... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
vinco209
Autor témy
Auto: BMW G21 330ix
Kraj: Banskobystrický

[E91 320d Touring] konečne ...

Utorok, 5. Novembra 2013, 19:42

Neviem kto za to môže, ale asi jedine moja občasná lenivosť a dôležitosť iných vecí, že som sa rozhodol dokopať k napísaniu niečoho do príbehu našich aut. Síce mám už toto autíčko niečo cez 2 roky, až teraz nejak dozrel čas niečo k nemu napísať.

Moje prvé auto bolo Škoda Favorit ktorú som zdedil po ocovi a ten si doprial niečo novšie a lepšie ;-) Nejaký ten rôčik som ňou vydržal ale ohľadom na bezpečnosť „hlavne svoju“ som začal uvažovať o niečom novšom, výkonnejšom a bezpečnejšom „keďže sa mám rád“. Nechcel som si vkuse požičiavať auto keď som šiel niekde na dlhší výlet a na Fafáku to bolo niekedy o držku. Síce ako presúvadlo do prace to bolo OK. Ďalšou výhodou bolo, že kopec vecí si na tom dokáže spraviť človek sám za pár €. Samozrejme ani raz ma niekde a nikdy nenechala v štichu!!! Ale bol čas na zmenu. Tak som oslovil kamoša, ktorý vozí autá. Keďže doniesol aj ocovi jeho nové a fakt parádne „veď som ho vyberal ;-) “ síce nie ako moje terajšie, ale aj tak sa dalo ;-)

Pôvodne som bawo nechcel moje vysnívané bolo „nebite ma“ VW Golf GTI. Mal ho kamoš takže viem, že to šlo parádne a s DSG-čkom to bolo auto jedna báseň. Dlhšiu dobu sa nič nedarilo nič poriadne nájsť tak som pomaly začal pokukovať po Audi A3 s rovnakou motorizáciou, ale stále nič. Ale raz jedného dňa telefonát: mám pre teba, ale nie je to VW ale BMW! Na chvíľu som stíchol lebo po hodinách či skôr dňoch, týždňoch strávených hladaním auta som o tejto variante ani neuvažoval. Predsa vždy som jazdil len na prednokolkách a zadnokolka v zime ... každý asi počul o tom, že BMW či MB je letné auto na zimu ide do garáže ... samozrejme týmto rečiam som aj ja bezvýhradne veril. Povedal mi, že to čo chcem vyvaliť za VW môžem mať BMW tak nadhodil 2 vozy. Možno bola moja voľba správna možno nie, ale na výber bolo z dvoch motorizácií: 325i automat a 320d manuál. Benzín mal o niečo nižšiu cenu menej km ale horšiu výbavu. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol pre diesel. Aj keď som prišiel o možnosť pekného zvuku vyhrala spotreba a výbava. Možno časom bude aj tá druhá varianta.

Asi tak po týždni bolo auto na svk a mohol som sa pustiť do jeho veľkej vnútornej a vonkajšej očisty. Auto bolo brané zo skončeného leasingu a keďže bolo ako firemné ... tak sa k nemu aj správali a interiér bol vážne zadrbaný!!! Po nejakom čase som ho dal na poriadok ako by sa na dané autíčko patrilo.

Samozrejme každý chce aby bol ten jeho tátoš jedinečný a v čo najlepšej kondícií. Pomaly som si ho začal dávať na môj obraz ako by som si ho predstavoval JA a začalo to pomerne nevinne. Tie žlté krúžky spredu museli hneď preč takže sa po nejakom čase som objednával nové angel eyes. Chcelo to aj niečo do interiéru takže treba začať hneď od podlahy šup tam nové koberčeky ;-) . Nejak sa mi nepozdávala tá vysoká a nie moc dobre padnúca hlavica radiacej páky no tak prečo ju nevymeniť sa niečo menšie a čo iné dať miesto nej ako peknú menšiu M-kovú. Ani osvetlenie interiéru mi moc nerezalo takže všetky klasické žiarovky šli von a nahradili ich pekne LED vo farbe studená biela. Cúvacie svetlá tie moc nevynikali svojou ohromnou svietivosťou a keďže cúvam každý deň z dvora a zväčša po tme zmena sa im tiež nevyhla za vysoko svietivé LED.

Nie som moc zástanca chromú tak ako ďalšie na rad prišla predná maska ktorá šla do farby auta. Neviem či som to pomaly nezačal preháňať, ale podľa mňa to bolo všetko v norme ;-) . Samozrejme asi najviac som bol nespokojný s kolesami. Keď predávali auto tak tam šupli asi to čo tam mali auto bolo dovezené na kolesách z E39 no neboli zlé, ale chcelo to zmenu. Tie po ktorých som túžil mal jeden chalan na svojej E46 volal sa Dedo . Slovo dalo slovo a moje 17“ z E39, ktoré som sezónu používal ako letné aj zimné vymenili krásne 18“ M-disky. Samozrejme nemusia sa každému páčiť v tomto platí ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí. Keďže po nahodení boli dosť utopené po nejakom čase som dozadu dal 15mm podložky v predu to pekne licuje . Na zimu som si zaobstaral celkom fajn 16“, ale tie nie sú až tak podstatné ako letné.

Asi taká posledná úprava bolo celkom decentné zníženie auta čo má asi jediné malé negatívum – začínam škrtať obrubníky . Ale vyvažuje to to, že auto dostalo podstatne viac športový nádych – nie, že by mu chýbal, ale aj podstatne lepšie sedí na ceste a hlavne v zákrutách. Podľa mňa ani jazdný komfort moc neutrpel, ale vždy je v tom nejaká daň a kompromis.

Výbavu moc nejdem rozpisovať „doplním nižšie“ lebo to by zabralo asi ďalšiu stranu, ale asi také naj čo sa mi páči je tzv. licht paket no proste nádherne to svieti . Auto malo pri dovoze príjemných 125 000km takže ja som mu moc po niečo vyše 2 rokoch moc s km neublížil. Zatiaľ som nemal nejaký vážnejší problém jedine, že hučali zadné kolesá čomu som pripisoval staré pneu, ale nakoniec sa z toho vykľuli zlé ložiská. Nefunkčnosť iDrive ovládača – potvrdenie „zatlačenie“, ale po vymontovaní „podľa návodu na fóre za čo vďaka“ a domácej oprave zas funguje ako má. Najviac ma dožiera tá nešťastná ručná brzda myslím, že každý vie čo mám na mysli. Hold súdruhovia asi niekde urobili chybu.

Asi jediný krát kedy som ho chcel predať bolo keď som sa nevedel ani z parkoviska pohnúť  podotýkam na rovine. V ten deň nakydalo asi 20cm snehu a bolo ... keďže to bola moja prvá zima so zadnokolkou a ešte som nevedel čo a ako troška som podcenil aj hĺbku dezénu na zadných pneu. Len jedno ma tešilo, že asi som nebol až taký lempel keď aj všetky autá s predným náhonom mali podobný problém ako ja – len oni sa z toto vyhrabali. Do ďalšej zimy som sa poučil, šli užšie a hlavne nové pneu problém už potom nebol žiadny ;-) a to som bol x-krát lyžovať na horách.

Ak si to zvládol až sem prečítať úprimne gratulujem a neskončil si pri vete: chcel som VW Golf ;-) . Doteraz a stále svoju voľbu auta neľutujem a ak raz bude zas dáke inú s veľkou pravdepodobnosťou to bude BMW .
E91 320d Touring Sapphire schwartz - EX

vinco209
Autor témy

Re: [E91 320d Touring] konečne ...

Utorok, 5. Novembra 2013, 19:45

Nejake foto ked auto doslo:
Prílohy
dovoz6.JPG
dovoz5.JPG
dovoz4.JPG
dovoz3.JPG
dovoz2.JPG
dovoz1.JPG

vinco209
Autor témy

Utorok, 5. Novembra 2013, 19:49

A terajsi stav casom dodam aj ine foto
Prílohy
DSC_0295.jpg
DSC_0297.jpg
DSC_1427.JPG
chrom.JPG
cierna.JPG

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 5. Novembra 2013, 20:40

Vitaj :thumbup: A to chce aj fotky interiéru.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 5. Novembra 2013, 20:56

Ahoj auto pekne, tie Mkove kolesa sa mi velmi pacia , nechapem ako moze niekto v hentakom zasranom interieri fungovat a este to nechat v takom stave aj pri predaji :roll:

dedo1
Auto: Holup na masle

Utorok, 5. Novembra 2013, 20:57

aha Vinco ma pribeh, konecne :thumbup:
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

vinco209
Autor témy

Utorok, 5. Novembra 2013, 22:09

Bude aj interier.
Tak vies firemne auto ... co na to povedat a to nemam datail kufru! V ktorom som s vysavacom asi 2hod stravil vytahovanim bielych "asi" psich chlpov.
Hej dockal si sa :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných