Tohle je přesně ten důvod, proč jsem ti říkal, ať si zaplatíš instalaci u mě a že udělat to E38 není zrovna jednoduché. Já když dělám tenhle retrofit, tak mám vnitřek světla upnutý ve svěráku, vycentrovaný podle původní čočky a přímo před světlem mám regloskop. Rozsvítím nově namontovaný bixenon a podle regloskopu ho zamířím přesně, jak má být. U E38 je ti vodováha na projektoru na nic, protože vnitřek světla je v obalu upnutý pod určitým úhlem, takže i když to na stole dáš do váhy, tak to nikdy nebude rovně, když to namontuješ na auto. Pokud nemáš přístup k regloskopu, je dobré si vnitřek světla pevně uchytit, rozsvítit původní projektor a na zdi si zakreslit jeho linii. Ale minimálně 5m daleko. Pak tam můžeš dopasovat nový projektor a bude to svítit přibližně dobře, bez rotace.
Takhle to zaměřuji já:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theaterTeď už to bude ale velký problém s tím něco udělat, protože původní čočka je pryč a není z čeho vzít výchozí hodnotu, takže pokus/omyl - pootočit, namontovat na auto - rozsvítit, zkontrolovat na reglo a případně znovu.
Jinak co se týče světelného výkonu - dvě varianty. Silnější ballasty, případně přeladit projektory na vyšší výkon. Hella 4G je dělaná hlavně na americké silnice - je to hodně široký projektor (světelným kuželem) aby bezproblému osvětloval minimálně 6 pruhů širokou dálnici. Dokážu ten projektor přeladit na vyšší výkon zhruba o 30% (v přímem směru před autem), ale ztratíš podstatně světla po stranách a nebude mít už takový hezký cutoff (ta ostrá modrofialová linka při přechodu světlo/tma)