

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 20:56

Peped napísal:
Ja to tiež planujem od stredu auta po koniec len nerez rura bez katu a na konci dvojita ako ma myslim 328i, len neviem ci to s toho neurobím rámusák #-o

Kamarat to ma na Nisan Patroli tak a moc to nehuci no neviem.

A ako to je s tou emisnou? Bude sa dat este legalne prejst?

Hucat to vobec nebude, bude to mat praveze velmy pekny zvuk, uz som to skusal, dat vyfuk dole. A teraz sa chystam urobit presne to co si ty pisal, zadny tlmic dam prec, a namiesto neho dam tve rury az po koniec, hystam sa uz na to dlho, ale akosi nebol cas. Dufam ze sa mi to tento vykend podary :D:D

alfi666

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 20:59

hehe :D ked sa ti pacila ta diera vo vyfukovom potrubi pri kate, tak si nejaku navrtaj.. aby si mal trochu fucania :D

Stefo1248

Štvrtok, 10. Septembra 2009, 21:04

bude mi ten zvuk chýbat ,ale zmierim sa stim:) to by si musel počut:D
Audi TT Quattro 260ps

Stefo1248

Piatok, 11. Septembra 2009, 08:21

a ešte otazka ,ked je už von KAT tak to je asi jedno,aki mate nazor na vyhodenie aj koncoveho tlmiču???
žeby bola len rura od motora až dozadu?
Audi TT Quattro 260ps

M3driver
Kraj: Bratislavský

Piatok, 11. Septembra 2009, 09:58

M3driver napísal:

cesky Tuning magazin, asi posledy (ked tak predposledny). je tam clanok o omotavani celej vyfukovej zostavy a okrem ineho je tam spominany aj spray na vyfuk. sice sa dava na tu pasku ale oni nim striekaly napr. tlmic.
robili to na E30 Standy Bezouska, ktora si myslim takmer vobec nejazdi na nizke otacky (motor tam ma E34 M5), takze ak je to dobre tam malo by to bezne prevadzkove teploty vydrzat...
8)

keby ma napadlo, pozrem ako sa presne vola

takze pisal som o tomto:
http://www.highperformanceparts.cz/kata ... acni-pasky
M3 -> Ducati

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 39 neregistrovaných