ak davas hentaky nejaky "aftermarket" tak asi budes musiet aj zo spodu...
ja, resp my (nictofobic, festo, hazard a adam) sme menili za origo shifty zo z3 1,9 / 2,8;3,0 / 3,2 (najkratsi) a slo to zhora,
das dole hlavicu paky, rozoberes okolo, teda vyberes manzetu , tu izolacnu gumu a vidis kovovy shift vsadeny v tom kovovom... zo spodu je prichyteny takou zapadkou ku "kutacu" - tej spojnici s prevodovkou, to vytiahnes zhora, zas si 5 alebo spiatocku a je to pekne vidno... samotny shift je tam vsadeny v plastovom puzdre, ktore pri velkom stasti povolis a cele to vytiahnes.. povolit sa to da tak, ze to potocis do jednej strany (nepametam do ktorej, treba skusit), tym sa to odisti a cele to vytiahnes... mne to neslo, tak som to zhora rozlamal srobovakom

, ak budes menit aj to co je na tvojom obr. cervene, musis pod auto...
pri origo shifte rovnaky postup, vlozis to plastove, !! namazes vazelinou !! , zatlacis tam shift, nahodis zapadku (ja som to spravil zo spodu, je tam lepsi pristup, ale da sa aj zhora z kabiny) a mas to hotove...
v mojom pribehu mam aj fotky, ale ak pohladas na fore, su tu aj nejake obrazky a navody, v krajnom pripade

google