... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

bonoslav
Auto: bmw x1 xdrive
Kraj: Bratislavský

Re: Filter pevných částic

Štvrtok, 8. Augusta 2013, 14:13

hej kopac, este nieco? PS: ak nevies po anglicky s laskou spolumilovnika bmw ti to prelozim :-)

When diesel burns inside an engine it releases two potentially cancer-causing things: microscopic soot particles, and chemicals called ‘polycyclic aromatic hydrocarbons’, or PAHs. According to Phillips, there are three possible ways these can cause cancer:

“Firstly, inhaled PAHs could directly damage the DNA in the cells of our lungs – leading to cancer.

“Secondly, the soot particles can get lodged deep inside the lungs, causing long-term inflammation, and thirdly this can increase the rate at which cells divide. So if any nearby lung cells pick up random mutations, this inflammation could, theoretically, make them more likely to grow and spread.

“Diesel exhaust may be carcinogenic by a combination of these effects – we know the particles are coated with the PAHs, delivering them deep into the lungs where they get stuck and, potentially, cause damage. I should stress, though, that we don’t know for certain which of these mechanisms is most important in practice.”

zdroje:
Attfield, M.D. et al (2012). The Diesel Exhaust in Miners Study: A Cohort Mortality Study With Emphasis on Lung Cancer, JNCI Journal of the National Cancer Institute, 104 (11) 883. DOI: 10.1093/jnci/djs035
Silverman, D.T. et al (2012). The Diesel Exhaust in Miners Study: A Nested Case-Control Study of Lung Cancer and Diesel Exhaust, JNCI Journal of the National Cancer Institute, 104 (11) 868. DOI: 10.1093/jnci/djs034

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 8. Augusta 2013, 14:46

urcite by som nekuchal ak jazdis do zahranicia (hlavne DE)
podla mna najlepsou alternativou je precistenie / kupenie filtra z druhovyroby, zalezi ako hlboko ma clovek do penazenky

dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Pondelok, 4. Novembra 2013, 16:23

Treba skusit vycistit - navodov je na nete kopec, takisto cistiacich prostriedkov je mrte..praca hodina/dve, ked budes mat stastie tak aj vysledok sa dostavi.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 4. Novembra 2013, 17:46

dudo napísal:
Treba skusit vycistit - navodov je na nete kopec, takisto cistiacich prostriedkov je mrte..praca hodina/dve, ked budes mat stastie tak aj vysledok sa dostavi.

po spravnosti sa to ma nechat stat 24h
a praca hodina/dve, tak to si trosku prehnal :) za 2h to spravi mozno tak niekto, kto to robi denne

dudo

Utorok, 5. Novembra 2013, 07:28

PeqpeK napísal:
po spravnosti sa to ma nechat stat 24h
a praca hodina/dve, tak to si trosku prehnal :) za 2h to spravi mozno tak niekto, kto to robi denne

Nevyjadril som sa dobre - pracu a tie dve hod som mal samozrejme na mysli samotne zhodenie, to zas take hrozne nie je ak ma clovek nachystanu karbinu na skrutky..s odstatim s tebou jasne ze suhlasim..proste da sa to zvladnut v domacich podmienkach ak si clovek co to predtym nastuduje (google, youtube, atd)

Karči76
Auto: BMW X3
Kraj: Žilinský

Utorok, 12. Novembra 2013, 11:59

Čaute chalani, mám s DPF značne skúsenosti v mojej X3. Kto by mal záujem viem s tým pomôcť a vyčistiť. Kuchanie radšej nie. :lol:

kurtas2656
Auto: 530D

Štvrtok, 14. Novembra 2013, 11:19

nevyhodou pri chemickom cisteni je to ze nikdy nevies ci sa ti podari vsetok bordel z filtra vycistit .... priestor dpf filtra tvoria totiz uzke kanaliky pricom v strede je u niektorych aj odskok ked tam nalejes chemiu tak napr. pro tec tak ten to sice rozpusti len potom ked to striekas wapkou (najlepsie s horucou vodou)... tak sa moze stat ze to nedostanes vsetko von.... dalsia vec dpf filtre su rozne tvarovane niektore maju az tak zlozite tvary ze je lepsie koniec alebo konce dpf odrezat aby tam bol lepsi pristup na naliatie chemie a nasledne vystriekanie wapkou.... treba ratat s cenou chemie na cistenie cca 60 eur plus mechanik vysledok moze fungovat napr. 300-10 000 km byva to skutocne rozne je to taky poker .... riesenim moze byt dpf od druhovyrobcu len treba sondovat a hladat dobru cenu.... este k tomu sitku ake je a ake sa robia zaujimavy clanok http://www.dpfcentrum.sk/keramicke-kovove-sitko-dpf-fap-filter/

mimo to vzdy moze byt chyba aj inde ako v dpf napr. u snimacov tlaku stava sa to bezne zavisi od modelu auta a znacky pravidlom je aby mechanik v uvode dobre diagnostikoval chybu len inac budes platit aj to co netreba menit

dudo

Pondelok, 18. Novembra 2013, 16:25

kurtas2656 napísal:
nevyhodou pri chemickom cisteni je to ze nikdy nevies ci sa ti podari vsetok bordel z filtra vycistit .... priestor dpf filtra tvoria totiz uzke kanaliky pricom v strede je u niektorych aj odskok ked tam nalejes chemiu tak napr. pro tec tak ten to sice rozpusti len potom ked to striekas wapkou (najlepsie s horucou vodou)... tak sa moze stat ze to nedostanes vsetko von.... dalsia vec dpf filtre su rozne tvarovane niektore maju az tak zlozite tvary ze je lepsie koniec alebo konce dpf odrezat aby tam bol lepsi pristup na naliatie chemie a nasledne vystriekanie wapkou.... treba ratat s cenou chemie na cistenie cca 60 eur plus mechanik vysledok moze fungovat napr. 300-10 000 km byva to skutocne rozne je to taky poker .... riesenim moze byt dpf od druhovyrobcu len treba sondovat a hladat dobru cenu.... este k tomu sitku ake je a ake sa robia zaujimavy clanok http://www.dpfcentrum.sk/keramicke-kovove-sitko-dpf-fap-filter/

mimo to vzdy moze byt chyba aj inde ako v dpf napr. u snimacov tlaku stava sa to bezne zavisi od modelu auta a znacky pravidlom je aby mechanik v uvode dobre diagnostikoval chybu len inac budes platit aj to co netreba menit

Tento vikend som cistil, chemikalia Supermafrasol ma stala 7e/liter, spotreboval som cca 2l necele + nove skrutky a tesnenia, vseho vsudy par eur...ak ma clovek cas, priestor a vztah k takej praci treba to vyskusat...u mna som s vysledkom spokojny.

Typek

Streda, 25. Decembra 2013, 23:46

ja z osobnej skusenosti poviem iba toto ... zajdi si ku chalanom do servisu v ziline...nemyslim origo BMW servis ale chalani co si otvorili svoj a tam mi to urobili za 140€ :) a bez problemov...vycistili a fachas dalej :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní