... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

Keith
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Servisne intervaly

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 12:01

Caute,

mam mozno hlupu otazku, ale aj tak skusim.

Hladal som to aj na tomto fore, aj na zahranicnych forach, ale nasiel som len velku kopu roznych informacii, z ktorych si neviem poskladat celkovy obrazok. Zaujimaju ma, ake su servisne intervaly na zakladne veci na E90ke - vymena oleja, olejoveho filtra, vzduchoveho filtra, palivoveho filtra, peloveho filtra a pod.

Informacie, ktore som nasiel, su asi v tomto duchu:
- "nic neries, BC ta na vymeny upozorni"
- "olej a olejovy filter by si mal menit kazdych 30000 km podla odporucania" vs. "nedaj na odporucanie vyrobcu a radsej men castejsie"
- "palivovy filter je dozivotny" vs. "palivovy filter men kazdych 30000 km"
- "vzduchovy filter men pri kazdej druhej vymene oleja" vs. "vzduchovy filter men s kazdou vymenou oleja"

Takze som z toho mimo. Viete mi dat niekto jasnu odpoved, co je anjlepsie, teda, ako casto co menit? Ak je to tu uz niekde na fore, kludne ma odkazte na spravnu temu.

A este jedna vec, ako som spominal, niekde som sa docital, ze BC ma upozorni, kedy mam nieco vymenit. v BC vsak vidim len odpocitavanie intervalu na olej, oblozenie brzd, servisnu kontrolu a este cosi (asi brake fluid). Co tie ostatne veci, ako vzduchovy filter, palivovy filter, olej v prevodovke, atd... mam cakat teda, ze mi BC povie, kedy menit?

Vdaka za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Re: Servisne intervaly

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 12:28

Keith napísal:
Caute,

mam mozno hlupu otazku, ale aj tak skusim.

Hladal som to aj na tomto fore, aj na zahranicnych forach, ale nasiel som len velku kopu roznych informacii, z ktorych si neviem poskladat celkovy obrazok. Zaujimaju ma, ake su servisne intervaly na zakladne veci na E90ke - vymena oleja, olejoveho filtra, vzduchoveho filtra, palivoveho filtra, peloveho filtra a pod.

Informacie, ktore som nasiel, su asi v tomto duchu:
- "nic neries, BC ta na vymeny upozorni"
- "olej a olejovy filter by si mal menit kazdych 30000 km podla odporucania" vs. "nedaj na odporucanie vyrobcu a radsej men castejsie"
- "palivovy filter je dozivotny" vs. "palivovy filter men kazdych 30000 km"
- "vzduchovy filter men pri kazdej druhej vymene oleja" vs. "vzduchovy filter men s kazdou vymenou oleja"

Takze som z toho mimo. Viete mi dat niekto jasnu odpoved, co je anjlepsie, teda, ako casto co menit? Ak je to tu uz niekde na fore, kludne ma odkazte na spravnu temu.

A este jedna vec, ako som spominal, niekde som sa docital, ze BC ma upozorni, kedy mam nieco vymenit. v BC vsak vidim len odpocitavanie intervalu na olej, oblozenie brzd, servisnu kontrolu a este cosi (asi brake fluid). Co tie ostatne veci, ako vzduchovy filter, palivovy filter, olej v prevodovke, atd... mam cakat teda, ze mi BC povie, kedy menit?

Vdaka za odpovede

bc ta upozorni na olej/brzdy/vizualnu inspekciu
odporucany interval vymeny oleja je 30 000 (to je interval od bmw, podla ktoreho ti aj BC hlasi vymenu), ja osobne kedze jazdim aj mesto, budem menit medzi 15-20, byt tebou viac ako 20 na tom nejazdim
vzduchovy sa ma menit kazdu druhu vymenu oleja (cize bmw servisny plan je 60 000km), ak nejazdis casto v prasnom prostredi a budes menit olej v skratenom interval, tak menit kazdu druhu vymenu oleja je uplne OK (vzdy ho mozes skontrolovat a ak bude OK, tak ho nechat)
palivovy filter by som menil mozno kazdych 60 000 ak netankujes zumpu :)
olej v prevodovke je podla bmw dozivotny, avsak samotny vyrobca prevodoviek odporuca prvu vymenu medzi 100-120tisic km, potom vymeny podla toho ako jazdis, ak mesto, tak uz pri 60, ak dialnice tak vydrzis 80-100tisic km

edit: hovoril som o oleji v automatickej prevodovke...v manualoch to vydrzi viac

gtit
Kraj: Košický

Nedeľa, 20. Októbra 2013, 12:35

Olej, olejovy filter a mikrofilter kazdych 15 000km
Vzduchovy filter kazda druha vymena oleja takze 30 000km
Palivovy filter 60 000km
Olej v prevodovke prvykrat do 100 000km a potom kazdych 60 000km
Rozvodova retaz medzi 100 000 - 150 000 pre istotu, ale nemusis mala by byt bezudrzbova :-D

Užívateľov profilový obrázok
Zemo
Auto: F36 435d

Utorok, 29. Októbra 2013, 09:53

V prvom rade napis aky mas motor a rok vyroby. 335i asi nebude mat rovnake intervaly ako 316d.

Oficialne intervaly su tie ktore su v BC, ostatne co sa docitas su len odporucania uzivatelov takze kazdy ti napise nieco ine. Z tych co niesu v BC tak ako uz bolo spominane - vzduchovy kazda 2. vymena oleja, palivovy kazda 3.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Októbra 2013, 12:14

U palivového filtra je ešte rozdiel chrocht vs. benál.
U chrochtu je predpis meniť ho každých xxxx km, kdežto u benálu (aspoň teda u novších áut) je filter súčasťou väčšieho celku spolu s podávacím čerpadlom a nie je tam žiaden predpísaný interval.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

brako
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Apríla 2014, 20:50

Ja mam 320d 130kW r.v. 2009. Auto bolo kupene v Nemecku a servisovane u BMW. Podla servisnej knihy to vyzera takto:
olej + mikro filter : 31 65 97 128tis km (teda cca kazdych 30tis km)
palivovy filter : 97
vzduchovy filter : ani raz?
brzdova kvapalina: 59 128

Tak takto to menia v BMW v Nemecku:)

B.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní