... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: po nastartovani hned skape

Utorok, 2. Júla 2013, 03:52

meria ti teplotu ved nam ju tam ukazalo....najlepsie bude ked ti to zablbne skocit znovu na diagnostiku a potom by sa to uz vedelo koli comu to je aj ked ta diagnostika na e36 no, cloveku to kape a ziadne chyby v jednotke :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA

Utorok, 2. Júla 2013, 09:12

Ved klasika e36 je nič moc na diagnostiku.

Hej videl som a nebolo to nahodou to čidlo čo sa zasuva do krytu vzduchoveho filtra a zatahuje 10tkou maticou? Nemerá to teplotu nasavaneho vzduchu? Alebo aj to a aj váha?
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 2. Júla 2013, 11:13

do krytu filtra? :roll: fiha to som si nevsimol a na mojom aute take nemam :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Mi_t_is
Autor témy

Utorok, 2. Júla 2013, 11:52

tuna to máš.. teda pri 6 valci vaha nemeria teplotu nasavaneho vzduchu ale toto čidlo.. a u štvorvalca to meria váha..

Dnes auto bez problémov všetko.
Prílohy
aaaa.png
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Utorok, 2. Júla 2013, 17:25

Ja to nemam, 12/96 M52B20

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Júla 2013, 09:05

To mas z Etzolda ten obrazok? Lebo je to kravina, neni to ziadne cidlo ale termoventil, ktory otvara/zatvara obvod vyhrievania skrtiacej klapky (v pripade nizkej teploty nechava otvorenu hadicu). Cidlo teploty nasavaneho vzduchu je zasunute zospodu do sacieho potrubia. A inak k tvojej zavade - niekde mas strasnu netesnost v sacom trakte za vahou vzduchu - a ked si sa odvolaval na hadice okolo volnobezneho ventilu, odporucam to nakupit nove vratane tesniacich kruzkov a tych plastovych chobotin, opravovat stare je nahovno, su tam vysoke teploty, vibracie, olej, to proste nikdy na 100% neopravis. Tiez by som vybral a skontroloval hadicu medzi klapkou a vahou a aj tie plastove pripojky v nej k odvetraniu a volnobeznemu ventilu.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Streda, 3. Júla 2013, 12:59

Ja mam tiez problem s volnobehom, po nasadeni vstrikov M30B35 volnobeh skace od 500 po 1200 ot/m, a pri otackach 5000 a vyzsie auto jemne vynechava. Podozrenie pada na vahu vzduchu, lebo po odpojeni sa nic nedeje, ale ajtak sa chcem spytat, ci niekto nevie, co ine by to mohlo sposobovat?

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Streda, 3. Júla 2013, 16:33

A robil si aj nieco s jednotkou? Pretoze jednotka chudak ma nastavene nejake vstrekovane mnozstvo, ktore potom dolazuje podla signalu z lambdy, lenze tento vstrekovac ti to proste preplavuje, takze jednotka znizuje davku, otacky padnu, potom to zase 'pusti' a tak dokola. Treba upravit minimalne 'injector constant' v jednotke, ale odporucam aj vsetky ostatne korekcne mapy.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Mi_t_is
Autor témy

Streda, 3. Júla 2013, 17:10

hadice som kontroloval a prefukaval kompresorom pod vodou a nikde ani malinká dierka..
OD vahy ku klapke je nová.
tie konektory máš pravdu sú všeliaké..

Ale po tom ako som to pretesnil a spravil si tam vlastný jazyček ako nahradu za ten odlomený to štartuje už v poriadku a prvykrat čo tak dlho točilo to bola asi slabá bateria z dôvodu vybitia pri toľkých štartoch.. teraz to ide .. nič nekoliše ani neskapína.. každopádne to sanie sa chystám.. aj tie male tesneníčka kupiť a vymeniť ich.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Sobota, 20. Júla 2013, 22:31

Nahodil som naspat vstriky B25 a volnobeh je ok, taktiez vynechavanie v otackach zmizlo avsak teraz pozorujem ze pri otackach nizsich ako 2300 pri pusteni a naslednom pridani plynu sa auto brutalne rozseka akoby islo len na 3 valce a po presiahnuti 2500 ot. sa ihned ukludni a zacne tahat ako ma. A sem tam trha aj pri vytoceni v celom spektre otacok ale to naozaj len malokedy... Skusim vymenit tu vahu ze co to spravi a ked sa nic nezmeni tak vymenim komplet vsetky cidla na agregate :evil:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných