... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 530dT] modrinka - jubilejna

Nedeľa, 23. Novembra 2014, 11:47

vcera pekna sobota, tak sa troska maklo na aute

urobil sa oil servis - vymena vzduchoveho filtra, olej filtra, olej aj ked s komplikaciami. mal som von aj IC a hadice a precistil som aj chladice. Pri takom rozobratom aute neobisla naprazdno ani vaha vzduchu.

servispoloha.JPG

vymenil som len vzduchovy filter, kedze som mal problem najst orech na olej filter. vyzeral dost blbo nato, ze som ho menil 2 oilservisy dozadu - v january
vzduchac.JPG

ked uz som mal dole pelovy filter, tak nato, ze som ho menil niekedy pred letom, bol poriadne zapraseny

ked som sa tak pozrel na predok motora, vsimol som si, ze je cely nejaky zadrbany od oleja, tak som rozmontoval spodok, viscu, saharu, IC isiel vonku aj s hadicami od turba aj EGR. darmo ta nova bezudrzbova potvora pusta dost oleja do sania narozdiel od stareho valceka. IC bolo ale suche z vnutra, posledne 100t km dozadu som z neho vylial hodne oleja. chystal som sa nato uz hodne dlho, len nebol nejak cas. takze vsetky hadica sa pekne poutierali, vycistili s cisticom brzd. ICcko bolo nejake plne kamienkov tak som z neho co to vytlacil, nasledne som ho troska vyfukal s kompresorom, povysaval s vysavacom, a este som ho precistil parnym cisticom.
Nieco velmi podobne cakalo vodny chladnic. po tom co som ho troska povytiahol som nasiel velke mnozstvo bordelu medzi nim a klimovych chladicom, co sa dalo, som odtial vytahal, nasledne povysaval a parocistic tiez nieco vycistil. Pri spetnom osadzani do svojich noziciek som odtial vytiahol srubu, ktoru som strail asi 3 roky dozadu zo svetla :)
Ked uz som mal vsetko poskladane, nasiel som konecne orech na olejovi filter, tak som spustil olej a vymenil ho. Cierny ako vzdy :).
Dal som novu srubocku s magnetickou hlavicou, som zvedavy ake budu z neho vysledky.
sroubik.JPG

pri vsetkom mi samozrejme asistoval novy pomocnik
pomocnik.JPG
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

jararak
Autor témy

Re: [E39 530dT] modrinka - jubilejna

Štvrtok, 4. Decembra 2014, 20:09

vymenili sa silenty zadnej napravnice, tie hovna zvane meyle HD nevydrzali ani 70t km, 3/4 roztrhane
20141204_183833.jpg

stred uplne vytrhnuty, ide von viac ako 1cm
20141204_183817.jpg

20141204_183755.jpg

nahodili sa lemfordery, od meyle nedam uz ani filter do auta. co pozerma ceny, vela veci je drahsich ako lemforder, kvalita nikde.

nove silenty, stabilita do zakruty sa zlepsila, hlavne prejazd priecnou nerovnostou je uplne inde, clovek si to hned vsimne za tych 50km po d2.

nahodili sa aj seriove pruziny, ak by mal niekto zaujem o znizene eibachy, nech da vediet. niesu polamane, ale ohrdzavene.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

jararak
Autor témy

Re: [E39 530dT] modrinka - spritzeinlage

Streda, 10. Decembra 2014, 11:40

Vzdy potesi gong a nasledna hlaska na OBC, kebyze to je teplota, chybajuca voda do ostrekovaca, mozem dlabat, toto bolo z ineho sudka a este som to nevidel u mna.
error.JPG

Auto sa chovalo nadalej celkom pohodovo, nesiel som velmi rychlo, cca tych 110-20 kedze som tahal asi 600kg za sebou, cas od casu som nejake lenive gebuziny obehol.

Pripojil som to na komp, pozeram co tomu je a senzor tlaku ocakava 13 Barov a kolko meria - nic, cislom 0. Pri otocenom kluci opticka diagnostika (davno znameho clena) potvrdila co som vedel - jebla hadica na CR cerpadle.
hadica.JPG

Zhodit sanie - robota uz nacvicena, ani nie 30 minut
zhodenesanie.JPG

Vecsi problem bol stiahnut dole tie hadicky. Stahovacka bola tak vykusana, ze som ju plochym srubovakom nevedel povolit, bola obla, cize racnou sa to nedalo a na klieste tam nebol priestor, ale podarilo sa a to je zaklad.
cerpadlo.JPG

Tcko aj meter palivovej hadice som mal, ale nikde som nevedel najst 6 stahovaciek co som si uz davno kupil, tak som musel zbehnut do obchodu. Mozno to nevyzera opticky najlepsie, ale je to funkcne s celkovou cenou do 5e - nova hadica pre info stoji 79e.
vysledok.JPG

Zaciatok prace 11:00 - koniec 13:50 s umyvanim, cestou do Ma, vybavenie preukazu poistenca a navsteva posty. Myslim, ze nie zle
hotovo.JPG

na fajront mi prasklo lanko kapoty, cize onania bude pokracovat.
bmwcoding.sk

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Decembra 2014, 20:33

tú palivovú hadicu by si vymenil aj bez zhadzovania sania, ja som ju menil tiež a sanie som dolu nedával.
Bolo potreba len flexibilný adaptér ku gola šrobováku s orechom na tú "eskapásku". Potom už len poriadne ťahať kým sa nespotíš a je von :D

lanko kapoty mi tiež prdlo, odtrhlo sa priamo pri páčke... najlepšie na tom bolo, že kapota zatvorená, lanko kombinačkami potiahnúť nešlo, tak som tam musel cez ľadvinky štrachať so zahnutou a zabrúsenou do špičky závitovou tyčou M6 :D

jararak
Autor témy

Streda, 10. Decembra 2014, 23:03

ja som nevedel tu pasku dat dole este ani ked som mal sanie dole. s golou by som nepomohol, lebo ako vravim, nebola to 7orech ako je bezna, ale obla, na plochy srubovak, vydrbana ako sa len da - je aj na hornej srube.

skoda ze som to neurobil minule asi mesiac dozadu ked som mal tiez sanie dole lebo som menil podtlakovu hadicku na turbo (viem, na 3 autach som to vymenil bez zhadovania sania, u mna som musel)
bmwcoding.sk

hessy

Piatok, 12. Decembra 2014, 22:56

To su radosti toto s tymi autami ](*,) aspon ze otec uz to ma vyriesene...

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 13. Decembra 2014, 07:59

inak uz druhy den sa snazim dojst na to, co je to spritzeinlage :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

jararak
Autor témy

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 08:42

Nejak tak je ta hlaska po nemecky, vlastne mi staci dat palubak do nemciny a opisem ti ju hned. Vcera cestou som videl tolko chceck errorov ze az, neviem ci prdlo daco, lebo vadilo mu aj malo kvapaliny v chladiacom, vstrekovanie, teplota, uz som cakal co si vymysli dalsie, potvora hodna na zapalenie :)
bmwcoding.sk

ALAS
Auto: E39 525d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 14:16

Je to Einspritzanlage, hore je fotka kde pise fuel inject. system tzn. vstrekovaci system. :D

A ako prepinas jazyk na palubaku treba na to diag? lebo som sa uz snazil hladat navod, ale nic pouzitelne som nenasiel.
BMW E39 525d | BMW E39 540it 6q | Honda Accord (CH1) TypeR 2.2 VTEC | JEEP Cherokee XJ 4.0 | Mercedes Benz S204 200CDI

jararak
Autor témy

Nedeľa, 14. Decembra 2014, 21:28

viem to prepnut bud cez ncs alebo ine tooly, ono na to je aj nejaka finta cez kombo;)

zvazujem, ze ta chyba vstrekovania spociva v bandaskovej nafte ktorej som momentalne zohnal 200l, predtym s nou problem nebol, mozno teraz je, uvidime, skusim tanknut pumpovu, uvidim.

okrem ineho som vymenil spetacik spolujazdca, bol uz hodne vyteceny, cez den problem nebol ale v noci som nevedel kam cuvam.

Taktiez som vymenil snimac teploty, zo dna na den ukazoval + 11 stupnov, tak som sice kupil nahradu, ale ukazuje presne
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Re: [E39 530dT] modrinka - einspritzeinlage

Sobota, 20. Decembra 2014, 06:58

Minuly tyzden cestou domov som mal na BCcku diskoteku, videl som chybu vstrekovania, malo vody v chladici, namrazu, malo oleja a boh vie co este vsetko, zabavne, ked sa kapota neda otvorit nie?

Takze vymenene lanko kapoty, za 20 minut som nemal co robit, len to clovek musi vediet jak dat niektore plasty dole :) ked som si pozrel to lanko, som rad, ze ma bavaria znova sklamala 37e by som za neho nedal ani nahodou, zas raz musim podakovat zelovi_zh alias bavoristovi za rychle dodanie dielov (i ked 1. trieda kurier a oni to nosia 3 dni, nabuduce to skusime obycajne postou)
urobil som z toho aj taky fotonavod s troska textu navody-a-manualy/e39-vymena-lanka-kapoty-t98118.html

takze vymenilo sa sa lanko, skontrolovala voda chladiacej - dostatok, olej - pekne v strede, dotlacil som cidlo na raily a vymazal chybu (zas raz)

Dnes som skusal na dialnici pokorit 200km/h a ziadna chyba vstrekovania sa neukazala.

Vcera sa zastavil IMPR na stiahnutie BINka z DDE kedze isiel do ciech upravovat mapu, doniesol mi jedno velmi zanovne spojkove lozisko (asi 500km), cize uz len preoblozit lamelu a mam komplet kit v pripade malej unfal ked mi dvojhmota poda ruku :)

Taktiez sa nam videl nizky tlak nafty na filtry, len 3,4baru po nastartovani, ale hned to vybehlo na 3,7 az 3,9 tak mi nechal svoje ex cerpadlo, na skusku, otazne, kedy bude cas nieco merat.
bmwcoding.sk

Esence
Kraj: Zahraničie

Sobota, 20. Decembra 2014, 07:31

Krásny to poetický príbeh o láske Lanka a jeho stvoriteľ ovi pod 37 horami 'teda € mi :mrgreen:' . Ale prekvapila ma ta nafta resp. tu skúšku rýchlosti si skúšal s naftu s pumpy či ešte tá ktorú si si zohnal ? Tak ale hlavne že je všetko v poriadku.

PS mačku si pod kapotou neobjavil? Ja som mal tú česť na X5 keď som šiel raz doliat vodu do ostrekovačov :mrgreen:

jararak
Autor témy

Sobota, 20. Decembra 2014, 07:37

macky mam tiez 2, ale to mi tam chodili este ked boli mensie, uz som ich dlho nevidel pod sanim, skor mi vlezu do blatnika na Xku
stale je ta bandaskova :)
lanko som kupil za 5e, pouzite, snad nieco vydrzi, ked nie, viem ako sa meni

btw d2 bola rano o 5:30 dost prazna, len par kamionov si to sinulo v pravom
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Streda, 31. Decembra 2014, 14:54

Auto este stale troska strajkuje, ved prakticky toto je jeho prvy prehresok po 100t km co ho mam. Vcera mi pri kickdowne 3krat zdochol. Tak som sa rozhodol vymenil palivovy filter. Predsa len ja som ho este nemenil, mam na tom nabehane cez 100t tak preco nie, tak som vytiahol ten ktory mam pripraveny dobre 3 roky a ide sa nato. Je to sice ALCO ale lepsie ako nic a kopec veci robi alco ako prvovyrobu.
no ze tam najdem taketo hovno som mohol cakat, snad je to posledny diel od meyle
filter.JPG

vytiekla z neho nadherne cira rakuska nafta, zrazu nejake hnede sople, vysledok hla
nafta.JPG

zlepsil sa prechod palivovej sustavy, volnobeh uz mam 3,92 baru oproti 3,8, avsak aj tak pri zatazi to klesa pod 3bary (2,65 bolo najmenej co som este videl)

mam uz nachystaneho jedneho pietburga pozicaneho od IMPRa ale netusim kedy sa k tomu dostanem aby som ho vymenil.

vcera vecer sme mali v Ma -12,5, startovanie na brnk, cize zhavenie funguje este OK :)
bmwcoding.sk

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 31. Decembra 2014, 14:56

že to zdochlo zato nemôže značka filtra, na tds meníme palivový každých 20tis.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 27 neregistrovaných