Takže konečne dorobené.
V utorok 5.6. som došiel s autom do firmy (K.O.V DCA) čo som mal dohodnutú na zvody, s tým že sme sa dohodli, že dojdem, že tam majú zdvihák, dáme to tam dole, prevaria to a nahodíme, prišiel som vošiel do garáže na zdvihák na ktorom sa to nedalo ani podvihnúť......, no nejako sme vymýšľali ako to spraviť, keď došiel druhý majiteľ firmy a vyhnal nás, že jemu to nevyhovuje

, tak som sa s nimi dohodo,l že nájdem v dubnici nejaký servis, kde to dám dole a donesiem, nakoniec sme aj našli (MH centrum), ale nebolo s nimi reči o tom že to urobia hneď a už vôbec nie že si môžeme požičať zdvihák (rozumiem keď majú robotu tak ma môžu mať v péčku), takže sme sa dohodli, že auto tam zostane, že to dajú dole a zavolajú mi, napadlo ma čo ešte treba a to tesnenie pod olejovou vaňou, tesnenie pod víkom ventilov a ľavý silent motora tak sme sa dohodli, že to všetko urobia keď už tam bude auto stáť. S H@wky-m sme sa vybrali do TN robiť na jeho aute výfuk (pôvodne pár hodinová záležitosť

domov som prišiel o 23:00), okolo obeda mi chalanisko zo servisu volal, že už sú zvody dole, že pre ne môžem dojsť, samozrejme som to nestihol (H@wky-ho auto rozobraté), tak som sa s nimi dohodol na druhý deň ráno.
Streda 6.6. ráno som išiel z TN do Dubnice, samozrejme som zaspal autobus tak som išiel vlakom, potom podľa GPS som sa snažil nájsť servis

, ale PEŠO som tam nevedel trafiť ani za boha

. Keď som to konečne našie auto už bolo komplet rozobraté a čakalo sa na ostatné diely zobral som zvody do firmy na prevarenie a išiel na kávu (4 hodiny čakania), keď som s H@wky-m išiel na pivo tak samozrejme akonáhle ho položila na stôl zavolali že mám dojsť pre zvody

. Zobrali sme zvody, odniesli, prirovnali a zasa nazad prevárať, vďaka bohu už len jeden úchyt. Samozrejme už to nestíhali takže zasa deň v péčku. V servise nám chalanisko ešte ukázal, že je voda pri sviečkach (vrch motora bol odkrytovaný už 2 týždňe takže asi kvôli tomu) a ako vyzerajú staré tesnenia (tak tvrdé že sa dali lámať).
Štvrtok 7.6. ráno zasa do Dubnice zobrať zvody z firmy a odniesť do servisu aby a mohlo skaldať, ja potom na kafčo (7 hodín). Telefonát zo servisu, že to nestíha poskladať, že zajtra

.
Dnes (piatok) 8.6. doobeda telefonát zo servisu, že si môžem prísť pre auto. Konečne. Tak som letel na autobus, keďže nie som z TN ani som nevedel odkiaľ taký autobus do Dubnice ide, samozrejme mi ušiel. Ale konečne som dorazil chalanisko mechanik mi povedal že čo urobil: zvody nahodené, výfuk dopasovaný ako sa dalo a medzierka natretá pastou na výfuky, doliate 2,5 litra oleja, vytiahnutá voda od sviečok, motor prečistený nejakou sračkou, tesnenie pod vaňou a víkom nové, silentblok motora nový a druhý dotianutý, nahodené iba dve lambdy aj to nie na svojich miestach (dve čo boli vpredu sú vzadu a vpredu sú záslepky, zadné majú úplne dojebaný závit takže sú hodené v mieste na baterku štvorvalcov). Mechanik mi povedal že sa bol previesť, že to ide ako kokot, že to nefučí nikde na výfuku, že tie dve lambdy čo boli origo za katmi tam asi ani nemusia byť keď tam nie sú katy. A že na to že má motor 260 000 vyzerá veľmi dobre a že ešte raz toľko spraví. Už som sa tešil že je to za mnou........
Išiel som pre H@wky-ho, potom do TN doskladať vrch motora všetky kryty a sanie a šup na diaľnicu, 4. prevodový stupeň 80km/h plyn podlaha až na 120 km/h a výsledok 10s prvý raz a 10s druhý raz

. Takže som si polepšil v priemere o sekundu. Prisudzujem to teraz lambdám, lebo sú na zlých miestach okrem toho aj vo vysokých úchytoch, takže celé zle. Odspodu je auto trošku živšie, odozva na plyn je slabá, a sem tam s ním cukne, bude to lambdami. Teraz už na to seriem po štátniciach pokračujeme.
Results:nahodené nerezové zvody
žiadna diera vo výfuku
klapka na výfuku stále otvorená
pri sviečkach nie je voda (majú cca 50 000km)
prvé lambda sondy pichnuté vo vysokých úchytoch a nejde na ne priamo plyn
druhé lambda sondy nie sú vo výfukovom potrubí ale sú pripojené na konektor
auto stále 80 - 120 za 10s
spotreba po prejdení cca 50 km podľa ekonometra určite stúpla, ale zasa nie moc
autom sem tam cukne
výfuk nie je upchatý fúka z neho určite minimálne 3x viac ako keď tam boli zvody s katalyzátormi
prostredný tlmič na výfuku nie je (sú tam rúry)
zvuk brutálny (opýtajte sa H@wky-ho ako odskakujú cigoši z prechodu pre chodcov

)
oleja je dosť
palivový filter to byť nemôže
palivové čerpadlo tak isto nie (ekonometer lieta ešte rýchlejšie a viac ako predtým

)
Riešeniekúpa dvoch nových lambda sond a presunutie ich na správne miesta, následne komplexná diagnostika lebo už fakt neviem.
Pocity:Začal som sa s tým jebať bezmála pred mesiacom, odjebal som strašne veľa času, zvody stáli 245€, prevarenie úchytov 100€, servisné práce v servise 320€, auto furt nejde ako by malo, okrem toho som mal skúškové a o týždeň mám štátnice, chodil som ako chuj na autobuse a vlakom čo som robil naposledy pred 4mi rokmi, moje pocity tu bohužiaľ nemôžem vyjadriť

.