... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Stefo1248 napísal:Právě naopak.. jakýkoliv turbo motor ať už diesel nebo benzín nepotřebuje za turbem defakto nic a čím menší odpor tím větší účinnost turba.. naproti tomu atmosféra určitý opor ve výfuku potřebuje
alfi666 napísal:
Ved toto iste som hovoril aj ja na zaciatku celeho topicu ... len mne nikto neveri![]()
technicke-okienko/e46-320d-vyfuk-vykuchanie-katalizatorov-vas-nazor-t21347-15.html
Okrem toho... nejde o odpor v potrubi (lebo logicky, nic co kladie odpor nemoze pridat na vykone), ale o rezonanciu plynov ktora sa vyladuje dlzkou rury, jej tvarom alebo priemerom (preto su zavodne zvody vselijako prekrutene, lebo vyratat to je celkom vazna veda)
PetoK napísal:Kluci, ešte k tomu náteru/nástreku... čo tam teda kúpiť, čo fakt dosť vydrží ? Nejaký tip na konkrétny produkt... Dík.
PetoK napísal:Kluci, ešte k tomu náteru/nástreku... čo tam teda kúpiť, čo fakt dosť vydrží ? Nejaký tip na konkrétny produkt... Dík.
Stefo1248 napísal:... ked tlačilo turbo a pustil som pedal tak riadne nahlas odfúklo,bolo to krasne počut teraz už nie![]()
čo myslíte spravil by to blow OFF ventil? montovali ste ho niekto?
Stefo1248 napísal:sakra alfi,je pravda že poriadne prefukovalo popri povodnom kate, ale ked som pustil plyn tak skutočne to auto hlasne odfúklo,strašne sa mi to pačilo...100 percent..a chcem to spat
Peped napísal:Ja to tiež planujem od stredu auta po koniec len nerez rura bez katu a na konci dvojita ako ma myslim 328i, len neviem ci to s toho neurobím rámusák![]()
Kamarat to ma na Nisan Patroli tak a moc to nehuci no neviem.
A ako to je s tou emisnou? Bude sa dat este legalne prejst?
M3driver napísal:
cesky Tuning magazin, asi posledy (ked tak predposledny). je tam clanok o omotavani celej vyfukovej zostavy a okrem ineho je tam spominany aj spray na vyfuk. sice sa dava na tu pasku ale oni nim striekaly napr. tlmic.
robili to na E30 Standy Bezouska, ktora si myslim takmer vobec nejazdi na nizke otacky (motor tam ma E34 M5), takze ak je to dobre tam malo by to bezne prevadzkove teploty vydrzat...
![]()
keby ma napadlo, pozrem ako sa presne vola