... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

mmel
Autor témy
Auto: E90 318d, 2009
Kraj: Trnavský

kupa ojazdenej 318d e90

Sobota, 7. Septembra 2013, 19:36

Ahoj vsetci, som tu novy a rovnako som aj novacik v bmw vozoch. Potrebujem poradit. Buduci tyzden si mam ist do Nemecka pre moj prvy bavorak konkretne 318d, 105kw, r.v. 2009. Auto ma udajne najazdenych 62.000 km. Poradte mi prosim, co si mam vsimat pri obhliadke auta, ci su nejake varovne signaly ktore znamenaju zavadu, ci uz nejake vrzganie, praskanie klepanie atd. Taktiez ci si mam vsimnut nieco konkretne ci uz zvonku al. z vnutra auta, zo spodu, na kolach... Auto beriem od handlera, bazar vyzera velmi seriozne, predava najma nemecke auta, majitel je Nemec. Taktiez sa chcem spytat, je lepsie si u handlera zaplatit nieco ako zaruku ? pocul som, ze je to celkom bezna zalezitost.
DAKUJEM!!

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: kupa ojazdenej 318d e90

Sobota, 7. Septembra 2013, 20:36

mmel napísal:
Ahoj vsetci, som tu novy a rovnako som aj novacik v bmw vozoch. Potrebujem poradit. Buduci tyzden si mam ist do Nemecka pre moj prvy bavorak konkretne 318d, 105kw, r.v. 2009. Auto ma udajne najazdenych 62.000 km. Poradte mi prosim, co si mam vsimat pri obhliadke auta, ci su nejake varovne signaly ktore znamenaju zavadu, ci uz nejake vrzganie, praskanie klepanie atd. Taktiez ci si mam vsimnut nieco konkretne ci uz zvonku al. z vnutra auta, zo spodu, na kolach... Auto beriem od handlera, bazar vyzera velmi seriozne, predava najma nemecke auta, majitel je Nemec. Taktiez sa chcem spytat, je lepsie si u handlera zaplatit nieco ako zaruku ? pocul som, ze je to celkom bezna zalezitost.
DAKUJEM!!

ahoj, ja sa ti vyjadrim radsej asi len k tej zaruke
mna na to nahovorili tiez, ze 500eur a zaruka na jeden rok, no nekup to...a bol to strasny oj.b
chlapik v bazare zneuzil moju neznalost nemciny a nahuckal ma na to, pytal som sa ho, ci je to normalne ze sa mi daco pokazi, odtiahnu ma do BMW a poriesia a on ze ano ano...prd
bola to vlastne poistna zmluva s poistovnou GGG, ktora je fakt ze brutalne nevyhodna, cize na toto by som si dal pozor

co sa tyka toho auta, ak to ma tak malo kilometrov a servisnu knizku, tak by som riesil iba to, ci to bolo nejako burane alebo nie, idealne pozicat/kupit si merac hrubky laku...ale aj tak ak to nebolo len zlepene ale urobene v BMW, tak by som sa toho nebal

co sa tyka zbytku tak klasika, ci diely lycuju, ci to nehrkoce, nerobi ine zvuky, malo by to byt ako nove (aspon moje tak bolo pri 170 000km)

mmel
Autor témy

Sobota, 7. Septembra 2013, 20:57

Dakujem za odpoved. Tak v tom pripade si teda ziadnu "zaruku" kupovat nebudem, vdaka za upozornenie. Skusim sa popytat na ten merac hrubky laku, mozno mi ho niekto pozicia. Takze diely by mali v podstate sediet a nemali by tam byt ziadne vacsie medzery atd hej ? No dufam, ze to auto bude ako nove, strasne sa nan tesim !! Dalej ma este napadlo, ked ho doveziem, chcem to dat prezret do servisu, len pre istotu. Co mam dat hlavne skontrolovat ? myslim ze podvozok, tlmice atd by mali byt ok, ked to jazdilo v Nemecku, skor take veci ako filtre, olej, rozvody,...?
DAKUJEM!!

