... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
matoE36 napísal:toto je blbooost mato neser mato chces povedat ze moj repasovany vanos cca pred pol rokom je na kkt alebo co ? prave ze naopak vanos ma zapnut pri cca 3000otackach dobre ty si to chcel ale preveziem ta v mojom do 3 tisic je to lenive jak daka poj*bana krava a od 3 tisic to ma taky tah ze az ... pisem o 2litri ... vanos je na vysoke otacky vtedy ma bmw 6 valec ten hruby zvuk od motora to znamena ze vanos je zapnuty ved ti to predvediem musime sa stretnut a ukazem ti to ako to ma fungovat uvidis ten rozdiel do 3000 a od 3000 otacok
Arnold napísal:Blbosť, máš to zjavne dosť popletenéVanos je variabilné časovanie ventilov, ktoré dokáže natáčať nasávaciu vačku (bavím sa o single vanos) o 42° voči kľukovej hriadeli. V skratke vanos má za úlohu zlepšiť priebeh krútiaceho momentu v nízkom až strednom spektre otáčok. M50 bezvanos pri 3t ot/m vôbec neťahá ale zvuk ma hrubý, taký ako opisuješ
Od 4000 ot/m už motor vanos nepotrebuje a preto má len minimálny vplyv na výkon. Motory M50TU a M52 ktoré majú vanos by mali začať plynule ťahať od 2300 ot/m a tak by to malo byť až do 6000 ot/m.
SurrendeR napísal:ak ma moja pamet a znalost neklame, tak vanos je prave na nizke RPM.. aby dohnalo krutiak od spodu. ak vanos nejde alebo hapruje, tak sa straca tah na spodnych/strednych otackach a zvysuje sa tam aj spotreba.
ak citi ze auto CITELNE!! lepsie taha nad 3500 resp 4000 tak to bude chcet spravit vanos..
Arnold napísal:Blbosť, máš to zjavne dosť popletenéVanos je variabilné časovanie ventilov, ktoré dokáže natáčať nasávaciu vačku (bavím sa o single vanos) o 42° voči kľukovej hriadeli. V skratke vanos má za úlohu zlepšiť priebeh krútiaceho momentu v nízkom až strednom spektre otáčok. M50 bezvanos pri 3t ot/m vôbec neťahá ale zvuk ma hrubý, taký ako opisuješ
Od 4000 ot/m už motor vanos nepotrebuje a preto má len minimálny vplyv na výkon. Motory M50TU a M52 ktoré majú vanos by mali začať plynule ťahať od 2300 ot/m a tak by to malo byť až do 6000 ot/m.
Arnold napísal:Čiže ak vám auto začína citeľne ťahať ož od 3000 ot/m tak máte niečo s vanosom
SurrendeR napísal:mato, ty si hlavne zries sanie, mas ho derave - co sme videli..
mascom napísal:Caute, podarilo sa niekomu prist na to, co sposobuje to klepanie. Mne to robi tiez, take jemne klepotanie. Pocujem to hlavne na volnobehu, robi to ale dost nepravidelne, raz klepka raz ide uplne normalne. Vo vykone som nepocitil ziaden rozdiel, taha pekne. Tiez mam motor m52b25.