... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
mmel napísal:Ahoj vsetci, som tu novy a rovnako som aj novacik v bmw vozoch. Potrebujem poradit. Buduci tyzden si mam ist do Nemecka pre moj prvy bavorak konkretne 318d, 105kw, r.v. 2009. Auto ma udajne najazdenych 62.000 km. Poradte mi prosim, co si mam vsimat pri obhliadke auta, ci su nejake varovne signaly ktore znamenaju zavadu, ci uz nejake vrzganie, praskanie klepanie atd. Taktiez ci si mam vsimnut nieco konkretne ci uz zvonku al. z vnutra auta, zo spodu, na kolach... Auto beriem od handlera, bazar vyzera velmi seriozne, predava najma nemecke auta, majitel je Nemec. Taktiez sa chcem spytat, je lepsie si u handlera zaplatit nieco ako zaruku ? pocul som, ze je to celkom bezna zalezitost.
DAKUJEM!!
mmel napísal:Dakujem za odpoved. Tak v tom pripade si teda ziadnu "zaruku" kupovat nebudem, vdaka za upozornenie. Skusim sa popytat na ten merac hrubky laku, mozno mi ho niekto pozicia. Takze diely by mali v podstate sediet a nemali by tam byt ziadne vacsie medzery atd hej ? No dufam, ze to auto bude ako nove, strasne sa nan tesim !! Dalej ma este napadlo, ked ho doveziem, chcem to dat prezret do servisu, len pre istotu. Co mam dat hlavne skontrolovat ? myslim ze podvozok, tlmice atd by mali byt ok, ked to jazdilo v Nemecku, skor take veci ako filtre, olej, rozvody,...?
DAKUJEM!!
mmel napísal:Urcite to pre istotu dam vsetko prezret, better safe than sorry :).
Pre auto idem s kamaratom ktory zije v Nemecku, takze to pripadne prestudujeme a rozhodnem sa. Predsa len ak by to bolo vyhodne, myslim, ze sa to celkom oplati pretoze clovek nikdy nevie co sa moze aj na relativne novom aute pokazit.
Dakujem za pomoc.
Inac, ma niekto skusenosti s tymto autom ? Je to dobra kupa ? Myslim hlavne komfort, vykon, jazdne vlastnosti.. Chcem, aby mi vydrzalo minimalne 4-5 rokov.
mmel napísal:Tak myslim ze narocny nie som, doteraz som mal fabiu, sice v super vyabe a s 1.9 tdi motorom, ale predsa len to bude dost velky rozdielVybava v tom aute si myslim ze je priemerna, je to nejaky comfort paket, chyba mu sice navi, koza, automat. prevodovka, ale mne to az tak nevadi. Staci mi tempomat, PDC a auto klima. A na lenpsiu vybavu aj tak nemam peniaze, jedine ze by som isiel na ukor vacsich km a to nechcem.