PeqpeK

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:02

mmel napísal:
Dakujem za odpoved. Tak v tom pripade si teda ziadnu "zaruku" kupovat nebudem, vdaka za upozornenie. Skusim sa popytat na ten merac hrubky laku, mozno mi ho niekto pozicia. Takze diely by mali v podstate sediet a nemali by tam byt ziadne vacsie medzery atd hej ? No dufam, ze to auto bude ako nove, strasne sa nan tesim !! Dalej ma este napadlo, ked ho doveziem, chcem to dat prezret do servisu, len pre istotu. Co mam dat hlavne skontrolovat ? myslim ze podvozok, tlmice atd by mali byt ok, ked to jazdilo v Nemecku, skor take veci ako filtre, olej, rozvody,...?
DAKUJEM!!

byva to takym zvykom vzdy po kupe urobit mensi servis, prave ten olej a filtre...ale ak to ma servisnu historiu a je to doveryhodny predajca, tak by som sa riadil servisnou knihou...
rozvody ma BMW retazove, cize co mozes dat pozriet je klinovy remen, kladky a tak...ale pri tych km to je v podstate nove auto

s tou zarukou som ti spomenul moj pripad ako som sa nechal nachytat, ale ak ti ponuknu zaruku od BMW, tak je to nieco ine, len si precitaj tu zmluvu riadne pred podpisom (nie ako ja ze podpises daco v nemcine comu nerozumies a anglicky preklad nie je)

mmel
Autor témy

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:11

Urcite to pre istotu dam vsetko prezret, better safe than sorry :).
Pre auto idem s kamaratom ktory zije v Nemecku, takze to pripadne prestudujeme a rozhodnem sa. Predsa len ak by to bolo vyhodne, myslim, ze sa to celkom oplati pretoze clovek nikdy nevie co sa moze aj na relativne novom aute pokazit.
Dakujem za pomoc.
Inac, ma niekto skusenosti s tymto autom ? Je to dobra kupa ? Myslim hlavne komfort, vykon, jazdne vlastnosti.. Chcem, aby mi vydrzalo minimalne 4-5 rokov.

PeqpeK

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:15

mmel napísal:
Urcite to pre istotu dam vsetko prezret, better safe than sorry :).
Pre auto idem s kamaratom ktory zije v Nemecku, takze to pripadne prestudujeme a rozhodnem sa. Predsa len ak by to bolo vyhodne, myslim, ze sa to celkom oplati pretoze clovek nikdy nevie co sa moze aj na relativne novom aute pokazit.
Dakujem za pomoc.
Inac, ma niekto skusenosti s tymto autom ? Je to dobra kupa ? Myslim hlavne komfort, vykon, jazdne vlastnosti.. Chcem, aby mi vydrzalo minimalne 4-5 rokov.

myslim, ze ak nie si prehnane narocny tak ti v pohode vydrzi...zalezi na co si zvyknuty, predsalen je to najslabsi diesel, co sa do e90 dava

ja osobne by som sa dost sustredil na vybavu, u tychto slabsich jej nebyva moc...casom mozes zistit ake su moznosti a mozes lutovat, ze si nekupil daco vo vyssej vybave pripadne vykonnejsie

co sa tyka jazdnych vlastnosti tak je to super, komfort zavisi ci uz od podvozku/obutia ale aj vybavy...a ten vykon som uz spominal

mmel
Autor témy

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:22

Tak myslim ze narocny nie som, doteraz som mal fabiu, sice v super vyabe a s 1.9 tdi motorom, ale predsa len to bude dost velky rozdiel :D Vybava v tom aute si myslim ze je priemerna, je to nejaky comfort paket, chyba mu sice navi, koza, automat. prevodovka, ale mne to az tak nevadi. Staci mi tempomat, PDC a auto klima. A na lenpsiu vybavu aj tak nemam peniaze, jedine ze by som isiel na ukor vacsich km a to nechcem.

PeqpeK

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:28

mmel napísal:
Tak myslim ze narocny nie som, doteraz som mal fabiu, sice v super vyabe a s 1.9 tdi motorom, ale predsa len to bude dost velky rozdiel :D Vybava v tom aute si myslim ze je priemerna, je to nejaky comfort paket, chyba mu sice navi, koza, automat. prevodovka, ale mne to az tak nevadi. Staci mi tempomat, PDC a auto klima. A na lenpsiu vybavu aj tak nemam peniaze, jedine ze by som isiel na ukor vacsich km a to nechcem.

tak podla toho popisu je to skor social paket ako to tu na fore zvykneme volat :)

nejakych 100 000km by som sa vobec nebal z nemecka...ale to je na tebe samozrejme :) zelam stastlivy vyber :thumbup:

mmel
Autor témy

Sobota, 7. Septembra 2013, 21:33

haha ze social paket :D to sa mi paci. No tak budem mat soc paket ale nevadi, prve bmw, mozno dalsie uz kupim nejaky lepsi paket :) Este raz dakujem za rady a za pomoc.

