... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Autor témy
Kraj: Trnavský

Ako je to so xenonmi?

Streda, 9. Januára 2008, 21:51

Vsade mi vsetci xenóny odporúčajú a že prestavbové sady nie sú problém. chápem, xenónové svetlo je určite o niečom inom. čítal som vela článkov ako je http://www.tuning.sk/dokument-xenony_svetla_najvyssej_kvality
Avšak čo ma zaráža je článok hneď vedľa/celý článok je zaujímavý/:
http://www.tuning.sk/dokument-xenonove_svetla_postrehy_namety_tuning
To znamená, že ak niekto použije xenónovú výbojku v svetlomete, ktorý bol originálne vybavený halogénovou žiarovkou, vykonal nelegálnu úpravu

takže je to stále nelegálne aj keď prestavbová sada má certifikát. :roll: takže jediná legálna cesta je použiť xenony v aute kde boli origo montované od začiatku :? kua nechápem tomu aj tak.

vilkoxs
Kraj: Trenčiansky

Re: Ako je to so xenonmi?

Streda, 9. Januára 2008, 21:52

Mimo napísal:
Vsade mi vsetci xenóny odporúčajú a že prestavbové sady nie sú problém. chápem, xenónové svetlo je určite o niečom inom. čítal som vela článkov ako je http://www.tuning.sk/dokument-xenony_svetla_najvyssej_kvality
Avšak čo ma zaráža je článok hneď vedľa/celý článok je zaujímavý/:
http://www.tuning.sk/dokument-xenonove_svetla_postrehy_namety_tuning
To znamená, že ak niekto použije xenónovú výbojku v svetlomete, ktorý bol originálne vybavený halogénovou žiarovkou, vykonal nelegálnu úpravu

takže je to stále nelegálne aj keď prestavbová sada má certifikát. :roll: takže jediná legálna cesta je použiť xenony v aute kde boli origo montované od začiatku :? kua nechápem tomu aj tak.

Necuduj sa si na slovensku ale zase na to ti tuto nikto nepride bo policajti moc nepoznaju taketo detailiky

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 21:53

Však to neva daj to do afta daj imitačku ostrekovačov a je to . Ked ta zastavia tak si to tak kupil :lol:

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 21:55

No vyhlášku som kua nenašiel ale na http://www.tuning.cz/bmw_e36/
je v archíve neaky postup na montáž xenonov... a zaujala ma posledná veta:"P.S. Podle zákonů Evropské Unie, není zapotřebí u vozidel s dodatečně montovanými Xenony před rokem výroby 1996, aby byly vybaveny dynamickou regulaci sklonu světlometů a odstřikovači, tak jak je to povinnost u všech nových vozidel vybavených Xenony! Stačí pouze manualní nastavení z kokpitu a odstřikovače jsou doporučené......"

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 21:57

Všetky xenony od vyroby mali automatické nastavovanie :wink: a ostrekovače svetiel

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 22:00

VLADKY242 napísal:
Všetky xenony od vyroby mali automatické nastavovanie :wink: a ostrekovače svetiel

no ale aftá do r.v.1996 nemusia :roll: ak máš xenony dorobené... čo je však v rozpore s tým,že prerábať halogen na xenon nemôžeš... :roll: :? :?

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 22:02

aj stare afta maju automaticke nastavovanie svetiel ked je xexon :lol:

Nitro
Auto: e91, 320D
Kraj: Žilinský

Streda, 9. Januára 2008, 22:33

a ked si dam do svetiel ine ziarovky ako su predpisane??? tiez porusujem vyhlasku??? to je blbost.... je nieco ine keby si daval ine svetla ako origo, ale toto je podla mna blbost..... :roll:
Obrázok

