... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

lucas88
Autor témy
Kraj: Košický

Porovnanie cien nahr. d. BMW vs. ostatne (ludovejsie) znacky

Utorok, 27. Augusta 2013, 12:31

Zdravicko :),

v prvom rade Vas chcem pozdravit, kedze som na tomto fore novy.

No a teraz podme k veci - chystam sa na kupu mojho vobec prveho auta. BMW sa mi neskutocne ale neskutocne paci a uz dlhsi cas pokukujem po BMWckach - 1tkovy a 3kovy rad rv. od 2009, medzi ktorymi sa este rozhodujem, taktiez sa rozhodujem medzi dieselom a benzinom no to je este zatial druhorade.
Ide o to ze: Akonahle niekomu poviem ze chcem kupit jazdene bmw, tak ma okamzite odhovara, ze su nahradne diely ovela drahsie(lebo BMW) ako u cenovo dostupnejsich (novych) aut (nahovaraju ma radsej na kupu ineho noveho auta ako bmw jazdenky), no mam taky pocit, ze si ti ludia ani nepozreli ceny ND.
Preto smerujem otazku na Vas - skusenych BMWckarov - ci by ste mi zhurba vedeli povedat/porovnat ceny ND, ci su az tak drahsie ako napr. u vw, skoda, hyundai...

Kludne ma opravte/uvedte na spravnu mieru, som v tom novy...
Vdaka :)

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Porovnanie cien nahr. d. BMW vs. ostatne (ludovejsie) zn

Utorok, 27. Augusta 2013, 12:37

zalezi ake bmw ides kupit ale realne tam nemas ND drahe, tak isto mozes nakupovat v autokelly v elite alebo mas tu na klube obchodnu sekciu plnu predajcov ktori predavaju diely niekedy az za tretinove ceny oproti originalom s logom BMW... spotrebne veci mas liter oleja rovnaky ako hocikde inde, sviecky, filtre detto, podvozkove diely sa daju kupit tiez za fajn ceny... co sa tyka chybovosti motrov pripadne inych dielov ktore su oznacene ako "bezne kazove" si musis nastudovat alebo ak si vyberes nejake bmw nechaj si poradit, ukaz ho viacerym bmw pozitivnym, opticky im to auto povie viac nez tebe a tak isto k obhliadke si pozvi cloveka ktory sa do toho aspon trosku rozumie

inak si myslim ze budes spokojny, malo ludi preslo z BMW na inu znacku :)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 27. Augusta 2013, 12:58

väčšinou to je tak, že v autokelly stoja na BMW diely aspoň o 40-50% viac ako na iné ľudovejšie auto rovnakej veľkosti a roku výroby, ale na druhej strane, cez predávačov tu na klube sú ceny ND porovnateľné s tými inými autami, v niektorých prípadoch aj lepšie
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 27. Augusta 2013, 13:15

ak nemas najazdenych dost kilometrov, tak byt tebou, kupil by som nieco lacnejsie aspon na ~1rok a az potom sa pustil do poriadneho auta...

ako zaciatocnik budes:
- urcite robit chyby, ktore ta na takom aute budu stat nemale peniaze
- platit zbytocne drahy servis kvoli neskusenosti
- mat problemy v zime (zadny nahon)
- (skor asi nebudes) az tolko cenit prednosti tychto aut voci ostatnym

ak uz ale mas co to pojazdene, tak smelo do toho :)

hellrider
Auto: e39 530d

Utorok, 27. Augusta 2013, 13:18

ViktorDDD napísal:
väčšinou to je tak, že v autokelly stoja na BMW diely aspoň o 40-50% viac ako na iné ľudovejšie auto rovnakej veľkosti a roku výroby, ale na druhej strane, cez predávačov tu na klube sú ceny ND porovnateľné s tými inými autami, v niektorých prípadoch aj lepšie

amen....

ak sa ti jedna napr o klasicke spotrebne veci ako tlmice, brzdy atd... staci si najst eshopy uz spominanych predajcov tu na klube, niektori maju v ponuke aj diely pre ine znacky a mozes porovnavat... + na cene sa stale da dohodnut. aby som nerobil reklamu tu mas rovno link na sekciu

obchodna-sekcia/
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Utorok, 27. Augusta 2013, 13:58

Je to tak za jedno... Ak kupis starsie auto zvysok docvakas vacsinou na dieloch ak kupis novsie tak ho zas viac preplatis... Ak si seriozne prebehnes toto forum tak zistis silne aj slabe stranky bmw a rohodnes sa pre typ ktory ti bude vyhovovat a tiez si urobis prehlad... Bmw co do dielov je porovnatelne s inymi znackami, co do poruchovosti jak by dal a kazda znacka auta ma nejake slabiny... Ale ako pisali kolegovci vyssie vyberaj auto adekvatne svojim znalostiam a skusenostiam lebo cena dielov je vacsinou lacnejsia ako cana prace ak si ju nerobis sam alebo cez znamich... Plus pri vybere auta bud opatrny lebo v SR sa casto predavaju aj vergel BMW a tento klub tiez nie je vynimkou... Tak prajem stastnu ruku pri novom aute a hadam si na ceste blikneme... :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Pežot

Utorok, 27. Augusta 2013, 18:06

PeqpeK napísal:
ak nemas najazdenych dost kilometrov, tak byt tebou, kupil by som nieco lacnejsie aspon na ~1rok a az potom sa pustil do poriadneho auta...

ako zaciatocnik budes:
- urcite robit chyby, ktore ta na takom aute budu stat nemale peniaze
- platit zbytocne drahy servis kvoli neskusenosti
- mat problemy v zime (zadny nahon)
- (skor asi nebudes) az tolko cenit prednosti tychto aut voci ostatnym

ak uz ale mas co to pojazdene, tak smelo do toho :)

Ten zadny nahon by som moc neriesil, nakolko pozera auta so stabilizaciou a pokial nieje debil tak sa na limit nedostane v zime. Je jasne, ze netreba ist pod plnym plynom do zakruty :D

Ako ... osobne si myslim, ze ak nahodi nejake konkretne auta a viac nam porozprava o svojich skusenostiach tak kludne pomozeme.

ppmajko
Auto: BMW G11 730Dx
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Augusta 2013, 18:20

Ja som mal uz xxx aut,,,a musim povedat ze som bol milo prekvapeny,,,,
Porovnavam touareg 2.5 tdi a bmw x5 3.0d oba rok 2004
Co sa tyka original nd bmw je o hodne lacnejsie co som bol prekvapeny

Co sa tyka komfortu,jazdnych vlastnosti atd..... bmw doooost zaostava

Darmo za luxus sa plati
BMW G11 730Dx, e60 LCI 530d, e90 318d LCI
ROZPREDAM BMW F10,F11,F15,F06,F25,F26,F01,F07,G11,G30, G31,,,info=sprava

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535
Kraj: Žilinský

Utorok, 27. Augusta 2013, 18:40

Ak mas peniaze na 3 rad od 2009 vyssie tak ND ta trapit nemusia. Na tom aute sa zase tolko veci nekazi aby ta to muselo trapit. Spotrebny tovar stoji +- rovnako ako na hociake ine auto.
Dokonca som raz kupoval taku plastovu ruru kurenia na E46 original v BMW a stala okolo 180 korun, pritom som cakal so skusenostami z VW kludne cez 1000.

RTG
Auto: BMW F900XR

Utorok, 27. Augusta 2013, 18:55

lucas88 napísal:
Zdravicko :),

Ide o to ze: Akonahle niekomu poviem ze chcem kupit jazdene bmw, tak ma okamzite odhovara, ze su nahradne diely ovela drahsie(lebo BMW) ako u cenovo dostupnejsich (novych) aut (nahovaraju ma radsej na kupu ineho noveho auta ako bmw jazdenky), no mam taky pocit, ze si ti ludia ani nepozreli ceny ND.
Preto smerujem otazku na Vas - skusenych BMWckarov - ci by ste mi zhurba vedeli povedat/porovnat ceny ND, ci su az tak drahsie ako napr. u vw, skoda, hyundai...

Kludne ma opravte/uvedte na spravnu mieru, som v tom novy...
Vdaka :)

Typicke pre Slovensko - povies, ze ides kupit jazdene bmw, tak ta kazdy od zavisti bude nahovarat na kupu v rovnakej cene noveho "dostupnejsieho" srotu. Dalsia vec, ze tvoje prachy - tvoja vec. Nikoho do toho nic.
Hlavne si nastuduj vsetko co mozes - nehovorim ze bmw su najlepsie auta na svete, ale kupa funglovky je podla mna uz krajne riesenie na kupu auta.
Kamarat takto podlahol okoliu a miesto nejakej slusnej trojky jazdi superbom a v podstate uz sam hlada argumenty aby sam seba presvedcil, ze to bolo vlastne "najlepsie" riesenie.
BTW ak mas moznost, tak sa tiez chod povozit, aby si predsa len nebol mozno sklamany ;)

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 27. Augusta 2013, 19:52

prejdi si sekciu "rady a navody" podla toho ake auto by si chcel a tam najlepsie zistis co sa na tych autach kazi a na co dat pozor a pri kupe na to mysli :thumbup:
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Utorok, 27. Augusta 2013, 20:21

máš ešte jednu alternatívu... ak si z KE... bude tam zraz v Bidovciach kde bude podľa všetkého na mraky baworákov rôznych typov... choď sa kuknúť a uvidíš sám... alebo ak si z Blavy tak každú stredu pred carrrefourom je ich tam min. 10 rôznych a každý majiteľ ti rád predvedie alebo porozpráva o výhodach aj nevýhodách svojho auta... a čo sa týka skúseností.. ak si normálny tak zadokolka nie je problém ako písal Pežot... ak začínaš s BMW tak si myslím, že čím viac informácií si nájdeš tu na fóre tým lepší prehľad získaš... hlavne kupuj s rozumom a s tým ako to auto použiješ :bmwball:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

ROKI49
Auto: G20 330i

Utorok, 27. Augusta 2013, 21:53

RTG napísal:

Typicke pre Slovensko - povies, ze ides kupit jazdene bmw, tak ta kazdy od zavisti bude nahovarat na kupu v rovnakej cene noveho "dostupnejsieho" srotu. Dalsia vec, ze tvoje prachy - tvoja vec. Nikoho do toho nic.

Presne tak, moja rec. Tieto hystericke dristy o BMW nahradnych dieloch ma uz pekne seru. Kazdy vymlety kokot to povie, ale nikto nikdy ziadny diel nevidel ani na nete. Len proste to povie, lebo je to cavo jebnuty, co sa strasne vyzna v autach (vsak sam ma Golf Tdi najcastejsie). Pokial neni clovek magor a vie sa trosku obracat a neobjednava diely priamo z BMW(niektore treba, ale malo) tak nemoze mat problem. Ked niekomu poviem za kolko som si niektore diely zohnal, tak len povie, ze celkom fajn a pritom vo vnutri place. Aj kolega s C3 starou mrchou ma vela dielov drahsich. Takze pokial ti niekto neda relevantne argumenty, tak mu roztrep gebulu BMW katalogom.

Situacia sa mi stava aj v opacnom garde. Chalan povie, chcel by som Golfa IV, alebo Passat TDI, tak okolo 4000-5000. Vravim, vsak skus pozret Bmw, za tu cenu pri troche stastia mas 3er, mozno aj 6val a si predsa niekde inde. (Imho e46 je lepsie vozenie jak golf IV, pripadne stary passat). No a ten clovek povie, ze ale Bmw, to je drahy servis, drahe diely, nechcem do toho vrazat vela penazi. A ked sa ho spytam, nech mi povie aspon daku cenu nejakeho dielu, daky priklad, tak na mna kuka jak piča z tašky. No a nenaser sa teraz.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

RTG
Auto: BMW F900XR

Utorok, 27. Augusta 2013, 22:18

ROKI49 napísal:
Presne tak, moja rec. Tieto hystericke dristy o BMW nahradnych dieloch ma uz pekne seru. Kazdy vymlety kokot to povie, ale nikto nikdy ziadny diel nevidel ani na nete. Len proste to povie, lebo je to cavo jebnuty, co sa strasne vyzna v autach (vsak sam ma Golf Tdi najcastejsie). Pokial neni clovek magor a vie sa trosku obracat a neobjednava diely priamo z BMW(niektore treba, ale malo) tak nemoze mat problem. Ked niekomu poviem za kolko som si niektore diely zohnal, tak len povie, ze celkom fajn a pritom vo vnutri place. Aj kolega s C3 starou mrchou ma vela dielov drahsich. Takze pokial ti niekto neda relevantne argumenty, tak mu roztrep gebulu BMW katalogom.

Situacia sa mi stava aj v opacnom garde. Chalan povie, chcel by som Golfa IV, alebo Passat TDI, tak okolo 4000-5000. Vravim, vsak skus pozret Bmw, za tu cenu pri troche stastia mas 3er, mozno aj 6val a si predsa niekde inde. (Imho e46 je lepsie vozenie jak golf IV, pripadne stary passat). No a ten clovek povie, ze ale Bmw, to je drahy servis, drahe diely, nechcem do toho vrazat vela penazi. A ked sa ho spytam, nech mi povie aspon daku cenu nejakeho dielu, daky priklad, tak na mna kuka jak piča z tašky. No a nenaser sa teraz.

Make my day :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zvecsa vulgarizmy nemam rad, ale toto si trafil a v podstate pri pisani toho mojho komentara som chcel tiez poukazat na tuto skutocnost, ze vela ludi, co toho najviac k tomu nahovori, by mali paradoxne radsej rzat hubu, lebo sa zvecsa nestretli s tym ani na obrazku a nie to v realnom zivote.
Aj ked zadny nahon, nizky profil a mokra cesta robi pri nerozvaznosti prusery - lenze na vine nie je auto, ale imbecil za volantom. Ak niesom kokot, tak tento problem odpada.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Augusta 2013, 23:05

RTG napísal:
Kamarat takto podlahol okoliu a miesto nejakej slusnej trojky jazdi superbom a v podstate uz sam hlada argumenty aby sam seba presvedcil, ze to bolo vlastne "najlepsie" riesenie.
BTW ak mas moznost, tak sa tiez chod povozit, aby si Tak dnes bolo slnecne pocasie a bola by skoda, ba dokonca hriech, nevyuzit to. Pribudli xenonove vybojky do hmloviek...predsa len nebol mozno sklamany ;)

Tak zas Superb je o dost lepsi v porovnani s "trojkou", hlavne vacsi...
Naposledy upravil/-a serwo v Streda, 28. Augusta 2013, 10:44, upravené celkom 1 krát.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 246 neregistrovaných