No takže Stefo popravde nalejme si čistého vína ... To, že sme na BMW klube je jedna VEC to, že sme v príbehu kde sú tie pravidlá mierne zjednodušené je druhá VEC... Takže poďme pekne poporiadku
Čo sa týka značky AUDI je pre mňa ako aj BMW alebo Mercedes Benz zárukou kvality ... To že 0000 "Audi" je spojená viac menej s VW / ŠKODA /SEAT ti asi nemusím vysvetľovať. Preto to čo máš dnes v novom VW Passat je v minulej generácii už u Audi A6 atď...
Čo sa týka KVALITY EXTERIÉRU poviem bez akejkoľvek úvahy či prižmúrenia očí že Audi toto má veľmi dobre ošetrené. To znamená pozinkovanie a iné segmenty výrobného procesu jasne smerujú kde BMW v daných rokoch zaspalo a to tzv. "korózia" ... Dnes to je stále poznať aj u novej rady 3 značky BMW ... pre porovnanie taká Audi A8 D2 nikdy nebude v stave ako hrdzavela taká E38 rada 7 od BMW ... to isté platí o Audi A6 B5/6 vs BMW5 E39... Audi to volá "ASF" teda Audi Space Frame ...
Jednoducho a jasne čo sa týka kvality karosérie je pre mňa značka Audi viac menej pri tvojom výbere + keďže ti odpadá určitá honba za hľadaním toho čo treba / netreba ošetriť ...
INTERIÉR ja osobne som zástancom veľkých áut resp. automobilov Audi TT sa radí medzi malé teda športové automobily ... Jeho interiér mne moc nesedí. Ale proti gustu žiadny dišputát. Osobne čo sa týka modelov ako je napr BMW E39 "tvoja už dnes EX" je na tom Audi model A6 v rokoch 2000+ určite krajšia. Respektíve sa mi zdá interiér modelov B6 dosť nadčasový kde u 3er 5er 7er bolo všetko na jedno kopito ... Je to poznať aj pri tom že taká Audi A6 r.v 1998+ má podobné aspekty dizajnu ako novšia generácia vlajkovej lode Audi A8 D3 "2003+" ktorá mala konkurovať Banglovej 7er čo sa jej aj dostatočne podarilo (vzhľad drevených dekorov či náduchov pre kúrenie v aute a tvar tlačidiel bol 80% zhodný a teda ročník 1998 konkuroval banglovej móde rokoch 2003/6 čo je 5 ročný náskok ... !!! ... Takže aj tu by som nehrotil tvoj výber Audi. Myslím si, že skutočne vieš čo chceš a kde sa chceš držať ...
MOTOR ... 1.8T mal ho tu niekto z vás na viac ako len 15.000km ? ... Ja áno prešiel som s ním cez 80.000km na Audi A4 1.8T model B5 "Avant" teda inak povedané kombi ... Jednalo sa o 110KW/150PS a za ten čas som s ním riešil len dolievanie oleja a pravidelne výmeny (olej, filtre, etc.) ... Jediná pre mňa zvláštnosť bola SPOTREBA. Aby si ma správne chápal držal som sa bežne od 10l/100km niekedy aj 12 samozrejme dalo sa to aj za menej ale ten zvuk v rámci 1.8T bol taký ako bol a bol dosť príjemný v rámci obsahu ... Na škodu je, že za rovnakú spotrebu tlačím dnešné tátoše s obsahom prevyšujúcim 1.8T výkonom teda niekoľko násobne viac skoro pri rovnakej spotrebe. Ale to už je o veku myslím že u modelu TT je to oniečo lepšie v rámci váhy/ a určitých úprav už priamo od Audi v rámci sériového 1.8T ktorý sa bežne montoval aj do VW Passat a 1 gen. Škoda Superb ... Čím sa zas dostávame k dôležitej veci a to, že náhradné dieli nebudú problém čo je na margo teba v prípade určitej poruchy dobrou vecou.
A aby som nezabudol nenechaj sa nalanáriť na značky ako Seat,Opel etc ich cena klesá ďaleko skôr ako u značiek ako Jaguar,Audi,BMW,Mercedes čiže pri ďalšom predaji neskôr ťa to spomalí a pretlačí do väčšej finančnej straty ...
Ak si zhodnotím celkovú situáciu, že chceš niečo športové a zvolil si si model Audi s označením TT tak za mňa máš také bezvýznamne DOVOLENIE ísť do toho
/EDIT ... Počuj STEFO ešte ma napadlo možno taká kk.. ehm. ehm. ale možno naopak chrobák do hlavy ... pri tej cene, ktorú si obdržal ... Nemal si niekedy chuť okúsiť niečo ako je ... Ako to povedať, nie stredná / malá "športová" trieda pravý opak ? ... Narážam na modely vlajkových lodí a teda model BMW E38 / Audi A8 D2 s motorizáciou V8 ? taký 4 liter by radosť určite zaobstaral ak do toho nahodíš pri dnešných cenách týchto lodí aj LPG stále máš na základnú omladzovaciu kúru ako detailing výmena bŕzd filtrov oleju atď atď ... Čo pri bezpečnosti a výkone ktoré dané vozidlá poskytujú môžu u teba tiež naznačiť športového ducha s LUXUSNOU nádielkou
/Edit 2 u AUDI dokonca aj modelu TT určite stojí za spomenutie aj SLOVO ... "Quattro" teda pohon 4x4 čo v daných rokoch BMW nemohlo v rámci konkurencie určenia modelu TT ponúknuť !
PS k tým BMW E38 / Audi A8 D2 mal som na mysli niečo už v jakž takej palbe resp ... napr obdoba:
BMWE38 odporúčam od času 1:00+
PODSTATNÉ je niečo podobné a LPG čiže výkon pre zábavu ako u TT ale aj luxus Otázka za mňa hudba 1:35+ neviete niekto ? /Stefo prepáč
Audi A8D2 (QUATTRO určite + naproti konkurencii ! ) (MOTORIZÁCIU na videu NERIEŠ ide o detail na interiér tebe 4.2 Quattro plus LPG)
Mercedes Benz "S" W220 (prepni do HD)