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 22:38

:roll: najviac ma z toho článku nasrala časť:
Veľký problém nastáva, pokiaľ dôjde k nehode, kde bude musieť poisťovňa vyplatiť vyššie poistné plnenie, prípadne pri nej dôjde k zraneniu, alebo nebodaj usmrteniu osôb. Je viac ako isté, že odborníci z poisťovne budú hľadať aj najmenší detail – počínajúc rozmermi pneumatík a diskov až po homologizačné čísla na svetlometoch a žiarovkách – len aby našli niečo, čo je proti predpisom a na základe čoho nebudú musieť vyplatiť poistné plnenie (sú na vysokej odbornej úrovni a sú za to dobre platení). Ak poisťovňa preukáže použitie nehomologizovaných komponentov, majiteľ tohto vozidla má problém. V prípade prestavby halogénových svetlometov na xenónové stačí, aby druhý účastník nehody vyhlásil, že ho toto vozidlo oslnilo. Vtedy, bez ohľadu na priebeh nehody, poisťovňa odmietne uhradiť škodu a plnú škodu je povinný uhradiť ten, kto mal v čase nehody namontované nehomologizované komponenty (toto hrozí napr. aj pri použití iného rozmeru pneumatík či diskov, ako je uvedené v technickom preukaze). Ak by bol k posúdeniu nehody privolaný aj súdny znalec, nepomôže mu už nič.

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 22:40

a ked oslniš ked maš naprd nastavene svetla tak potom čo :?:

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 22:48

VLADKY242 napísal:
a ked oslniš ked maš naprd nastavene svetla tak potom čo :?:

to mi po nehode už asi nikto nedokáže,že som mal na prd nastavené svetlá keď bude auto na šrot :roll: ale čo som tam mal za svetlá nie je problém zistiť :?

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 22:49

keby si mal takto stale uvažovač tak v afte nemaš ništ. Ja osobne to budem mať v afte xenon a nelamem si hlavu kto kde čo napísal :lol: :lol: :lol:

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 22:52

VLADKY242 napísal:
keby si mal takto stale uvažovač tak v afte nemaš ništ. Ja osobne to budem mať v afte xenon a nelamem si hlavu kto kde čo napísal :lol: :lol: :lol:

jo,máš pravdu. ja viem,že aj tak si tie xenony dám. určite to za to stojí. 8) s tuningom je to tak, ľahko sa prerába ale ťažko podľa vyhlášky :roll:

VLADKY242

Streda, 9. Januára 2008, 22:54

Mimo napísal:
:roll: najviac ma z toho článku nasrala časť:
Veľký problém nastáva, pokiaľ dôjde k nehode, kde bude musieť poisťovňa vyplatiť vyššie poistné plnenie, prípadne pri nej dôjde k zraneniu, alebo nebodaj usmrteniu osôb. Je viac ako isté, že odborníci z poisťovne budú hľadať aj najmenší detail – počínajúc rozmermi pneumatík a diskov až po homologizačné čísla na svetlometoch a žiarovkách – len aby našli niečo, čo je proti predpisom a na základe čoho nebudú musieť vyplatiť poistné plnenie (sú na vysokej odbornej úrovni a sú za to dobre platení). Ak poisťovňa preukáže použitie nehomologizovaných komponentov, majiteľ tohto vozidla má problém. V prípade prestavby halogénových svetlometov na xenónové stačí, aby druhý účastník nehody vyhlásil, že ho toto vozidlo oslnilo. Vtedy, bez ohľadu na priebeh nehody, poisťovňa odmietne uhradiť škodu a plnú škodu je povinný uhradiť ten, kto mal v čase nehody namontované nehomologizované komponenty (toto hrozí napr. aj pri použití iného rozmeru pneumatík či diskov, ako je uvedené v technickom preukaze). Ak by bol k posúdeniu nehody privolaný aj súdny znalec, nepomôže mu už nič.
To asi aj ked maš spotove sedačky alebo paku inu tak ti neuznaju :lol: :lol: :lol: :lol:

Mimo
Autor témy

Streda, 9. Januára 2008, 22:55

:roll: to sú zákony a ľudia čo s nimi robia s nimi robiť vedia :?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných