... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: [E39 530dT touring] modrinka - IC uz ciste

Pondelok, 30. Mája 2011, 09:35

No tak už budeš mať autičko pripravené na výlet do Bojnic. :wink:

jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Mája 2011, 09:39

dnes snad vyriesim olej/zhavice/pletence (myslim tym kupim, montaz bude inokedy)

taktiez asi podavam chladice na miesta a mozno aj vzduchove hadice tak ako maju byt

do bojnice pojdem hned ako dostudujem tento hnusny rocnik, myslim, ze zasluzena dovolenka

edit : pondelok vecer - planoval som sa ucit, ale po 2 vypocitanych prikladoch mi zacalo troska drbat

den mi sprijemnil nejaky dobrodinec ktory mi oskrel lavy zadny kus naraznika, samozrejme peknou cervenou farbou (na e36), kedze dnes som vsade parkoval vodicovou stranou ku obrubniku tak to mohlo byt len vcera po zraze - v galerii, pojdem zajtra za sbskarmi ci by sa daco nedalo zriesit s tym.

na e39 - zalozeny IC, uchytena vnutorna sahara, viscospojka s vrtulou, nejake cidlo na sahare a vaha vzduchu, poskladal som jeden rad hadic lebo som ich mal rozobrate a na dnes konec, samozrejme som si vymeral aky ma byt ten pletenec na vyfuku aby som ho mohol zajtra objednat.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

jararak
Autor témy

Štvrtok, 2. Júna 2011, 15:40

takze podla pravidla kto maze ten jede som kupil troska lubrikantu pre mojich 12 valcov
Obrázok
Obrázok

zavareny uchyt vyfuku - pre info kto to bude davat dole, nech si zozenie orechy e10 na 3/8 racnu a mensiu a e14 moze byt aj 1/2
Obrázok
Obrázok

prevarene pletence vyfuku 2x 45x200
Obrázok

zaroven som si zratal, ze k dnesnemu dnu ma repas turba vysiel na 682euro (nepocitam palivo behacky hore dole), s tym, ze podla cenika som usetril 65euro na pletencoch (zvaranie), 35 na uchyte vyfuku (zvarenie stareho kusu), 100+ na repase turba (dph a podobne dohody s danym clovekom) a ak by som to odniesol niekam do servisu tak minimalne 150e za pracu (montaz/demontaz turba, cistenie hadic a IC). Z planovanych uprav som vynechal len tie zhavice, na tie este dojde vo velmi blizkej dobe (pocitam najneskor oktober). samozrejme odlucovac oleja by mozno este vydrzal, nemusel som tiez kupovat shell olej ale nieco lacnejsie, ale tak co uz narobim, raz to chcem mat tak, ze do toho nebudem musiet uz sahnut.

samotnu montaz predpokladam dokoncim zajtra, nastartujem aby som ohrial olej a vypustil ho, najneskor to dorazim v sobotu. Fotil som snad vsetko co sa dalo, mam pripravenych zatial asi 30 foto, este musim par dorobit, upladnem ich v opacnom poradi a bude z toho pekny fotonavod na demontaz turba lebo take nieco som nenasiel na celkom skurvenom internete a TIS v tomto strasne pokulhava, uz som myslel, ze budem tahat motor vonku.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

jararak
Autor témy

Re: [E39 530dT touring] modrinka - kto maze ten jede

Piatok, 3. Júna 2011, 18:53

jebal by si mat ten skurveny buzerant co vymyslel vyfuk na e39 530d. mam moznost, bud vymontujem kompletne namontovane turbo alebo dam dole prednu napravu, co je jednoduchsie? aby ho jebal pes.
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Sobota, 4. Júna 2011, 14:23

Tak sla dole naprava - presnejsie tic stabika, kebyze sa mi tak chcelo ako nechce nechal by som to tak a kupil uz aj nove silenty, oni su totiz este bmw, na druhu stranu asi boli menene lebo boli kurva tvrde a nijako porovite ako tie co som vyhadzoval z e36.

Uz to je vsetko pokope a motor si vyfukol, troska divne zvuky z toho idu kedze polka plastovacky este nieje k dostatiu ale ujde to, ziadne pazvuky typu nesom namazany, nedrzim, slabo dotiahnute a podobne :).

Dokonca uz vypustam olej, ide tam novy Shell 5w30 a taktiez prehodim este odlucovac oleja.

zatim pani.
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Sobota, 4. Júna 2011, 22:09

odlucovac vymeneny, kompletne plastovacka nahodena, uchytil som kade tade vsetliake plasty co sa mi povalovali v kufry ale auto minimalne do stredy nepojazdne - dovod - nejaky chuj - ten co vymyslal kryt olejoveho filtra chcel usetrit 10 centov ma materiale tak ta sruba je duta, ano duta, skusil som troska s klucom pohnut a ona puk a uz nemam ziadnu srubu na vrsku, takze teraz musim vymysliet ako to dam dole a ci kupim novy alebo sa nato vybodnem, zatial z auta vytieklo len strasne mnozstvo strasne cierneho oleja a keby niekto mal zaujem, mam k predaju odlucovac oleja (ten stary) bez valceka, moj osobny nazor - bez poskodenia.

kvalita krytky olejoveho filtra
Obrázok

starvy vs novy odlucovac
Obrázok
Naposledy upravil/-a jararak v Piatok, 10. Júna 2011, 09:15, upravené celkom 2 krát.
bmwcoding.sk

jararak
Autor témy

Piatok, 10. Júna 2011, 09:09

tak auto poskladane

maly nakup
Obrázok
porovnanie, stary s dierou vs novy
Obrázok
vycistene
Obrázok
"cistucky" ex-olej
Obrázok
Naposledy upravil/-a jararak v Piatok, 10. Júna 2011, 11:52, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Re: [E39 530dT touring] modrinka - uz pojazdny

Piatok, 10. Júna 2011, 11:25

Kus prace, gratulujem!
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

jararak
Autor témy

Piatok, 10. Júna 2011, 11:30

ked ti poviem ako vcera priatelka nastartovala, mal som hlavu v motorovom priestore a zrazu pekny, nicim neruseny zvuk 6 valca, povedal som si a konecne kurva po 3 tyzdnoch kedy som travil pomaly kazdy den aspon hodinku v/nad/pod autom, popripade aspon okolo.
prve metre boli dost kriticke, poloha sedadla nesedela, nevedel som sa vymerat z dvora na 4 krat :D, namiesto prepnutia palubaku som si umyl okna a chvilku som spekuloval ako prepnem radio na palubak :D

mam este na domontovanie 2 uchyty na vyfuk, ale kedze stara sruba je hrdzava a divne vymyslena, musim nato pouzit flexu, malu doma momentalne nemam a velkou to riesit nebudem (to mam 125mm a 250tusim az), taktiez ten vyrovnavac vybracii prevodovky, musel som stojanovou vrtackou do neho zavrtat a zvecsit dieru lebo povodna sruba ho zdeformovala natolko ze som nevedel inac vopchat srubu
bmwcoding.sk

Maco
Auto: visavytena pajta

Piatok, 10. Júna 2011, 13:19

Paraaada silna gratulace =D> =D>

Ako sa kukam na ten tvoj odlucovac tak mi nieco vravi ze pri najblizsej moznosti kupujem aj ja :shock: :shock: :?
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

jararak
Autor témy

Piatok, 10. Júna 2011, 13:25

neviem ako to bude u teba ale jak som pozeral na neho, nevidim dovod menit celu tu icovinu, podla mna uplne staci vymenit valcek, ano, ten vyzeral strasne

a dik, aj ja som rad, ze to mam konecne hotove
btw ked sa podari ocovi, tak mi dnes vyzdihne balicek na poste ;)
bmwcoding.sk

baworo535d
Auto: BMW F10 535D
Kraj: Košický

Piatok, 10. Júna 2011, 16:19

=D>
gratulation
=D>
F10 535d alpinweis Obrázok
EX: X6 4.0D E71 black M- interier
Yamaha R1 2007 black gold
EX:535D E60 M-Packet M19"172-black, M18"135-black

Pity777
Auto: BMW F34 320xd

Piatok, 10. Júna 2011, 17:08

huraaaa =D> teraz bude slapat ako novy
BMW F34 320xd M-paket melbourne rot
EX BMW E61 530d M-paket, Black Sapphire, styling 128, 190kW
EX BMW E91 330d ///M-paket, Black Sapphire, styling 193, r.v. 2006, 212kW / 290HP, 335 look duplex
EX BMW E39 525d Individual ///M-paket, carbonschwartz, r.v 2003, 205hp

Giorgio G
Auto: E60 530xd M-Packet

Piatok, 10. Júna 2011, 17:32

Ďabol si, Jaro, ďabol... =D> :-({|=
Keď si zvládol toto všetko v domácich podmienkach, si fakt dobrý. A dokázal si, že keď sa chce, tak dá sa aj takáto kára doma opraviť. Keď píšeš o nákladoch, netrúfam si ani tipnúť, koľko by to bolo v dajakom nenažranom servise... A poctivosť výmeny niektorých prkotín, ktoré vybehnú počas toho, v servise by sa s tým nebavili...
BMW E60 530xd M-Packet (Carbon Schwarz Metallic)
EX BMW E46 323i Limousine (Stahlblau Metallic)

Obrázok

jararak
Autor témy

Piatok, 10. Júna 2011, 19:10

bavoro535 - pocuj, ty nemas nahodou spz 777? za posledny tyzden sme sa 3krat videli na obchvate (asi zhodne chodime domov alebo niekam kolo 16:30) a dnes som ta videl v druzstevnej nedaleko obchodu/namestia (cierna 535d, rovnake cierne elektrony ako na zraze, 777 spz).

giorgo, ani ja nechcem vediet kolko by to stalo, ale ono staci troska s rozumom a ide to. napriklad jama by mi nenormalne pomohla, ale co uz, aspon som troska precvicil brusne svalstvo co som tolko behal hore dole od neho.

btw zacinam mat nervy na kosicku bavariu, je to banda dutohlavych kokotov, pozeram suciastky, nepaci sa mi jedna plastova spona ktora drzi plast na chladici(17 11 1 712 963), nepozdava sa mi dlzka, stazujem sa, technik odbehol a donesol sice polovicnu velkost videl som ju uz ale nebol som isty, presiel som si zoznam, idem ich vyplatit, vyjdem, daju mi tasku do ruky, pridem domov a kurva, moj drziak na vyfuk asi ostal v kufry, dobre, teraz mi ho netreba, otvorim kapotu, idem osadit sponku aby mi nahodou pocas jazdy nevyskocil plast a nerozbilo to celu vrtulu aj visco spojku a okolie, kurva, sponka 2x velka, dali mi sponku ktora sa dava napriklad do naraznika e36 o vyztuhu, dobre sak sa prida, objednam znova, ale idem pozret kufor - vyberam dazdnik, vyberam karton sviecok, bandasku vody no po drziaku vyfuku ani stopa, bud sa mi po ceste vyparil alebo je v tej bavarii strasna banda kokotov. hadanie necham na vas.
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 42 neregistrovaných