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 06:40

Ani servisna knižka pre mňa nič neznamena videl som kopu čistých a pečiatky sa daju tiež zohnať v nemecku funguju turci poliaci atd.Na tie roky ma auto relatívne malo km.Tak musí by v dobrom stave to je tak po zabehu. Stoji tu vedla mna jedna audina TT trojročna ani škrabanček som na nej nenašiel a ma len 6 tisic km. Hovoril my majitel že on ju použiva len na dovolenky určite ju ma garažovanu .Doma v nemecku že sa vozí vetšinou na bicigli.Tak že aky majitel ho mal pred tebou sa ukaže na aute.

mmel
Autor témy

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 07:00

Ved na to som si daval pozor, aby to nebol Turek alebo Poliak, predajca je Nemec. Myslim si ze ak ma chce oklamat tak ma proste oklame a ja to nezistim, takze v tomto to moze byt urcity risk, ale nepredidem tomu.

Miloš_330i
Auto: 335xi
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 09:07

Ja by som sa až tak na KM nesústredil, podľa mňa je to len číslo. Záleži na stave auta. Jasne že je rozdiel kupovať auto s 50tis. alebo 500 tis. km ale riešiť či má 80, 120 alebo 180 tis km nemá veľký zmysel. Ako bolo spomenuté, daj si pozor na výbavu lebo niektoré veci budú pri dorábke veľmi drahé alebo sa nebudú dať dorobiť vôbec. Automatickú klimu budeš mat automaticky a k tomu chceš ešte PDC a tempomat. Na tvojom mieste by som určite chcel k tomu aspoň xenon a lepšie sedačky. Keby tam bol iDrive bolo by to super ale 318d ich často nemávajú. Každopádne veľa štastia pri kúpe. :bmwball:
IN - AUDI RS4 B7 4.2 V8 , BMW E92 330xi , VW GOLF V GTI
EX - BMW E90 325xi
EX - BMW E92 335xi - príbeh
Ex - VW GOLF VI GTI
Ex - BMW E92 330i - príbeh
Ex - BMW E90 330i - príbeh
Ex - Audi A3 8l 1.8T

mmel
Autor témy

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 09:17

Samozrejme, si auto pred kupou poriadne prezriem. Myslim, ze teraz uz je neskoro vyberat ine auto, pretoze uz som zaplatil zalohu za auto a takto o tyzden ho uz budem mat doma. Co sa tyka tej vybavy, budem sa musiet uspokojit s tym co tam je, je mi jasne ze to zdaleka nieje to najlepsie, ale myslim ze to neieje ani uplne zle. Na xenonoch si nepotrpim, iDrive, ten som chcel, ale co uz. najviac ma mrzia ozaj tie sedacky, ktore niesu sportove s tym vysunutym spodkom, ale obycajne. pocul som, vraj niesu velmi pohodlne najma pri dlhsich cestach, ale neviem ci je to pravda.
Dalej rozmyslam, ci si tam mam dat nejake mechanicke zabezpecenie, co viem tak sa bmw zacali dost kradnut..Napriklad zeder ? poradte. dakujem :) !

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 10:23

Na sedadla si pocul zle, sportove su ovela lepsie a aj pohodlnejsie ako zakladne. Sam som mal zakladne 50,000km, potom som vymenil za sportove v alcantare s dofukovanim bocnic, zmenou sklonu posedu a vytahovacou prednou castou. Najlepsia zmena na aute. Na zakladnych sedis ako v skodovke, lietas v zakrutach po sedacke ze ides vypadnut.. V sportovych sedackach si nastavis posed podla seba, vzduchovy vankus v celej chrbtovej opierke, bocniciach, dofuknes a upravis si podla seba, sklon nastavis od praveho uhla po lezanie za volantom.. 800km, 1200km v nich naraz bez problemov..
Zeder do E90 (BMW 3 od 2005) nedas, neda sa dat. Zabezpecenie alarm, tajne vypinace, monitoring auta a hlavne havarijna poistka..
Subaru WRX STi

mmel
Autor témy

Nedeľa, 8. Septembra 2013, 10:35

Ved prave som to aj tak myslel, ze tie zakladne su nedostatocne, a to ma mrzi najviac. Kde a za kolko sa daju kupit take ako mas ty ? Urcite by to bola moja prva investicia do auta.
Skoda ze ten zeder nejde, lebo si myslim ze je to asi najlepsie co sa da zaobstarat. Poistku samozrejme budem mat havarijnu to je jasne. Elektronickym zabezpeceniam moc neverim, predsa len je to stale len elektronika a mechanicke su iste lepsie. Porozmyslam aspon nad tym vypinacom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných