... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Re: [E36 323i coupe] - podvozok - pomoc s montážou

Piatok, 3. Júna 2011, 19:23

compact napísal:
jojo, sú to sachs a ide to odšrobovat, dik majo za super obchod :D
teraz som bol pod autom vystriekať šróby na zajtra...a no nevim nevim či to zvládnem z tej mojej piďi jamy...
treba dať aj brzdiče dole asi čo? :(

ale netreba hore uvolnis 3 matica a potom povolis dve skrutky dole na tlmici a hotovo tie dve skrutky byvaju pekne pripecene takze si dobre urobil ze si ich vystriekal. Ak budes chcet rozoberat pruziny tak ti odporucam uvolnit maticu na tlmici este ked mas auto polozene na zemi. :D Nic sa neboj je to pohoda robotka

compact
Autor témy
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Piatok, 3. Júna 2011, 19:43

Majo320 napísal:

ale netreba hore uvolnis 3 matica a potom povolis dve skrutky dole na tlmici a hotovo tie dve skrutky byvaju pekne pripecene takze si dobre urobil ze si ich vystriekal. Ak budes chcet rozoberat pruziny tak ti odporucam uvolnit maticu na tlmici este ked mas auto polozene na zemi. :D Nic sa neboj je to pohoda robotka

tak to možno zvládnem aj sám, práve mi volal kamoš čo mi stym mal pomahať že zajtra nemôže, že ide na autosalon, pche :D
Obrázok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 4. Júna 2011, 11:26

sam to nerob... teda pockaj ty mas ine tlmice...ja som daval klasicky nenadstavitelny podvozok a tostat pruziny na predny tlmic je celkom makacka aj so stahovakmi :D tak vzdy radsej dvaja...ale pri tom podvozku co mas ty to hadam das aj sam :D
inac zaujomave...meyle ulozenia vyzeraju tak isto ako tie tvoje :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

HAZARD
Auto: stare
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Júna 2011, 12:31

toto uplne v pohode zvladnes sam.je to jednoduche my sme to sice robili dvaja ale ten jeden iba svietil a navigoval....viac menej vsetko robil len jeden clovek takze uplne pohodka.a bude to stat zato ked sa pojdes previest :D
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

compact
Autor témy

Sobota, 4. Júna 2011, 19:50

zvládol som to sám :thumbup: (teda uplne sám nie, tu ste mi dost pomohli s návodom čo a ako, ďakujem chalani)
sice iba predok lebo som sa dost sral s prvým tlmičom u vodiča, nemohol som povolit tie dva šróby na náboji, robil som to z jamy z dlhou trubkou a ani za svet povolit, už som to skoro vzdal ale potom som si povedal skusim to ešte zvrchu, zhodil koleso, vytočil plný dolava, trochu poklepkal šróby kladivom a stačila ani nie polmetrová páka z pressu na hrozno :) a bolo povolené krásne všetko :D (kvalitná páka:D
jamu vôbec netreba, je znej blbý prístup
druhý tlmič som mal potom prehodený jak nič ked už som vedel čo a ako....
zajtra skusim zadky, aspon pružiny...
Naposledy upravil/-a compact v Nedeľa, 5. Júna 2011, 00:06, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Sobota, 4. Júna 2011, 20:01

compact napísal:
zvládol som to sám :thumbup: (teda uplne sám nie, tu ste mi dost pomohli s návodom čo a ako, ďakujem chalani)
sice iba predok lebo som sa dost sral s prvým tlmičom u vodiča, nemohol som povolit tie dva šróby na náboji, robil som to z jamy z dlhou trubkou a ani za svet povolit, už som to skoro vzdal ale potom som si povedal skusim to ešte zvrchu, zhodil koleso, vytočil plný dolava, trochu poklepkal šróby kladivom a stačila ani nie polmetrová páka z pressu na hrozno :) a bolo povolené krásne všetko :D
jamu vôbec netreba, je znej blbý prístup
druhý tlmič som mal potom prehodený jak nič ked už som vedel čo a ako....
zajtra skusim zadky, aspon pružiny...

TAk parada ja som musel po kluci skakat celou vahou aby som ich povolil ale podarilo sa. Uz si sa bol aj previest??

compact
Autor témy

Sobota, 4. Júna 2011, 23:57

Majo320 napísal:

TAk parada ja som musel po kluci skakat celou vahou aby som ich povolil ale podarilo sa. Uz si sa bol aj previest??

naštastie mi menili pružiny pred zimou, tak neboli šróby tolko zakusnuté (aj ked z jamy vážne nešli povolit)
jasné bol :D
ale mám to moc nízko ten predok, pol profilu pneu je pod blatníkom a ide to ešte snád 3cm popustiť....... :twisted:
prvé dojmi boli že ....načo som chcel kupovat nové zadné silentbloky.....auto už netancuje
druhé dojmi.....je to trošku tvrdšie ale kopíruje každú jamu a nezdá sa mi že by to moc prepružovalo.....uvidíme v kolajách
Obrázok

compact
Autor témy

Nedeľa, 5. Júna 2011, 18:00

neviete niekdo ako mám vytiahnuť zadné opierky hlavy? musí tam byť nejaká finta lebo to nejde...
Obrázok

Mimo

Nedeľa, 5. Júna 2011, 18:49

sú tam také klipy pod platom. tie držia tú kovovú časť opierok. treba podvihnúť plato a tie klipsne vytiahnuť. tuším smerom do boku? to už potom uvidíš

compact
Autor témy

Nedeľa, 5. Júna 2011, 22:14

aha, dikes :D
Obrázok

deejaytommmi

Re: [E36 323i coupe] - podvozok

Pondelok, 6. Júna 2011, 10:19

compact napísal:
dakujem chalani, som rád že sa páči, nieje až také dokonalé, uvidíme čo spraví nový podvozok, nové uloženia tlmičov a nové zadné silentbloky (okrem uloženia nápravy), inak moje tlmiče niesu KO tak som zvedavý na ten JOM
auto dostalo dozadu ovále sony xplod a dopredu 13cm sony (ktoré som mal narvané vzadu:) a konečne to ako tak hrá...ešte by to chcelo lepšie rádio
a kedysi v zime aj nové obloženie ručnej brzdy + nové úchyty (ajtak tam furt niečo pukne až potom začne brzdit :-k

Aj mne tam nieco pukne ked ju zatiahnem :D inac pekne auticko, niekedy na nejakom zraze dame sprint ;) coupe vs. sedan :D

deejaytommmi

Pondelok, 6. Júna 2011, 10:35

ja som tie dva sroby uvoľňoval s pneumatickým uvoľňovakom či čo to je, čo používajú v pneuservise :D zadné tlmiče vybrať nie je problém, pruziny stačí iba vypáčit s nejakou tyčou, ja som to tak robil, všetko bez problémov.

compact
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2011, 14:03

deejaytommmi napísal:
ja som tie dva sroby uvoľňoval s pneumatickým uvoľňovakom či čo to je, čo používajú v pneuservise :D zadné tlmiče vybrať nie je problém, pruziny stačí iba vypáčit s nejakou tyčou, ja som to tak robil, všetko bez problémov.

sakra to ma nenapadlo, nemohol som sa tam dostať šťahováky pružin, už som objednaný do servisu zajtra
dnes dúfam prehodim zadné plato a už mám doma aj Y na M3 výfuk z AMA :D
Obrázok

deejaytommmi

Pondelok, 6. Júna 2011, 16:49

compact napísal:

sakra to ma nenapadlo, nemohol som sa tam dostať šťahováky pružin, už som objednaný do servisu zajtra
dnes dúfam prehodim zadné plato a už mám doma aj Y na M3 výfuk z AMA :D

ako nechápem, ty si sťahoval pružiny tak, že si ich mal na aute??? :-s

HAZARD
Auto: stare

Re: [E36 323i coupe]

Utorok, 7. Júna 2011, 07:23

nepotrebujes ani stahovak.odsrobujes tlmic,stiahnes napravu dole a pruzinu vyberies v pohode.len to uz nedokazes sam ale zo stahovakmi to zvladnes aj sam aspon ja som to tak na jenej strane robil na druhej mi to sef stiahol dole a v pohode som to vybral...lôen pri prvej strane atam este nebol so mnou preto tie stahovaky :D
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 14

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 30 neregistrovaných