... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
MajkoKNM napísal:
Ja som menil vstupne gufero do prevodovky a stalo 9 eur... Menil som aj na diffe a tiez 9. Tak myslim, ze podobne bude stat aj to vystupne na kardan. Tiez ma caka vymena
johnyfly1 napísal:tak som sa bavil z prevodovkou a to gufero cislo 13 ide aj bez demontaze prevodovky...staci len odpojit kardan, vysrobovat maticu a dat dole tu prirubu co je na vystupnom hriadeli a vybrat tesnenie :)
najtazsie na celom je odsrobovat tu maticu lebo ide sakra tazko teda aspon mne sla
johnyfly1 napísal:ee to som uz nerobil
johnyfly1 napísal:no a ktore ides menit male ci to velke?
ked to velke tak potrebujes kluc na tu velku maticu diel 29 a vylisujes diel cislo 28, ja co som mal staru prevodovku doma tak to slo celkom lahko stacilo len podpacit..
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Compact/Europe/316i_1.6-M43/LHD/M/1997/march/browse/manual_transmission/s5d_g_drive_shaft_output_shaft/
a gufero vyberies bud podpacenim srobovakom alebo ze do nho zasrobujes samoreznu skrutku a vytiahnes..nove nasadis aj rukou.. samozrejme musis odpojit kardan...to iste plati aj pri tom malom gufere.. tam zas nezhadzujes tu velku maticu ale odpojis radiacu paku...system vybratia gufera je rovnaky...takze ziadne nejake specialne naradie nepotrebujes :) a da sa to spravit aj na aute- nemusis zhadzovat prevodovku :)