... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
Kallon napísal:pozrite si moj problem s alternatorom, je tam aj video na porovnanie toho kvilenia:
bmw3-e90-e91-e92-e93/e90-alternator-kvilenie-z-motorovej-casti-vyriesene-t55171.html?hilit=e90%20kvilenie
Maross napísal:Ahojte,
zaznamenal som tento týždeň presne opisovaný zvuk, na 320 AT, pri rozbehu keď zaradí dvojku a uberiem plyn, tak počuť presne ten zvuk - mechanicko-vzduchový. Presne ako to opísal Jefrey.
Podarilo sa Vám to lokalizovať?
ja idem v stredu na výmenu oleja v AT a demontáž klapiek na nasávaní, tak im poviem nech sa na to pozrú.
jefrey napísal:Po vymene napinacej kladky sa ten zvuk polepsil, ale stale pretrvava.. Zrejme by bolo potrebne vymenit aj ostatne kladky... Dalej mi mechanici povedali, ze to moze ist od turba, aj ked neviem co by to tam mohlo byt...
Kallon napísal:
a preco si uz nedal vymenit aspon aj tu druhu - vodiacu kladku?
jefrey napísal:Jooooj, keby mi to niekto povedal... :) ak mi ukazes cislo dielu, napr. cez bmwfans.info, skusim to pohladat.... dakujem...
btw, myslis, ze tieto mechanicke casti mozu mat suvis s vykonom? alebo je to len esteticky dojem![]()
Creoon napísal:kladky a remeň nemaju spoločne nic s výkonom. Kedze su napojene na alternator vodu a servo tak jedjne dosledky to moze mat prave tam. Nemyslim ze tato zavada ma súvis s hukanim pi ubrati plynu. Moze to bit turbo alebo prevodovka mozno spojka..
jefrey napísal:Netvrdim, ze to ma co to docinenia s vykonom... ubratie plynu chap ako pustenie pedalu tak, ze sa motor dostane na volnobezne otacky... je zrejme urcite spektrum otacok, kedy to takto zahukalo. Ked sa na to mechanici divali, tak prave pri tom zvuku ako keby sa napinacia kladka rozvibrovala/vyosila. Mozno skusim aj tu vodiacu vymenit, ci to uplne prestane
Kallon napísal:ked uz budes mat opat dole remen, daj si skontrolovat aj lozisko alternatora