... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
korado
Autor témy
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Re: všetky koradove BMW + mamutí mercedes

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 16:57

Ešte otázka ohľadom oleja. V stredu sa s autom jazdilo trochu športovejšie a blikla kontrolka oleja. Dolialo sa asi štyri deci. Včera po ceste z Brna pri tempomate cca 140-150km/h sa zase rozsvietila, zhasla za pár sekúnd, tak som spomalil a do Bratislavy išiel potom cca 120-tkou. Olej som pozeral aj večer, bol na polovici, dnes tiež... neozumiem tomu :-k žeby čerpadlo vo vyšších rýchlostiach nestíhalo?! Auto dymí, ale aj preto, že nemá katalizátory (áno, dám ich hneď ako sa dostanem do servisu). Tlak oleja za studena ukazuje 3 bary, za tepla menej. Prvá foto fotená dnes za studena po naštartovaní, druhá včera v noci na diaľnici - odpočívadle asi po hodinovej jazde. Čo by tomu mohlo byť? Je ten ukazovateľ v poriadku? Alebo neriešiť kým oleja neubúda?
Prílohy
2014-11-09 13.43.54.jpg
2014-11-08 18.14.02.jpg
INSTAGRAM: korado_korado

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 17:10

co si spominam v starom navode bolo napisane ze akonahle clovek prida plyn tak tlak oleja musi byt na 3.. iba pri zohriatom motore na volnobehu je mensi.. ale to nebol 12valec, ale myslim ze by to malo byt podobne..

problem moze byt sposobeny asi aj tym zlym olejom

korado
Autor témy

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 17:12

áno, áno keď pridám tak je okamžite na trojke... ale na voľnobehu klesne tak na 2, niekedy menej
olej je tam tuším 5W-40, s Macom sme diskutovali ohľadom 5W-50 a mechanik mi tvrdí 10W-40, som z toho magor #-o

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 17:19

Korado riesil by som overenu vec v takychto druhoch motorov a to ten 5w50. 10w40 nebude stacit na tie teploty a na to mazanie. Bohvie kera mat stara tam je tak ten olej uz je slabsi a ked je horuci tak je tak riedky ze cerpadlo nechapackuje.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

j.matrix

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 17:48

treba si precitat originalny servisny plan aky olej tam ma ist, predsalen je to starsie auto je moze ze naozaj tam ma ist 10w...

Maco
Auto: visavytena pajta

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 19:28

5w50 je alternativa. uz to mame pozrete. 10w40 je dobre tak na stvorvalce starsie.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

vik85
Auto: Mercedes-Benz

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 19:36

Gratulujem k vozidlu. Trefne si to auto opísal. Mamuta so šoféroval len raz aj to S320. Tak či tak, keď je stav aspoň celkom dobrý, je to ultimátne auto. Odvždy navždy aspoň z môjho pohľadu.
Neoriginálnu farebnú kombináciu sa nedá nezapamätať, tak pozitívne viem, že som auto videl na tohoročnom mercedesáckom stretnutí v Hlohovci. Obzeral som bolo vidno že je aspoň na prvý pohľad dosť zachovalý.
Ten tlak oleja je úplne v poriadku tak ako to popisuješ. Plne zahriate auto pri normálnej decentnej jazde ukáže tlak oleja niečo pod 2, po ostrejšej jazde keď je olej veľmi teplý sa môže blížiť 1. Pod 1 by však nikdy klesnúť nemal.
Pri tej rýchlejšej jazde sa ti predpokladám rozsvietila žltá kontrolka hladiny oleja. To aj mne robí, keď je oleja len málo nad minimom a potom zhasne. Stále v poriadku, ničomu sa neubližuje, ale lepšie litrík doliať.
600se.jpg
BMW 318d Touring E91
Obrázok Mercedes-Benz C220 CDI T-Modell WDB203

slevin

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 19:42

Volnobeh 1,5 a v otackach okolo 3,5 baru je ok. Mas to v norme, problem moze byt v cidle tlaku alebo hladiny ale ak mas oleja fyzicky dost nemas sa coho obavat ak ti ukazuje na budikoch spravne.
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

korado
Autor témy

Nedeľa, 9. Novembra 2014, 19:57

Dobre, upokojili ste ma... otázne je fakt aký olej tam dať a aká by mala byť spotreba oleja (ak vôbec má niečo "zožrať"). Priznám sa, pri kúpe som to nepozeral. Prvýkrát som dolial až 860km po kúpe, potom zase včera sa to rozsvietilo ale neubudol ešte. Od doliatia (cca 400km) sa drží stále na polovici.

