ViktorDDD napísal:spotreba iba o niečo lepšia ako u 740i, teda keď sa zmestíš do 10l nafty tak môžeš byť rád, a čo sa týka výbavy tak väčšinou slabšia ako u benzínových, navyše sa nevyrábalo v longu
okrem tejto vety s ostatnym cca suhlasim... urcite nie je nevyhoda ze sa nevyraba v longu, 740i sa sice v longu robila ale pokial sa majitel nehodla vozit na zadnych sedackach tak long moc velky bonus nema... so spotrebou sa ja do 10l okrem mestskej premavky vojdem bezproblemov - priemerku na viac ako dve tisic kilometroch kombinovanej spotreby mam 8,5... a vybava statisticky moze byt slabsia (aj ked si myslim ze to viac plati o 730d) ale je to kus od kusu - moje auto ma velmi slusnu vybavu aj na 740i...
740d nie je nespolahlive a vysoko kazive auto, ja osobne ho mam za spolahlive a kvalitne auto, ale o moje bolo dobre pecovane predomnou aj za mna... kazdopadne plati ze pri opravach motora treba pocitat s vyssimi cenami origo BMW dielov, kedze nie je mozne kupit nieco z druhovyroby, je toho v motore dost co sa pokazit moze a 740d na diely sa vela naokolo nepovaluje, preto je 740i jednoduchsie servisovat.
Pri prevodovke plati, ze ak na nej jazdil niekto rozumny a menil olej kedy mal, tak sa nema preco rozsypat (moja radi stale krasne aj pri 210tis. km), na druhu stranu ak na nej jazdil niekto nerozumny, tak sa rozsype skor ako na 740i, pretoze ten krutak ju odpravi rychlejsie.