... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Pedrodellabomba
Autor témy
Auto: Bmw 520d r.v. 2008
Kraj: Bratislavský

Bmw E 60 520d klinovy remen píska

Utorok, 17. Septembra 2013, 15:53

zdravím pani potrebujem poradiť
na voľnobehu mi píska v motore ide to z klinoveho remena. Mam výmenene kladky, tlmiče vybracii, remen som menil 2 krat aj vodná pumpa je výmenene remenica je ok servocerpadlo je ok klima kompresor vymeneny a ked streknem sprej určený na remene trochu to prestane neviem si rady ak ma niekto skúsenosť nech poradí. Piskanie pripomína cvrčka :) zaujímavé je to ked vypnem klimu piskanie sa zmierni alebo vobec ho nepocut a ak točim volantom tak to popiskuje

Užívateľov profilový obrázok
opisk
Auto: E61 LCI 520D 2007
Kraj: Trenčiansky

Re: Bmw E 60 520d klinovy remen píska

Streda, 18. Septembra 2013, 09:54

Pedrodellabomba napísal:
na voľnobehu mi píska v motore ide to z klinoveho remena. Mam výmenene kladky, tlmiče vybracii, remen som menil 2 krat aj vodná pumpa je výmenene remenica je ok servocerpadlo je ok klima kompresor vymeneny a ked streknem sprej určený na remene trochu to prestane neviem si rady ak ma niekto skúsenosť nech poradí. Piskanie pripomína cvrčka :) zaujímavé je to ked vypnem klimu piskanie sa zmierni alebo vobec ho nepocut a ak točim volantom tak to popiskuje

hm, to je divne, mam ten isty motor aj auto ale klinak mi piska len pri nastartovani, stotinu sekundy zapocujem toho typickeho cvrcka ako pises... :) takze zatial to neriesim...

Pedrodellabomba
Autor témy

Streda, 18. Septembra 2013, 10:02

Mne to takto piskalo tiez pred rokom ako tebe tiez som to neriesil ale po zime konec začalo to viac a viac :D

zdenoPE
Auto: E60 525dA

Streda, 25. Septembra 2013, 08:05

tiež mám "cvrčka" ale idem ho dať "odstrániť". pravdepodobne je to kladka na serve. keď sa motor zahreje tak to vôbec nerobí, iba keď je studený. teraz jak prišlo ochladenie tak o to viac :) do servisu idem až o týždeň. dám vymeniť aj remene a pozrú sa na tú kladku, takže uvidíme

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 09:11

Pedrodellabomba napísal:

jaky remen si tam daval?... toto robia snad vsetky dvojlitre, sem tam troj (a hlavne pri tom starte) tak isto to bol onehda aj moj pripad a este viac so spustenou klimou.... musi tam ist bud druhy remen, alebo je slaba nap. kladka...
tu je vlastne ta chyba, ze je to zle rozvrhnute a jednoducho povedane, silny motor na slaby remen... preklzne pri kazdom nastartovani... ja som pouzival tekuty 100% silikon... ked som ho s injekcnou striekacku a ihlou naniesol na remen pocas iduceho motora, tak som mal pokoj na nejaku dobu... ale nie je to riesenie.
treba kupit nejaky makksi remen (kuknut jaky vyrobca vyraba ako origos pre bmw) lebo tieto druhovyrobne su z tvrdsej gumy a preto si to popiskuje.
nekonecny problem..
to je len moj poznatok :idea:

Pedrodellabomba
Autor témy

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 09:28

No musim zistiť aky tam dal viem ze tento menej piska a neda sa tam dat punčocha ako kedysi??? :D
Zistil som ze mi trase motorom menom dnes silentbloky uvidim ci to nebolo spôsobené trasenim motora a ked púšťam klímu alebo točim volantom popiskuje. Dam vediet ako to dopadlo

Pedrodellabomba
Autor témy

Streda, 9. Októbra 2013, 15:10

Zdravím pani tak nakoniec som menil silentbloky ale nepomohlo to a dnes som vymenil klinovy remen za origo zatial pri všetkých možných veciach co sa dajú zapnúť od klímy az po neviem co a točenim volantu to nerobi. Remen originál Bmw je uplne iný ako tie šity urcite klinovy remen iba origo a je za 50 EUR co nie je vela. :D \:D/

opisk
Auto: E61 LCI 520D 2007

Streda, 9. Októbra 2013, 15:18

Pedrodellabomba napísal:
Zdravím pani tak nakoniec som menil silentbloky ale nepomohlo to a dnes som vymenil klinovy remen za origo zatial pri všetkých možných veciach co sa dajú zapnúť od klímy az po neviem co a točenim volantu to nerobi. Remen originál Bmw je uplne iný ako tie šity urcite klinovy remen iba origo a je za 50 EUR co nie je vela. :D \:D/

fajn cena. menil si si to sam? pohodicka alebo to dalo zarat?

Pedrodellabomba
Autor témy

Streda, 9. Októbra 2013, 15:20

no robili mi to v servise este som to dával pozerať lebo uz to riešim 3 mesiace to piskanie dufam ze to bude ok uz

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 11. Októbra 2013, 12:09

Pedrodellabomba napísal:

=D> vyborne... znova je tu o poznatok viac

DominikB
Auto: BMW E60 525Da
Kraj: Nitriansky

Utorok, 15. Decembra 2015, 11:16

Nazdar, pripájam sa aj ja, nechcem zakladať novú tému ale mám podobný problém, auto mi začalo viac rezonovať ( 525d E60 at ), zvuk ide od motoroveho priestoru a vibracie smerovali až do volantu, napadlo ma nastaviť si volant do inej polohy a na počudovanie to vyraznejšie rezenovanie prestalo, avšak začal mi pískať po novom remeň, keď na ňho nakvapkám vodu prestane, taktiež aj pri štarte počuť mierne zapiskanie a pri vypnutí motora je o čosi výraznejšie zapískanie ( cez leto meneny klimovy kompresor + remeň Contitech ) .. Píska však ten druhý remeň ktorý je na videu a tá ( remenica alebo kladka sorry nie som znalý ) sa mierne hýbe, kmitá... Taktiež na klímovom remeni ten uplne spodný šponovak pri zapnutek klíme mierne chodí hore dolu, čo to može sposobovať? Spozoroval som že keď na zaradenom P alebo N pridam na 900 alebo 1000-1100 otáčok a držím tak v aute cítiť vibrácie. Remenica už dožila?.. Prikladám videá:

Piskot : http://youtu.be/wtT9sm7G2CY
Napinak : http://youtu.be/kpfm31kA0fU

Ďakujem za Vaše odpovede

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných