... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Re: e36 prevodovka - gufero

Utorok, 10. Júla 2012, 21:07

MajkoKNM napísal:

Ja som menil vstupne gufero do prevodovky a stalo 9 eur... Menil som aj na diffe a tiez 9. Tak myslim, ze podobne bude stat aj to vystupne na kardan. Tiez ma caka vymena

Tak dakujem...no ja sa tomu uz budem musiet povenovat len casu malo...zas tam bude urcite pristup jak k peniazom a spinave to bude cele jak ciganska hracka... no tesim sa :)

johnyfly1
Autor témy
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 24. Júla 2012, 18:55

tak som sa bavil z prevodovkou a to gufero cislo 13 ide aj bez demontaze prevodovky...staci len odpojit kardan, vysrobovat maticu a dat dole tu prirubu co je na vystupnom hriadeli a vybrat tesnenie :)
najtazsie na celom je odsrobovat tu maticu lebo ide sakra tazko teda aspon mne sla :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

MajkoKNM
Auto: ukradnuta e36

Streda, 25. Júla 2012, 10:24

johnyfly1 napísal:
tak som sa bavil z prevodovkou a to gufero cislo 13 ide aj bez demontaze prevodovky...staci len odpojit kardan, vysrobovat maticu a dat dole tu prirubu co je na vystupnom hriadeli a vybrat tesnenie :)
najtazsie na celom je odsrobovat tu maticu lebo ide sakra tazko teda aspon mne sla :D

Prosim ta aka je velkost tej matice? a potrebujes predlzenu golu ze?

johnyfly1
Autor témy

Streda, 25. Júla 2012, 10:35

ano predlzenu golu lebo tam je hriadel a je na 30tku golu :wink:

MajkoKNM
Auto: ukradnuta e36

Streda, 25. Júla 2012, 16:31

Neni to sice prevodovka ale na vstupe do diffu je tiez mam taky dojem 30 gola avsak priestor okolo matice je tak uzky ze ju tam nenasadim. Nerobil si aj toto nejako? tece mi tam cez gufero.

johnyfly1
Autor témy

Streda, 25. Júla 2012, 16:50

ee to som uz nerobil :roll:

19palec05

Sobota, 6. Júla 2013, 06:34

johnyfly1 napísal:
ee to som uz nerobil :roll:

Nazdar.trosku ozivim tuto temu.Konecne som sa odhodlal a kupil som po dost dlhom case to gufero len sa chcem spytat nemas nejake foto ze aky je tam pristup a naco sa mam vlastne pripravit?Lebo neviem ci sa vobec dostanem aspon na jamu ci nebudem mat len vypodlozene auto a to by bolo najlepsie keby viem do coho idem uz.Ked som bol pod tym naposledy tak kvoli kardanu tam nebolo nejak moc vidiet.

johnyfly1
Autor témy

Sobota, 6. Júla 2013, 10:17

no a ktore ides menit male ci to velke?
ked to velke tak potrebujes kluc na tu velku maticu diel 29 a vylisujes diel cislo 28, ja co som mal staru prevodovku doma tak to slo celkom lahko stacilo len podpacit..
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Compact/Europe/316i_1.6-M43/LHD/M/1997/march/browse/manual_transmission/s5d_g_drive_shaft_output_shaft/

a gufero vyberies bud podpacenim srobovakom alebo ze do nho zasrobujes samoreznu skrutku a vytiahnes..nove nasadis aj rukou.. samozrejme musis odpojit kardan...to iste plati aj pri tom malom gufere.. tam zas nezhadzujes tu velku maticu ale odpojis radiacu paku...system vybratia gufera je rovnaky...takze ziadne nejake specialne naradie nepotrebujes :) a da sa to spravit aj na aute- nemusis zhadzovat prevodovku :)

19palec05

Sobota, 6. Júla 2013, 15:50

johnyfly1 napísal:
no a ktore ides menit male ci to velke?
ked to velke tak potrebujes kluc na tu velku maticu diel 29 a vylisujes diel cislo 28, ja co som mal staru prevodovku doma tak to slo celkom lahko stacilo len podpacit..
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Compact/Europe/316i_1.6-M43/LHD/M/1997/march/browse/manual_transmission/s5d_g_drive_shaft_output_shaft/

a gufero vyberies bud podpacenim srobovakom alebo ze do nho zasrobujes samoreznu skrutku a vytiahnes..nove nasadis aj rukou.. samozrejme musis odpojit kardan...to iste plati aj pri tom malom gufere.. tam zas nezhadzujes tu velku maticu ale odpojis radiacu paku...system vybratia gufera je rovnaky...takze ziadne nejake specialne naradie nepotrebujes :) a da sa to spravit aj na aute- nemusis zhadzovat prevodovku :)

No idem menit to male lebo myslim ze to odtial tecie.Viem ze nemusi ist dolu prevodovka len je tam naprd pristup.Asi buduci tyzden budem menit lebo cakam este na olej.zisil som ze tam mam iny ako by mal byt tak dufam ze to este nic neurobilo prevodovke.uvidim.dik za info

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných