... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sarvi
Autor témy
Auto: E46 330Ci
Kraj: Bratislavský

Problem zo saltpakou...

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:28

Pani mohli by ste mi helfnut?
ked mam saltpaku v neutrali tak sa mi sama potiahne do pravej polohy. Vsetci mi hovoria ze je to problem s kulisou co si aj osobne myslim ale pocul som nieco o nejakej strunke ktora sa vie pokazit... Mal niekto podobne skusenosti? Kazdopadne som rozhodnuty kulisu menit lebo uz aj tak je dost vyheglana... btw auto E46 330Ci...

http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Coupe/Europe/330Ci-M54/L-N/aug2001/browse/gearshift/gearbox_shifting_part/
Viete mi povedat ci je to Part 7?

Btw ak je dobre nieco este rovno vymenit ked uz budem menit toto tak mi pls dajte vediet...

PS :D co hovorite na short shift zo Z3M ? docital som sa ci pasuje perfektne niektory hovoria ze moc ponoreny niektory ze pohode... Nejake nove nazory ?

Dik

Thovt
Kraj: Trenčiansky

Re: Problem zo saltpakou...

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:38

Na E46 sú dva časté problémy s radiacou pákou.

Ako píšeš, jeden je s tou strunkou a druhý s kulisou.

Kulisa myslím, že robí to keď má páka veľkú vôľu. Strunka robí to čo opisuješ, teda že páka v neutráli nie je v strede, ale je posunutá napravo (teda je pred päťkou), príp. naľavo (pred jednotkou)

Aby si vymenil tú strunku (sú tri - spiatočka, 1-2 a 5) treba dať dole prevodovku. Teda hoci jedna náhradná strunka s puzdrom stojí cca 20 €, cena opravy sa tým dosť predraží. Ideálne je to spraviť pri výmene spojky....

Určite tu nájdeš tému aj s návodom na oba problémy.

sarvi
Autor témy

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:43

tak tomu sa uz hovorim fuck that shit...

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:49

nie strunka, ale "napucane" puzdro v prevodovke... Bolo to tu uz riesene, najdi problem ohladne centrovacich kolikov... Staci kupit nove ciapocky aby nepresakoval olej, puzdro sa da opravit vystruznikom, pripadne ak to chce mat niekto nove, tak kupit nove puzdro, ale casom sa stane to iste! keby to bol az moc extrem tak by sa to dalo viac menej fusersky aj bez zhodenia prevodovky, len povolit prevodovku, vyhodit zavlacku a ciapocku kde je kolik a pomocou malej frezky to prebehnut aby puzdro chodilo lahucko, ale ako som uz pisal je to take "fuserske" riesenie

sarvi
Autor témy

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:51

nasiel som temy ohladom toho a jak kukam tak kukam asi si to dam spravit :D

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:53

Thovt napísal:
Na E46 sú dva časté problémy s radiacou pákou.

Ako píšeš, jeden je s tou strunkou a druhý s kulisou.

Kulisa myslím, že robí to keď má páka veľkú vôľu. Strunka robí to čo opisuješ, teda že páka v neutráli nie je v strede, ale je posunutá napravo (teda je pred päťkou), príp. naľavo (pred jednotkou)

Aby si vymenil tú strunku (sú tri - spiatočka, 1-2 a 5) treba dať dole prevodovku. Teda hoci jedna náhradná strunka s puzdrom stojí cca 20 €, cena opravy sa tým dosť predraží. Ideálne je to spraviť pri výmene spojky....

Určite tu nájdeš tému aj s návodom na oba problémy.

nie su tri ale 5, dokonca 6 kolikov a struniek ktore centruju vidlicky v prevodovke. Najcastejsia zavada je asi "petkovy kolik" a potom tazke radenie spiatocky... tie dva su nad sebou. Dalsie tri su pre 1az3 prevodovy stupen a posledna "drzi" vidlicku napriec prevodovky - "dopredu-dozadu"

sarvi
Autor témy

Nedeľa, 24. Novembra 2013, 12:57

To uz je jedno ked to budem davat robit tak dam vymenit vsetky piny, strunky... na vsetkych rychlostiach momentalne zhanam niekoho kto to vie robit...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných