... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

thrash
Autor témy
Kraj: Košický

hucanie a klepanie po starte

Pondelok, 1. Júla 2013, 16:19

dnes ked som isiel z prace - startol som auto a malo taky hucavy zvuk ako ked klinovy remen presmykuje ci co (neviem to presne specifikovat) a hned zatim taky "klep" taky tupy - otacky malo klasicky po nastartovani okolo 1100. Pocul som ten zvuk bolo to asi tak nejak "zZzZZZZzzzZ" "klep" "zzZZZZZzzzZZZZ" "klep" otacky 1100 (nekolisali) par krat som to pocul zopakovat najpr som v aute pocuval co to je a ked som chcel vystupit asi 15-20sek to robilo ze sa pozriem pod kapotu tak to prestalo a otacky klesi na riadne volnobezne cca 750. Potom uz nic..

Vobec neviem co to moze byt

E46 benzin 2l

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Re: hucanie a klepanie po starte

Pondelok, 1. Júla 2013, 18:59

no, tazko sa na nieco zamerat podla zzzzzzz a klep a zzzzzzzz. Nahraj nam video so zvukom ked to robi a vsimaj či sa to meni s otackami, albo nie.

michaltt

Pondelok, 1. Júla 2013, 20:41

Uz si tu jednu uzasnu temu zalozil. Nezapol si tak nahodou klimu ? A ked nabuduce budes zistovat zzz sss psss klep bum tres, tak to skus nahrat alebo najprv tie pazvuky sleduj (1-2-3 dni) a potom pis na forum. Popis vsetky okolnosti, najlepsie aj s audio zaznamom. Nemame vestecke gule.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Utorok, 2. Júla 2013, 05:28

michaltt napísal:
Uz si tu jednu uzasnu temu zalozil. Nezapol si tak nahodou klimu ? A ked nabuduce budes zistovat zzz sss psss klep bum tres, tak to skus nahrat alebo najprv tie pazvuky sleduj (1-2-3 dni) a potom pis na forum. Popis vsetky okolnosti, najlepsie aj s audio zaznamom. Nemame vestecke gule.

:lol:
=D>

thrash
Autor témy

Utorok, 2. Júla 2013, 05:54

preco by som mal sledovat 3dni nejaku pricinu ktora zjanie nieje bezny jav s priestora motora ?
Dalsia vec je ze ako som pisal vyssie ked som vystupil prestalo. Doplnim robi to len pri zvysenych otackach po studenom starte kym su na cca 1100 ked sa potom motor zahreje (par sekund) otacky klesnu na 750 a prestane to. Tretia vec - ten hluk ak by som ho natocil na mobil by nebolo v prostredi kde startujem pocut a pre hluk motora myslim tiez (nie zeby motot nejako extra hucal ale uz som nahraval a preto viem ze to v tom zvuku zanikne..)
Skusim to nahrat ale pochybujem ze bude pocut..

michaltt

Utorok, 2. Júla 2013, 08:25

Zapol si vtedy klimu ?
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

thrash
Autor témy

Utorok, 2. Júla 2013, 09:27

Nie klimu som mal vypnutu a ani som ju nezapinal mam nastevene iba vetranie an 16 (ci 17) stupnov.
Doplnim ze terza (pred tym nez sa to stalo) som tankovla 95 benzin no a den pred tym som tankom 100ktoanovy (shell Vpower nitro+) trocha pojazdil a na druhy den rano uz s novym benzinom nic az poobede ked som isiel z prace sa to ozvalo. Mne ten zvuk priponina ako ked je pocut niekedy auto pri rozjade a ma nieco myslim s klynovym remenom a tak presmykuje a huci - no mne to to tak nehucalo - bolo to ovela slabsie - ako ked je lozisko v tahu ale kde tam moze byt lozisko neviem a preco to prestalo ked sa otacky za par sekund po starte ukludnili z 1100 na 750, tiez neviem. No a okrem toho hucania tam bol aj taky pravidelny klep (tupy-ne cinkavy a pod.)

michaltt

Utorok, 2. Júla 2013, 09:44

Mas vedla nadobky na ostrekovace taku ciernu vec ? Je to pumpa na emisie, ta sa spusta po studenom starte na 30-60s. Ak to bolo ZzzZzZZzz tak to mohla byt ona. Skus si to odsledovat. Ja som to pumpu aj tak odstranil, pretoze pistala/bzucala.
Lowered wagon - pribeh

thrash
Autor témy

Utorok, 2. Júla 2013, 12:39

Vidis to.. presne a nemal si otom aj temu niekde ? myslim ze som ju aj cital a zabudol som na to :thumbup: moze to byt ono aj ked nemusi ale aspom super tip - vdaka
este ak mozes ma nejaky konektor aby som vedel odpojit a odsledovat ko bude startovat na studeno bez toho ?
dik

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 35 neregistrovaných