... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
misoJB
Autor témy
Auto: BMW e46, 330d
Kraj: Trnavský

Brzdy e46

Utorok, 2. Júla 2013, 16:22

Mám problém, dnes som išiel po diaľnici, začal som brzdiť a brzdový pedál mi začal tvrdiť. Nie štýlom tvrdne a brzdí ale práve naopak. Začal som stlacat pedál a auto ledva brzdilo. Takze naslapem brzdový pedál ale ten len tvrdne, nulové brzdené účinky. Pustím a pomalicky ale pomalicky zmäkne. V čom je problém? Poraďte prosím, :( som laik a potrebujem vedieť čo a koľko má to asi bude stať. Potrebujem to súrne vedieť diki :-"
Bmw e46 , 330d
2002r.v 135kw

misoJB
Autor témy
Auto: BMW e46, 330d
Kraj: Trnavský

Re: Brzdy e46

Utorok, 2. Júla 2013, 16:28

Sory za to ako je to napisane ale píšem to na ipade a mi to tu blbosti opravuje.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 3. Júla 2013, 06:18

tvrdy brzdovy pedal je indikator posilovaca brzd. ako ked sa snazis brzdit pri vypnutom motore.

martiner
Auto: BMW e46
Kraj: Košický

Streda, 27. Augusta 2014, 15:32

ako dlho sa asi drzi tlak v brzdovej sustave po vypnuti motora? aspon priblizne, dik

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Augusta 2014, 15:39

niekde ti asi unika podtlak, alebo zla vakuovka...auto taha normalne?

martiner

Streda, 27. Augusta 2014, 16:12

auto taha v pohode, len pri 3jke a trosku liznutom pedali, naozaj minimum, skacka/taha tak prerusovane trochu, tak jemne

Predtym som si to nejako nevsimol, parkoval som na rovine, ale teraz ked to parknem v slabsom kopci, proste vytlacim brzdovy pedal pred startom, tak je tvrdy ako stolverka a slabsie brzdi, po starte je to hned samozrejme v poriadku a pri brzdeni som ziadny ubytok brzdnej sily, vzhladom na stlacenie pedala, nespozoroval. V decembri, ked som menil spojku, dal som vymenit aj brzdovu, uz mala cca 2 roky aj 2 mesiace, ale mam taky silny pocit, ze mi max. vytiahli staru z nadrzky a doliali novu. Ked je stara brzdova, tak sa znizuje bod varu a tym, ze to tam bublinka, mal by aj maknut pedal, myslim. Cela ta vymena trvala asi 10-15 minut max, kym som odbehol, neviem ci je mozne vymenit brzdovku komplet v celom systeme za taky kratky cas, mozno su taki makaci.

Cize teraz ma celkom zaujima, kolko by sa ten tlak v brzdach mal drzat? Ci to mam dat pozriet do servisu, lebo neviem ako sa to ma spravat a asi najskor dam aj vymenit brzdovku, par eur, aj tak pojdem na STK+EK v oktobri/novembri

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 27. Augusta 2014, 21:50

martiner napísal:
auto taha v pohode, len pri 3jke a trosku liznutom pedali, naozaj minimum, skacka/taha tak prerusovane trochu, tak jemne

Predtym som si to nejako nevsimol, parkoval som na rovine, ale teraz ked to parknem v slabsom kopci, proste vytlacim brzdovy pedal pred startom, tak je tvrdy ako stolverka a slabsie brzdi, po starte je to hned samozrejme v poriadku a pri brzdeni som ziadny ubytok brzdnej sily, vzhladom na stlacenie pedala, nespozoroval. V decembri, ked som menil spojku, dal som vymenit aj brzdovu, uz mala cca 2 roky aj 2 mesiace, ale mam taky silny pocit, ze mi max. vytiahli staru z nadrzky a doliali novu. Ked je stara brzdova, tak sa znizuje bod varu a tym, ze to tam bublinka, mal by aj maknut pedal, myslim. Cela ta vymena trvala asi 10-15 minut max, kym som odbehol, neviem ci je mozne vymenit brzdovku komplet v celom systeme za taky kratky cas, mozno su taki makaci.

Cize teraz ma celkom zaujima, kolko by sa ten tlak v brzdach mal drzat? Ci to mam dat pozriet do servisu, lebo neviem ako sa to ma spravat a asi najskor dam aj vymenit brzdovku, par eur, aj tak pojdem na STK+EK v oktobri/novembri

nie je to tlak, ale podtlak ;)
moja E61 robila pred nedavnom podobne:
- po zastaveni a vypnuti motora pedal makky
- uz po 2minutach bol pedal tvrdy
- jazdil som tak od zimy do cca konca jula tohto roka
- nasiel som jemnu praskliknu podtlakovej hadicky na EGR, tento problem som vyriesil a nie hned, ale az po par startoch problem s tvrdnutim pedalu zmizol, na stalo

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 28. Augusta 2014, 06:22

kedy ti zacina tahat auto? m57 by sa mala chytat od 1800 otacok, ak to je neskor od 2500 tak mas problem s podtlakom, bud to mas niekde prasknute alebo je mozne ze skapala podtlakova pumpa. pozri ci nemas predok motora (fakt spica vpredu) zateceny od oleja, popripade ked je nastartovane nepocujes kvilenie.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

martiner

Piatok, 29. Augusta 2014, 21:12

môj je označený m47n 110kw/2003 a ťahať by mal od 1650, myslím, skúsim prekontrolovať ten podtlak, ale hadičky som menil všetky okrem turbovej (vyzerala byť menená) niekedy pred rokom. Pískanie nepočujem, len trochu pri studenom motore keď ho vytočím nad 2000 a olej mi kus zalizuje vpredu naľavo pod saním niekde, musím sa na to pozrieť trochu bližšie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných