... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
gabibody napísal:Máte skúsenosť s olejom MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50 ? Chcem ho dať do E91 318d, keďže mi po 6-rokoch odišlo turbo. Chodím väčšinou len po meste, takže mám najazdené len 130.000km.
Píšu o oleji, že je kvalitnejší pre záťaž, pre štýl jazdy brzda-plyn. Aj keď šetrím auto hlavne v zime, aj tak si myslím, že bude lepší ako 5W-30, keďže jazdím len krátke trate. Je to ešte starší diesel s výfukom nadol. Máte s 5W-50 niekto skúsenosť, resp. viete poradiť?
Dík.
gabibody napísal:Odporúčajú mi ho chalani, ktorí majú zabehnutý servis na BMW a opravujú aj úplne nové bavoráky. Hovoria, že tie predpisovo udávané oleje sú predpísané tak, aby vozidlo vydržalo toľko km, ktoré je pre fabriku potrebné. Keďže potrebujú vozidlá aj servisovať. Taktiež poddimenzujú pravidelné výmeny na 30.000km, a to je na hrane únosnosti. Olej každý doporučuje meniť aj o polovicu častejšie. Takže sa neviem rozhodnúť...
gabibody napísal:Máte skúsenosť s olejom MOBIL 1 RALLY FORMULA 5W-50 ? Chcem ho dať do E91 318d, keďže mi po 6-rokoch odišlo turbo. Chodím väčšinou len po meste, takže mám najazdené len 130.000km.
Píšu o oleji, že je kvalitnejší pre záťaž, pre štýl jazdy brzda-plyn. Aj keď šetrím auto hlavne v zime, aj tak si myslím, že bude lepší ako 5W-30, keďže jazdím len krátke trate. Je to ešte starší diesel s výfukom nadol. Máte s 5W-50 niekto skúsenosť, resp. viete poradiť?
Dík.
mOinty napísal:Myslíte že ked som doteraz používal Castrol edge 5w30 bude v pohode ked tam dám Mobil 1 esp 5w30?
E90 320D 130KW
tvaroh napísal:
Jasne to mozes vždy. Mne išlo skorej o to ze ked si dával. Cely život 5w30 ze by nemalo ist 30w50 napr
Ide o to dodržať LL04 a u bmw v sk servisoch ide vždy 5w30