... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

ferdy91
Autor témy
Auto: 318is m42,e61 530i
Kraj: Banskobystrický

Sroby od prevodovky

Pondelok, 19. Augusta 2013, 20:30

Zdravim klubaci chcel by som sa opytat mensiu technicku otazku ktora ma kazdy mesiac den co den sere.Problem nasledovny:
Menil som stredove lozisko cize kardan dole vsetky sroby utiahnute nafest skoro pred odlomenim.Nuz pred par tyzdnami auto strasne zase vibrovalo pozrel som povolene sroby pri hardyne ostatok vsetko ok myslel som ze opat lozisko.Dneska to iste uz ma to prestava bavit.Asi tam nemam origo sroby preto sa chcem opytat co tam mate vy? Ja konkretne sroba podlozka hardyna vystup od prevodovky a podlozka matka.Sere ma ze kazdy mesiac musim pod auto dotahovat sroby ako blby stane sa mi to na ceste ze sa utrhnu a dakujem pekne. ](*,)

Užívateľov profilový obrázok
nanuky
Auto: E36 318i TOURING
Kraj: Trnavský

Re: Sroby od prevodovky

Pondelok, 19. Augusta 2013, 20:38

existuje aj lepidlo na skrutky.je modré a dobré.počuj nestrhol si závity?dal si skrutku s dobrým stúpaním?išli od prvého závitu ľahko alebo ťažko.potom len narezať nový závit, ale väčší.kolkátki skrutky sú tam?

ferdy91
Autor témy

Pondelok, 19. Augusta 2013, 20:48

Rozmyslal som ja nad zavitovym lepidlom asi tym nic nepokazim len ci aj to vydrzi.Stupania ti uz presne nepoviem.Sroby boli na 17cku kluc cize predpokladam ze 8cka sroba.Mam taky pocit ze asi spravim na sustruhu z nejakeho tvrdokovu nech to vydrzi... :wink:

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Utorok, 20. Augusta 2013, 12:28

8smicka sroba ma 13tku hlavu.. takze skor 10tka ked na 17tku srubu...a stupanie by tam malo byt normalne tj 1,5. Kup dajake imbusove fajne tvarde srubky a nasrubuj aj s lepidlom :)

msakac33

Utorok, 20. Augusta 2013, 15:32

alebo kup original sruby, nestoja vela:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... sal_joint/

anco79
Auto: BMW E36 316i coupe
Kraj: Bratislavský

Utorok, 20. Augusta 2013, 18:32

ja som teraz menil hardynu a musel som dva odrezat, boli totálne zahrdzavené v tom kovovom puzdre na hardyne ](*,) , zatial tam mám podobné čo som našiel, ale, tie šróby by mali mat samopoistnú maticu, potom by sa nemali povolovat, a ešte majú na sebe číslo na strih, nejak okolo 10,6 tuším,ked tam máš nejaké blatové jak já aby ti ich neujebalo ked tomu poriadne jebneš. :D

ferdy91
Autor témy

Utorok, 20. Augusta 2013, 20:37

Problem bol ala moja sprostost... zistil som ze su povolene sroby a nedalo mi neprevetrat trochu isko samozrejme boky na strku dosiel som na asflat odpich 2 sekundy a bum konec sroby namader nuz moja sprostost :D ale aspon som dal silnejsie inbusove na konec matiek zavitove lepidlo ked to uz povoli uz prisam bohu zvaracka... :D pri tej prilezitosti som rovno vymenil aj silenty na prevodovke cize vsetko spravene a som o trochu spokojnejsi :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní