... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

thrash
Autor témy
Kraj: Košický

e46 hadicka od chladica k expanzke - preteka

Pondelok, 5. Augusta 2013, 18:10

Zdravim, dnes som zalozil novu expanzku, kupil chladiacu, vypustil staru nalial novu, odvzdusnujem a v mieste ako ja upevnuje vrchna hadica od chladica k expanznej (jeden vacsi a jeden mansi otvor) - tak ten mensi v miest ako je taka kovova zaskakovacia spona pretekalo von - ked som stalacil hadicu od chladicka bolo vidiet ak oprekvapkava a do vnutra vtahuje vzduch.
Obrázok
Presne ako je drazka kde je ta spona vedena pri zacvakavani v tom plaste to bublinkalo a pretekalo. Nechapem ci je len vo vnutri tej hadice (toho spoja) zle tesnennie alebo co ?

viete poradit co s tym? odvzdusnenie som prerusil aj tak my nejako to decky vytieklko a bude ho treba doliat..
Ak ide len o tesnenie alebo aj o vymenu toho "kolena" kde je odvzdusnovacia skrutka, budem musiet to odpojit - ako zaberpecit co najvacise usetrnie uplne novej chladiacej ?

Ak ide len o tesnenie, kde ho kupim, da sa objednat ?
Ak nie tak ma nejake oznacenie to "koleno" s odvzdus. skrutkou? a kde sa da zriesit ?

thrash
Autor témy

Re: e46 hadicka od chladica k expanzke - preteka

Utorok, 6. Augusta 2013, 06:02

Nikto netusi preco to v tom spoji netesni ? :?

kosti123
Auto: e46 323Ci

Utorok, 6. Augusta 2013, 07:12

zacvaklo ti to spravne? mozno treba len viac zatlacit.

thrash
Autor témy

Utorok, 6. Augusta 2013, 09:30

No pri instalaci som mal problem s nahodenim tej hadice na povodnemiesto, nechcelo to zavcaknut ale nakoniec som ju tlacil a zaroven tu sponu jemne pritlacaj a zacvakla. cize si myslim ze by to malo byt ok, no nadrbal som sa s tym riadne -dnes skusim rozobrat opat a pozriet ale vidim to asi na novu hadicu - len nechapem preco to preteka ked predtym to bolo ok :cry:
A dalsia vec asi musim spustit vodu z chladica aby som mohol tu hadicu odpojit nie ? Bude stacit len chladic ?

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 6. Augusta 2013, 10:27

daval si to na sucho? skus to pekne poutierat a striekni troska wdcka (napriklad na prst a poutieraj tu gumicku vo vnutry)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

thrash
Autor témy

Utorok, 6. Augusta 2013, 10:50

no na sucho som ju tam trepal, a nechcela pekne dlho nasadit ale potom to akosi sadlo len (dufam) ze iba blbo. Kupovat novu hadicu, uz by ma slak trafil nacisto..
Aby mi nevytiekla nemznuca prec, mam spustit iba chladic ? Vpodstate je to najvrchnejsia hadica cize vela spustit netreba si myslim aby sa vypraznila, nie ?

-skusim to nastrcit znova dnes ale pretriem to olejom

EDIT jkk: tema presunuta k E46

Užívateľov profilový obrázok
quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Sobota, 10. Augusta 2013, 16:35

Aj jebačka na sucho je o ničom...... #-o určite to máš len zla nasadené. V chladiacom okruhu je tlak ktorý vytlačí tu hadicu. Tak ako to bolo povedané daj si na tesnenie trochu oleja a nasadíš to v pohode.
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných