... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
SmartBastard
Autor témy
Auto: '08 M Coupe, '10 X6
Kraj: Bratislavský

Re: [E86 M Coupe & E71 X6]

Utorok, 16. Októbra 2012, 14:25

ghost77 napísal:

na druhom horizonte treba ist dole z plynu. Aspon na nasich autach. Ak napriklad ides z pravej strany pripadne niekoho tam predbiehas je to este horcie a idealne miesto, aby si sa tam fatalne roztocil. Uz som tam viackrat bol v situacii, ze som sa na chvilu zamyslel, ci to bude aj o 100 metrov este stale fajn. Hlavne, ked mas vedla seba auto.

Fahrzeuggeschwindigkeit in km/h
U/min 7900 Verlust beim Schalten
1.Gang 58.4 3360 U/min
2.Gang 101.6 2623 U/min
3.Gang 152.1 2081 U/min
4.Gang 206.5 1477 U/min
5.Gang 254 1185 U/min
6.Gang 298.8

zo 4. do 5. radim mozno 100 m (pri dobrom vyjazde) pred zaciatkom stupania. rychlost na horizonte odhadujem niekde medzi 210 a 225. Netusim presne otacky. Ale chcelo by to kratsiu patku obzvlast v tejto pasazi do kopca.

Na druhom horizonte ma ešte ani nenapadlo radiť 5tku, ale to bude tým, že som vysratý s tej dlhej pravotočivej predtým, ta zákruta je fakt zradná. Hore na horizonte idem dole z plynu, tak ako si písal aj ty, ale čo vôbec neviem zajazdiť je to dlhé esíčko čo potom nasleduje za tým vracákom. Ty tam ideš predpokladám do 4tky však? Ja tam väčšinou držím ešte 3tku, lebo keď preradím tak musím takmer ihneď zase podraďovať.

A potom tá daľšia pravotočivá čo je viackrát zlomená je tiež zaujímavá. Ja ju chodím z vonka a potom dovnútra, aby som mohol mal tight výjazd, ale Zdeno mi hovoril, že by sme to mali jazdiť z vnútra. Som to aj skúšal, ale podľa tam stratíš príliš veľa času, keď ideš od začiatku na vnútornú stranu. Podľa mňa to on jazdí tak v pretekoch, čo je pochopiteľné, aby si niekoho nepustil a ten ťa nedal na brzdy, ale na čas mi to príde rýchlejšie z vonka.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

slevin

Utorok, 16. Októbra 2012, 14:52

Ta tiahla pravotociva za prvym horizontom sa mi paci, neviem ci to jazdim dost rychlo no vjazd mam oklo 160 a vyjazd cca 180 a pri plnom, cakam co bude na horizonte :) ten dva krat lomeny vracak dam asi vzdy inak, zavisi od toho ako dopadnu tie zakruty pred tym. Stred trate je tazka ale velmi dobra a da sa kopu casu usetrit alebo stratit.
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

SmartBastard
Autor témy

Utorok, 16. Októbra 2012, 17:11

Krátky záber na spomínaný horizont, vracák a následne esíčko .. a premotivovaný Milan, ktorý už 2 kolá jazdil za Cayman R, konečne ho predbehol a následne príliš optimisticky pridáva zo zákruty :oops:

www.RoyalGarage.sk

Borisss

Utorok, 16. Októbra 2012, 17:15

Ale vsak co...racing!

A dobre umiestnena kamera :wink:

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Utorok, 16. Októbra 2012, 20:33

zkousel jsi teplotni stitky aby jsi vedel kolik trebas mas teplotu ma zadnich brzdach aby jsi vedel jakou smes by jsi tam potreboval ? 2500 v zadu jsou do provozu super , pak by stacil upgrade na DS 3000 ktery maji daleko vyssi tepelnou stalost pri vysokych teplotach , a nevim kolik stoji pagidy , ale feroda do APcek stoji strasnou raketu tak by me to jen zajimalo :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

SmartBastard
Autor témy

Streda, 17. Októbra 2012, 12:31

MattyX napísal:
zkousel jsi teplotni stitky aby jsi vedel kolik trebas mas teplotu ma zadnich brzdach aby jsi vedel jakou smes by jsi tam potreboval ? 2500 v zadu jsou do provozu super , pak by stacil upgrade na DS 3000 ktery maji daleko vyssi tepelnou stalost pri vysokych teplotach , a nevim kolik stoji pagidy , ale feroda do APcek stoji strasnou raketu tak by me to jen zajimalo :)

Nie, zatiaľ som to neskúšal, zadné sa iba teraz nahodili. Ak sa nemýlim, tak tie Pagidy R29 majú rôzny materiál vpredu a vzadu, práve kvôli tepelnej stálosti a odolnosti. Cenu si nepamätám, ale myslím, že okolo 180EUR za set, myslím, že zadné boli o málinko lacnejšie.
www.RoyalGarage.sk

ghost77
Auto: BMW M

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:26

SmartBastard napísal:
Nie, zatiaľ som to neskúšal, zadné sa iba teraz nahodili. Ak sa nemýlim, tak tie Pagidy R29 majú rôzny materiál vpredu a vzadu, práve kvôli tepelnej stálosti a odolnosti. Cenu si nepamätám, ale myslím, že okolo 180EUR za set, myslím, že zadné boli o málinko lacnejšie.

rozny material pri tom istom oznaceni platniciek? Kto to tvrdi?

SmartBastard
Autor témy

Sobota, 20. Októbra 2012, 00:22

ghost77 napísal:

rozny material pri tom istom oznaceni platniciek? Kto to tvrdi?

Tak nejaky dôvod bude prečo sú jedny zadné a druhe predné nie? Alebo ide čisto o veľkosť?
www.RoyalGarage.sk

BMW328i
Auto: 530d E39
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 21. Októbra 2012, 21:45

dufam, ze sa nenahnevas ale dneska som odfotil dufam tvoju farebnu dvojicku..:) kvalita fotky nic moc na rychlo som odfotil mobilom v robote..:)
Prílohy
20121021_200733.jpg
E39 530d sedan
E30 318i coupe...ex

SmartBastard
Autor témy

Pondelok, 22. Októbra 2012, 10:21

V sobotu som si bol ešte posledný krát v sezóne zajazdiť na slokiaringu v rámci Racing Wheels akcie. Pagidy som nakoniec nenahadzoval, lebo by bolo nutné najskôr zoškrábať vrstvu Ferodov z kotúča, potom zajazdiť Pagidy a nakoniec ešte preniesť vrstvu Pagidov na kotúče, a kedže sme boli už aj tak neskoro na trati, tak som sa na to vykašlal a jazdil s DS2500.
Okrem jedného menšieho vybehnutia mimo trate zadkom auta, kedy som sa pokúšal žnížiť môj brzdiaci bod na cieľovej rovinke na 50m (veľmi optimistické :D) bolo všetko fajn. Vyzerá to tak, že ochraná folia, ktorú som dal spraviť iba prednedávnom sa vyplatila.
Skvelé počasie, fajn ľudia a cool autá, už sa teším na novú sezónu.

Na mojom TODO je momentálne jednoznačne KW Competition, pretože to naklánanie v zátačkách ma už nebaví a Michelin Pilot Sport CUP semislicky. Jediná otvorená otázka zostáva, ako bude fungovať 265tka CUP na 9J disku a či sa mi to zmestí pod auto, alebo či budem dávať iba 235.

Dva týždne dozadu som dal objednať LUX H8 V3 na X6, ale bohužial sú všade vypredané. Dokonca ani výrobca nevedel povedať, kedy bude mať tovar na predaj. Trocha som si písal s crumarom, ktorý tiež predával LUXy a poslal mi celkom pekné porovnanie LUX vs NSSC a ešte jeho tajný prototyp ;) Nakoniec som sa nechal ukecať na NSSC a dal to objednať od neho.

Obrázok

V piatok sa to nahodilo a je o dosť lepšie ako tie žlté predtým. Teda tá žltá sa mi celkom páčila, len s tými bielymi xenonami to nešlo moc dokopy a lepiť na to nejaké žlté fólie sa mi nechcelo kvôli policajtom. Chcel som hneď vymeniť aj osvetlenie ŠPZ, ale tie boli bohužial u crumara vypredané. Okrem toho sa vymenili zadné platničky so senzormi a zdá sa, že odišiel ukazovateľ hladiny oleja. Ten mi momentálne stále ukazuje nad MAX, mechanicky to bolo skontrolované, že hladina je v poriadku, takže sa bude asi musieť vymeniť ten senzor.

Minulý týžden mi ešte prišlo aj zimné obutie na X6. Kúpil som 232 style 19 palcové disky spolu s nejakými Good Year Ultragrip zimnými pneu. Túto sezónu ich ešte nechám tam, ale daľšiu kúpim asi nejaké Nokian Hakkapeliitta 7 SUV, alebo niečo podobné.

Obrázok

V nedeľu som zbehol k otcovi do garáže a nastriekal disky čiernym matným PlastiDipom. Viem, viem, znie to ako kolotárčina, ale nebol som si istý či sa mi tá čierna na čiernom aute bude páčit, tak preto plastidip. Okrem toho som si myslel, že tá gumená vrstva není zlý nápad na zimu.

Obrázok
Obrázok
Obrázok

BMW328i napísal:
dufam, ze sa nenahnevas ale dneska som odfotil dufam tvoju farebnu dvojicku..:) kvalita fotky nic moc na rychlo som odfotil mobilom v robote..:)

Pekné, pekné, tie čierne disky, sa celkom hodia k tej farbe.
Naposledy upravil/-a SmartBastard v Utorok, 13. Novembra 2012, 14:18, upravené celkom 2 krát.
www.RoyalGarage.sk

ghost77

Pondelok, 22. Októbra 2012, 11:42

SmartBastard napísal:
Tak nejaky dôvod bude prečo sú jedny zadné a druhe predné nie? Alebo ide čisto o veľkosť?

Takoj

ghost77

Pondelok, 22. Októbra 2012, 12:26

slevin napísal:
Som zvedavy na tvoje casy. Inak aky mas najlepsi? Na druhom horizonte mas aku rychlost? Lebo mne sa tam tak odlahci auto ze sa mi presmyknu kolesa. aj na slikoch. Rychlost tam mam 200+ Vsimol si si nieco take aj ty? Musim si dozadu navrtat gtr kridlo :)

X6 :thumbup:

este k tomu odlahceniu auta, a co robi horizont, ked ho ides sprava (50-ta sekunda):

http://www.wat.tv/video/eurosport/slova ... f1o7_.html

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Pondelok, 22. Októbra 2012, 12:44

super update tie svetlá, na takom aute to spraví fest veľa :wink:
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

SmartBastard
Autor témy

Pondelok, 22. Októbra 2012, 12:58

ghost77 napísal:

este k tomu odlahceniu auta, a co robi horizont, ked ho ides sprava (50-ta sekunda):

http://www.wat.tv/video/eurosport/slova ... f1o7_.html

Amatéri .. 8)
www.RoyalGarage.sk

tomas20
Auto: f31 320xd

Pondelok, 22. Októbra 2012, 13:43

not a bad idea pogumovat tie disky, nemaš foto?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných