... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

77DENIS91
Autor témy
Auto: bmw 325i e36
Kraj: Prešovský

BMW 325i e36 NEJDE NASTARTOVAT pomoc

Sobota, 5. Októbra 2013, 21:35

Cawte mam tam motor 325i bezvanosu ale po prehraty mi praskla hlava tak som zahnal hlavu z 328i vanos z M52 B28 ale vanos som vihadil hlava je vsetko rovnaka vsetko som poskladal a ked som isiel startovat tak mi to nechce nabehnut motor toci ale nenabehne po chvilke som si vsimol ze palivove cerpadlo neide a ked som nechal zapnute zapalovanie tak pod kampotou maju hucat pracovat snimase skrtiaca klapka sa ma pretocit proste skontrolovat ale nic nerobilo tak mam 2 diagnostyki tak som pripojil a mi vipisalo chybu ze riadiaca jednotka nema napajanie aj ked som vibral cievku a dal vonku sviecku a kamarat zacal tocit tak ani isku nehaze a ani benzin evstrekuje a ked dam cerpadlo na priamo tak ide poistky su vsetky dobre aj hlavne tie tri relatka lebo ked som dal dole z nich krity a zopol ich som ja tak cerpadlo zacalo ist potom s dalsim cvaklo aktyvne uhlie a to trete ked som zopol nerobilo nic a to bi malo bit a na riadaicu jednotku. tak som rozmislal ci nahodou neodisla riadaca jednotka tak som dal druhu z funcneho motora a ties to iste ..stretol sa us niekto s necim takym..a pred tim auto islo do poslednej chvile kim som ho neodstavil v dielni...dakujem vopred za rady tu je aj moje tel cislo lebo som zufali s toho us 0918136673 ked piste sms a ja zavolam vam...

77DENIS91
Autor témy

Re: BMW 325i e36 NEJDE NASTARTOVAT pomoc

Sobota, 5. Októbra 2013, 21:51

a este som skusal ked som odpojil kontakt na baterke plusovy a zacal ho prikladat odpajat stale do olkola a klucik som nechal zapnuty tak aasik po 10 prilozeny islo cerpadlo ane iba asik na 3 sekundy a viplo a stale nic neide napadlo ma ci mohlo nieco urobit za stal asik 2 mesiace pred dielnou kim som zohnal hlavu a kim poskladal s odpojenou baterkou a potom ze som ju pripojim niekde odpalilo nieco alebo zrobilo nikde studak viem ze e36 ma poistky pod kapotou aj relatka a potom jednu poistku pod soferovimi nohami pod kritom ma este nikde inde alebo kebi mal nikto schemu kde na ktorom pine ma napajanie riadacia jednotka ze ci dostava a vsetky kostri a pluska a konektori som precistil aj vistrekal s kontakt sprejom a stale to iste a aj na diagnostyke ked pozeram live data tak ked pridem na napetie baterie v diagnostyke tak pise 0,00V ale MAFKO a teplotu chadiacej kvapaliny vnima riadiaca lebo ked odpojim vahu vyduchu MAF tak hned zadnamena aj snimac teploty ale ked odpojim snimac klluky alebo vacky ale tlaku oleja tak toto nezaznamena...us ma nic nenapada..pomoc prosim dakujem

Pistik
Auto: BMW E60 530i, E36 M3
Kraj: Košický

Nedeľa, 6. Októbra 2013, 12:19

vyzera to, ze naozaj RJ nema napatie a toboz nie prud.
RJ je napajana od baterky (+) tenkym vodicom (10tka vodic) spolu s hrubou 70tkou. V casti za sedackami, resp. niekde medzi kufrom a sedackami prechadza hruby plusovy kabel spolu s tymto tenkym cervenym. Su zmotane textilnou paskou a na tenkom vodici sa v tomto mieste NACHADZA POISTKA (plieskovy typ, 70A), ktora ti asi prehorela. (skrat, na kratko proste, je to taky vybezok na kabli, najdes to)

Dalej tento tenky vodic konci v SPODNEJ casti (+) terminalu (plastova krabicka) v pravej casti motoroveho priestoru. Mozes to aj tam skusit premostit, z hrubeho (+) kabla ktory prichadza do terminu v hornej casti (z tohto sa dalej napaja zvysok auto kablovacky, nie motorovej! jedine co k nemu prichadza silove je alternator).
E46 S85B50 V10
E36 S62B50 V8

ex E46 320ci (M54)
ex E36 M3 3.2 (euro S50B32)
ex E70 3.0d
ex E70 3.0sd
ex E36 325i (M50B25)
ex E60 530i
ex E46 325ci M-paket, Quaife samosvor.

77DENIS91
Autor témy

Nedeľa, 6. Októbra 2013, 16:40

ok skusim to najst a uvidim alev predu na tom terminali som meral a na kazdom kabli bolo napetie uvidime...zajtra poskusama napisem

77DENIS91
Autor témy

Pondelok, 7. Októbra 2013, 22:38

no tak som nasiel tu poistku a je dobra isiel som as po tom vodici do predu a po kablovacke as ku riadiacej jednotke a je tam stava....aj dnes som oskusal svetky poisty povitahovat a naspet dat as snimace vsetky som poodpajal a tak oskusal ci nejaky neskratuje a nic vzdi to iste ja us neviem moze bit ze nema riadiaca jednotka minus - pol? ale ked napojim diagnostiku sak riadiaca jednotka vnima vahu vzduchu a teploty vody vnima...ale ked dam napetie baterie tak nie je mi to kus cudne a aj dnes som ked odpajak konektor od riadiacej a som mal nechany zapnuty klucik tak cvaklo jedno relatko pri poistkoch som pocul...us neviem..dajake dalsie rady??

77DENIS91
Autor témy

Pondelok, 7. Októbra 2013, 22:39

Pistik napísal:
vyzera to, ze naozaj RJ nema napatie a toboz nie prud.
RJ je napajana od baterky (+) tenkym vodicom (10tka vodic) spolu s hrubou 70tkou. V casti za sedackami, resp. niekde medzi kufrom a sedackami prechadza hruby plusovy kabel spolu s tymto tenkym cervenym. Su zmotane textilnou paskou a na tenkom vodici sa v tomto mieste NACHADZA POISTKA (plieskovy typ, 70A), ktora ti asi prehorela. (skrat, na kratko proste, je to taky vybezok na kabli, najdes to)

Dalej tento tenky vodic konci v SPODNEJ casti (+) terminalu (plastova krabicka) v pravej casti motoroveho priestoru. Mozes to aj tam skusit premostit, z hrubeho (+) kabla ktory prichadza do terminu v hornej casti (z tohto sa dalej napaja zvysok auto kablovacky, nie motorovej! jedine co k nemu prichadza silove je alternator).

no tak som nasiel tu poistku a je dobra isiel som as po tom vodici do predu a po kablovacke as ku riadiacej jednotke a je tam stava....aj dnes som oskusal svetky poisty povitahovat a naspet dat as snimace vsetky som poodpajal a tak oskusal ci nejaky neskratuje a nic vzdi to iste ja us neviem moze bit ze nema riadiaca jednotka minus - pol? ale ked napojim diagnostiku sak riadiaca jednotka vnima vahu vzduchu a teploty vody vnima...ale ked dam napetie baterie tak nie je mi to kus cudne a aj dnes som ked odpajak konektor od riadiacej a som mal nechany zapnuty klucik tak cvaklo jedno relatko pri poistkoch som pocul...us neviem..dajake dalsie rady??

77DENIS91
Autor témy

Utorok, 8. Októbra 2013, 19:57

no dneska som zohnal schemu kde ma mat napajanie riadiaca jednotka na ktorych pinoch na konektore na vsetkych ma aj + aj - poli nechapem moze ju blokovat daco druhe imobilizer??? us som zufaly prosim o radu

77DENIS91
Autor témy

Pondelok, 14. Októbra 2013, 21:31

mno a stale nic ale ked mam zapnute zapalovanie tak riadaca jednotka je taka tepla podla mna bi taka nemala bit..prosim pomoc

Pistik
Auto: BMW E60 530i, E36 M3
Kraj: Košický

Utorok, 15. Októbra 2013, 17:11

zozen si druhu riadiacku, asi ju porazilo.
Resp. pozri do jej vnutra ci nie je nieco roztecene (kondenzator atd).

btw. imobilzer najskor nemas, M50 v e36 nemaju. Zistis to podla kruzku na spinacke, bud je, alebo nie je.
E46 S85B50 V10
E36 S62B50 V8

ex E46 320ci (M54)
ex E36 M3 3.2 (euro S50B32)
ex E70 3.0d
ex E70 3.0sd
ex E36 325i (M50B25)
ex E60 530i
ex E46 325ci M-paket, Quaife samosvor.

77DENIS91
Autor témy

Utorok, 15. Októbra 2013, 21:30

Pistik napísal:
zozen si druhu riadiacku, asi ju porazilo.
Resp. pozri do jej vnutra ci nie je nieco roztecene (kondenzator atd).

btw. imobilzer najskor nemas, M50 v e36 nemaju. Zistis to podla kruzku na spinacke, bud je, alebo nie je.

mno dneksa som dal nabit baterku a aj druhu riadiacu som skusal.......ale druhu riadiacu jednotku som dal simiens lebo pre tim som tam mal siemens tu motorovu aj s riadiacou a to iste ale som si vsimol ked som pripojil ju tak to iste tak som ju isiel odobrat naspet a ked som zacal odmontovat plusko od poistkovej skinky a som nechal zapnute zapalovanie tak sa mi pustil ventilator na klimu aj stierace z nicoho nic tak som ho zas odobral a hned prilozil a to iste a ked som dal naspet koblovacku bosacku aj riadiacu a oskusal to iste odpajat a pripajat tak robilo to iste tak mi to tak pripada ze presne kolko ma dat povel riadiaca benzinovemu cerpadlu ze ma tahat benzin thak aj tak dlho isel ventilator cca 3 aas 5 sekund ale stierace kvilo comu sa pustili neviem ....us nacisto hrabe mu..neviem co mam dalej skusat us prosim o rady

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 10 neregistrovaných