... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Fericius
Auto: BMW E60 530d
Kraj: Košický

Re: Ako vycistit svetla z vnutra? E61 Dynamic

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 08:13

Kto chce vidiet ako to vyzera, robim v AUTO KELLY od 8:00 do 17:30... :-)

alfi666

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 08:18

takze vo rozohriatej rure sa ti to podarilo? no parada :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Fericius
Auto: BMW E60 530d

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 08:31

Ano ale neslo to tak lahko ako typkom na YouTube... Neviem ci som mal nastavit vyssiu teplotu alebo dlhsie nechat v rure, alebo je tam iny tmel, ale islo to kurva tazko...

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 19:18

Chalani trošku OT leštili ste niekto svetlá tou 3M sadou osobne? Nedomrdkám to keď si to spravím sám?Nemám ale leštičku takže jedine na vrtačku dať šmirgel. Dajte dáky dobrý návod. Na youtube je čosi ale na to 3M je tam leštenie skleneného svetlometu

opisk
Auto: E61 LCI 520D 2007
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 07:36

zdravim chlapi,

pokusim sa trocha ozivit tema. 8-[
mam problem s mojimi svetlami, skor esteticky ako prakticky... nedavno som vymenil vybojky a je to ovela lepsie ale svetla vypadaju zvnutra uplne hrozne. :-s
do truby sa mi t davat nechce, trocha sa toho bojim ale zaujala ma ta moznost naliat do nich saponat a vyliat, tym by to mal byt vycistene teoreticky... kolki ste to skusali? dajte nejaky feedback aby som sa toho tolko nebal... :bmwball:

dikyyy

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 10:34

opisk napísal:
zdravim chlapi,

pokusim sa trocha ozivit tema. 8-[
mam problem s mojimi svetlami, skor esteticky ako prakticky... nedavno som vymenil vybojky a je to ovela lepsie ale svetla vypadaju zvnutra uplne hrozne. :-s
do truby sa mi t davat nechce, trocha sa toho bojim ale zaujala ma ta moznost naliat do nich saponat a vyliat, tym by to mal byt vycistene teoreticky... kolki ste to skusali? dajte nejaky feedback aby som sa toho tolko nebal... :bmwball:

dikyyy

S tym saponatom a vymyvanim pozor ! Cistil som takto svetla uz davno na Passat B5 a nedopadlo do dobre...ta reflexna zrkadlova plocha z casti z toho opadala pri tom procese ...nasledovali nove svetla.
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 12:35

RACERMAN napísal:
S tym saponatom a vymyvanim pozor ! ...

Ja som to skusil a vycistilo to bez poskodenia, v lete brasko skusil vymyt zadymeny svetlomet ale cast "chromu" sa odlupila - takze naozaj pozor a na vlastne riziko :wink: .

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 6. Septembra 2013, 14:33

ja som to tiež chcel čistiť, prvá vec je očistiť a preleštiť to zvonka - toto určite vždy pomôže, teraz mám svetlá ako nové, potom je čistenie zvnútra, je potrebné vyčistiť čočku, na ktorej sa časom vytvorí taký biely film. Nové svetlá ju majú dosť číru. A tu som aj skončil, poprvé je sa tam ťažko dostať, keďže reflektor nie je možné otvoriť a tie otvory sú sakra úzke a podruhé, skúšal som to liehom, aj nejakým čističom no nič, je to stále rovnaké. Takže ja osobne som sa s tým zmieril, ako nové to svietiť nebude ak sa nevymení celý reklektor. Pre tých, ktorí si svetlá ešte nedali leštiť - ak ich máte zanesené, tak to určite pomôže.

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 9. Septembra 2013, 08:50

Pánové.... než to pokoušet, tak mi to raději pošlete. Umíme rozebrat jakákoliv světla bez poškození. Cena není nejnižší, protože musíme brát v úvahu riziko toho, že nám světlo praskne. Což už se nám taky stalo. Pokud se to stane, tak dostanete nové světlo.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Rozebrání a vyčištění E60/E65 u nás stojí 4500,- ale jako benefit už pak máte světlo rozebiratelné. Zalepíme ho tmelem, který v originále používá například AL Lightning - pak světlo stačí nahřát a může se opět otevřít. Zároveň je možno namontovat nový bixenon projektor, aby svítila opravdu jako nová.

Jen na jednu věc musím upozornit - vnitřní plexi nejde nikdy dát do 100% stavu. Jakmile se na něho jednou šáhne, vždycky tam zůstanou mikroškrábance. A to i po rozleštění naší profi 3M sadou. Ty plasty jsou tak vyhřáté, že i vytírání mikroutěrkou zanechává drobné stopy.

Zvenku ne, to umíme rozleštit do 100% stavu i docela beznadějné případy, které v sobě mají drobné mikroprasklinky od nekvalitní vody v ostřikovačích.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 183&type=1

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Septembra 2013, 10:56

Tak tak, 100% osobná skúsenosť... Kto to chce mať urobené k max spokojnosti, doporučujem to poslať do Prahy a nechať urobiť Tomášovi.. ludia, bez velmi pokročilých skúseností a vedomostí tie svetlomety iba zničíte.

alfi666

Pondelok, 9. Septembra 2013, 13:28

Este by bolo dobre mozno uviest, ci 4500CZK/kus alebo za par, lebo z toho popisu "E60/E65 robime za 4500" mi to neni jasne :)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 9. Septembra 2013, 16:08

Pardon, to mi nedoslo. Za par. A navic jsem napsal jeste cenu, kdyz to sundavame z auta. Kdyz to prijde postou, tak 4000,-

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní