vcera pekna sobota, tak sa troska maklo na aute
urobil sa oil servis - vymena vzduchoveho filtra, olej filtra, olej aj ked s komplikaciami. mal som von aj IC a hadice a precistil som aj chladice. Pri takom rozobratom aute neobisla naprazdno ani vaha vzduchu.
vymenil som len vzduchovy filter, kedze som mal problem najst orech na olej filter. vyzeral dost blbo nato, ze som ho menil 2 oilservisy dozadu - v january
ked uz som mal dole pelovy filter, tak nato, ze som ho menil niekedy pred letom, bol poriadne zapraseny
ked som sa tak pozrel na predok motora, vsimol som si, ze je cely nejaky zadrbany od oleja, tak som rozmontoval spodok, viscu, saharu, IC isiel vonku aj s hadicami od turba aj EGR. darmo ta nova bezudrzbova potvora pusta dost oleja do sania narozdiel od stareho valceka. IC bolo ale suche z vnutra, posledne 100t km dozadu som z neho vylial hodne oleja. chystal som sa nato uz hodne dlho, len nebol nejak cas. takze vsetky hadica sa pekne poutierali, vycistili s cisticom brzd. ICcko bolo nejake plne kamienkov tak som z neho co to vytlacil, nasledne som ho troska vyfukal s kompresorom, povysaval s vysavacom, a este som ho precistil parnym cisticom.
Nieco velmi podobne cakalo vodny chladnic. po tom co som ho troska povytiahol som nasiel velke mnozstvo bordelu medzi nim a klimovych chladicom, co sa dalo, som odtial vytahal, nasledne povysaval a parocistic tiez nieco vycistil. Pri spetnom osadzani do svojich noziciek som odtial vytiahol srubu, ktoru som strail asi 3 roky dozadu zo svetla :)
Ked uz som mal vsetko poskladane, nasiel som konecne orech na olejovi filter, tak som spustil olej a vymenil ho. Cierny ako vzdy :).
Dal som novu srubocku s magnetickou hlavicou, som zvedavy ake budu z neho vysledky.
pri vsetkom mi samozrejme asistoval novy pomocnik