Dnes som pofotil stav jednotlivých častí auta, s ktorými by som určite potreboval poradiť ako ich zvládnuť resp. opraviť a s niektorými si jednoznačne neporadím sám. Jednotlivé problémy budem písať ku konkrétnym fotkám. Vopred ďakujem a budem nesmierne rád a vďačný všetkým, ktorý mi poradia ako mám čo riešiť a opraviť alebo sa podelia o svoje skúsenosti.
Problém číslo jedna - kapsy. Zvnútra sú obe OK, nie sú prehnité, ale sú natreté neskutočnou vrstvou gumoasfaltu až tak, že dokonca nie je ani tvrdý na niektorých miestach, čiže je mäkký ako živica. Sú v tom zalepené kamienky a špina. Keďže prístupnosť je taká, že tam ledva stčím ruku, naozaj neviem ako to vyčistiť a odstániť, kedže sa mi to veľmi nepáči a neviem či by bolo v poriadku to nechať tak ako to je, veď posúďte sami (na foto to asi nebude tak dobre viditeľné).
(pravá a ľavá strana pomenovaná pri pohľade na auto zozadu)
pravá kapsa

ľavá kapsa

Zvonku je pravá kapsa zdravá, ľavá je však na jednom mieste prehnitá. Neviem ako to riešiť, či je nutné ju celú vymeniť (videl som na nete celý diel), alebo sa bude nejako dať vyrezať iba to miesto a navariť tam plech.
pravá kapsa

ľavá kapsa

Problém číslo dva - zadné čelo. Je značne pokrivené (hlavne v okolí koncovky výfuku), a pri ťažnom oku bolo vyvárané a tmelené asi centimetrovou vrstvou tmelu - nedá sa to zatmeliť tak, aby to bolo rovné pretože plech čo tam je navarený vyčnieva. Takže moja prosba na Vás o radu je, či by ste menili celé čelo alebo ako inak by ste to riešili.

Problém číslo tri - podlaha. Ako som už spomínal, je celá natretá tou čiernou pi****nou, a neviem či to dávať dole celé lebo je to nekonečná robota, alebo či stačí očistiť tie miesta kde je povrchová hrdza a dotrieť tieto plochy. Na jednom mieste presne na nosníku je to však prehnité (v mieste závitov na šrúby na uchytenie sedadiel) a je to dosť blbé miesto tak sa chcem opýtať, či máte niekto skúsenosť s vyvarením v týchto miestach a ako na to.
strana spolujazdca

strana vodiča

prehnité miesto na strane vodiča

Problém číslo 4 - podbehy. Sú zdravé a nie sú nikde prehnité. Sú však pokrivené (pravdepodobne niekto dvíhal auto a oprel to o ten plech čo tam trčí taký centimeter a na par miestach je pokrivený) a nemyslím že sa to bude dať vyklepať, preto sa chcem poradiť či sa budú dať jednotlivé miesta vyrezať a dovariť tam tie pliešky aby to vyzeralo (pretože chcem podbehy vo farbe auta a nie čierne), alebo či (snáď nie) bude potrebné vyvariť komplet celé prahy.
pokrivené miesto (na foto iba jedno, sú asi 3)

Ďakujem za vaše názory, rady a skúsenosti

.