j.matrix

Pondelok, 10. Novembra 2014, 09:31

nedala mi ta poznamka ohladne toho osveltenia kufra tak som dnes trochu googlil a nasiel som par fotiek.. na tej jednej je znazorneny nejaky prepinac, ktorym sa da to svetlo manualne vypnut pokial chces napr. nechat tyzden otvoreny kufor v garazi nech nesvieti svetlo..
Prílohy
W140Measurements.png
IMG_1238.jpg
DSCF0002.jpg
DSCF0002.jpg (22.49 KiB) 1959 zobrazení

vik85

Pondelok, 10. Novembra 2014, 23:25

Ten prepínač bol na mojich autách W124 (1992) limuzína aj C-Klasse kombi S202 (1997) rovnaký, teda rovnako funkčný a to tak, že keď vypneš osvetlenie kufra, zabuchneš kufor a otvoríš, znovu svieti.
Tiež sa mi nezdá, že by S-Klasse vyrobili bez osvetlenia kufra.
BMW 318d Touring E91

Martin540
Auto: V8
Kraj: Nitriansky

Utorok, 11. Novembra 2014, 12:17

VaNoS napísal:
Kde sú fotky, videá z Mercedesa?, fotky nejakej E39iny na bmwklube nie sú zaujímavé :P Aké sú na tom spotreby, zaujíma ma to vzhľadom na technickú vybavenosť motora.

veru kde su? :D treba pohonic nad tou V12....e39 je uz ohrata platna :thumbup: :lol: omg....
inak ja az tak moc limuziny nemusim skor som pre sport ale tento "mamut" to je ina trieda :thumbup: gratulujem ku kupe a snad bude posluchat a bude robit len radost :wink:
BMW e39 540i 6q 99´

Nadzi

Utorok, 11. Novembra 2014, 13:51

Ovsem treba sa knemu spravat s respektom a uctou. Ked nie tak nastane zarmuteny koniec. Mamut zacne kusat drapat a aj krv potecie. Clovek musi pochopit ze je to kus poriadneho auta ktorw nieje len otom ze plyn na podlahu. Aky pan taky pes. Ked sa budes knemu dobre spravat tak sa ti odvdaci ked nie bude koniec.

cptObvious

Utorok, 11. Novembra 2014, 16:02

Nadzi napísal:
Ovsem treba sa knemu spravat s respektom a uctou. Ked nie tak nastane zarmuteny koniec. Mamut zacne kusat drapat a aj krv potecie. Clovek musi pochopit ze je to kus poriadneho auta ktorw nieje len otom ze plyn na podlahu. Aky pan taky pes. Ked sa budes knemu dobre spravat tak sa ti odvdaci ked nie bude koniec.

Mam z veteranov rad malo aut, jedno z nich mamut je. Len mi pride smiesne a pritiahnute za vlasy, ak tu ludia najprv rozpravaju ake to bolo posledne poriadne spravene auto a ze tu bude davno potom, co vsetky nove budu davno na srotovisku a chvilu neskor rozpravat ako sa treba k tomu spravat s uctou ako k nejakej twin sparkovej alfe 156.
Ak je to kurva tank postaveny na vydrz, tak ma vydrzat a nie obskakovat to jak primadonu. Vzdy sa vsade pisalo, ze je to auto, ktore prejde milion ++ km bez mihnutia oka. Ziadny flame, ziadne osobne narazky sem nedavam, pisem len nazor.

vik85

Utorok, 11. Novembra 2014, 20:26

Podľa toho ako tu korado píše mi pripadá, že ako jeden z mála využíva staré luxusné vozy na luxusné vozenie. To sa mi páči.
Skrátka žiadne takéto:
[youtube]6IIFxMIJFmI&list=UUuFWG5idQ00n4mrYNFZYhOQ[/youtube]
BMW 318d Touring E91

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných