... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: E36 trasenie

Pondelok, 13. Mája 2013, 14:51

imho spojka alebo dvojhmota

Lukki1556
Auto: 323i coupe e36
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 13. Mája 2013, 14:55

Len dúfam ze nie ten zotrvačník, musím ist nato vylučovacou metodou...
EX: BMW 320i E36
EX: BMW 318is E36
EX: Škoda Felícia LPG

SurrendeR

Pondelok, 13. Mája 2013, 14:57

mne to tiez pomaly zacalo triast, vymena spojkoveho setu mi pomohla (zotrvak ostal povodny)

Lukki1556

Pondelok, 13. Mája 2013, 15:00

a nevieš prečo to robí len ked sa auto zohreje ? po dlhšom jazdení ? a ešte mam tvrdšiu spojku, a to by asi nemalo byt

SurrendeR

Pondelok, 13. Mája 2013, 16:00

tvrda spojka je naznak prepalenia pritlacaku. pritlacny tanier tvrdne teplotou.. takze je aj mozne ze sa ti pali spojka, odporucam co najskor vymenit ;)
ved nova spojka stoji len 95e (sachs)

Lukki1556

Pondelok, 13. Mája 2013, 16:52

Vďaka :) už som aj pozeral ceny tak sa do toho dám, chcel som povodne kupovat M-narazník ale ako vidím pojde nová spojka :D

G-Laci
Auto: E36 325 tds touring

Štvrtok, 27. Júna 2013, 20:23

Pripajam sa aj ja, ja to uz tiez pozorujem dlhsi cas. Mam taky pocit ze to trasie ked je uplne studene, alebo potom znova po dlhsej jazde ked uz je vsetko poriadne zahriate. Trasie to ale len ked sa pohynam na volnobehu alebo s malym plynom. Ked pridam tak na 1500 a tak zacnem pustat spojku tak netrasie. Dnes ked som vychadzal z Polusu tak som si myslel ze sa mi rozpadne auto - a potom pridem domov a do garaze uz som vklude zaparkoval na volnobehu, netriaslo to. Takze je to nepravidelne a neviem od coho to presne zavisi...

Sranda je, že ja som toto začal pozorovať po tom, čo mi bola vymenená spojka, pomocny spojkovy valec, lozisko kardanu a hardyspojka. Vratil som to do servisu nech sa na to pozru, potom to prestalo, tak som si myslel ze to vyriesili. Lenze tak po dvoch mesiacoch sa to vratilo znova a odvtedy uz to pokracuje.

mademan
Auto: BMW 325i coupe
Kraj: Košický

Štvrtok, 27. Júna 2013, 22:50

caute tak mne trasie s autom tiez ale nie na volnobehu a ani v jednotke ale skor sa riadne roztrasie v trojke pri cca 3000 otackach a potom to prestane ked to qaltnem do 4ky....tento problem som mal aj s predchadzajucim autom nevedel mi nikto pomoct :-s
exBMW E36 325 TDS touring (105 kw) r.v 1997
BMW E36 325i coupe (142 kw) r.v 1992

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Piatok, 28. Júna 2013, 13:29

G-Laci napísal:
Pripajam sa aj ja, ja to uz tiez pozorujem dlhsi cas. Mam taky pocit ze to trasie ked je uplne studene, alebo potom znova po dlhsej jazde ked uz je vsetko poriadne zahriate. Trasie to ale len ked sa pohynam na volnobehu alebo s malym plynom. Ked pridam tak na 1500 a tak zacnem pustat spojku tak netrasie. Dnes ked som vychadzal z Polusu tak som si myslel ze sa mi rozpadne auto - a potom pridem domov a do garaze uz som vklude zaparkoval na volnobehu, netriaslo to. Takze je to nepravidelne a neviem od coho to presne zavisi...

Sranda je, že ja som toto začal pozorovať po tom, čo mi bola vymenená spojka, pomocny spojkovy valec, lozisko kardanu a hardyspojka. Vratil som to do servisu nech sa na to pozru, potom to prestalo, tak som si myslel ze to vyriesili. Lenze tak po dvoch mesiacoch sa to vratilo znova a odvtedy uz to pokracuje.

aj mne to začalo triasť na bývalom aute pri rozbiehaní po tom čo som dal vymeniť spojku, predtým to nerobilo, dnes som si už istý že to bolo tou novou spojkou, robilo to iba pri preklzovaní spojky dokial nebola úplne vyšliapnutá, teda rozbiehanie a podraďovanie pri brzdení, ten čo to menil sa vyhováral na zotrvák ale tomu neverím keď to predtým nikdy nerobilo
keď som tomu dal nakladačku tak to vždy na chvíľku prestalo no....podľa mna zle zmontovaná nevycentrovaná spojka (tvrdil mi že to sa nedá zle zložiť) alebo vadná spojka od výroby, bola to LUK auto E36 323i
Obrázok

G-Laci

Piatok, 28. Júna 2013, 14:06

No ja som si tiez celkom isty ze pred vymenou tych dielov som ziadny takyto problem nikdy nemal. S tym mechanikom som uz odvtedy nebol v kontakte, uz mu neverim a myslim si, ze oni spravili nieco zle. Okrem toho, on mi vtedy aj kontroloval zotrvacnik, dokonca sme mali aj pripraveny druhy pre pripad ze tento uz by bol na tom zle, ale povedal ze je v pohode a netreba s nim nic robit...

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Júna 2013, 16:00

mademan napísal:
caute tak mne trasie s autom tiez ale nie na volnobehu a ani v jednotke ale skor sa riadne roztrasie v trojke pri cca 3000 otackach a potom to prestane ked to qaltnem do 4ky....tento problem som mal aj s predchadzajucim autom nevedel mi nikto pomoct :-s

S týmto problémom sa potykám aj ja. Mám podozrenie na stredové uloženie kardanu, podobné som to mal aj na predchádzajúcej E21 najprv to len triaslo a po dlhšom čase(už som si zvykol :mrgreen: ) ako som vchádzal do zákruty zrazu niečo buchlo a zároveň pokračovalo v búchaní(odtrhlo sa stredové uloženie kardánu) a bol jasný problém. vymenené stred.uloženie a bolo po probléme.
Prílohy
ulozeni kardanu 324td.jpg
ulozeni kardanu 324td.jpg (105.15 KiB) 2263 zobrazení
mid_stredove-lozisko-kardanu-s-ulozenim-e46.jpg
mid_stredove-lozisko-kardanu-s-ulozenim-e46.jpg (7.68 KiB) 2263 zobrazení
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 28. Júna 2013, 16:44

neviem ci ste niekedy videli spojku, ale vazne sa to zle poskladat neda, kde spravili chybu neviem, mozno zle dosadacie plochy, mozno zotrvak nebol dobry ako si myslel, ale spojku zle neposkladas :D

mademan
Auto: BMW 325i coupe
Kraj: Košický

Piatok, 28. Júna 2013, 16:56

NOROV napísal:
S týmto problémom sa potykám aj ja. Mám podozrenie na stredové uloženie kardanu, podobné som to mal aj na predchádzajúcej E21 najprv to len triaslo a po dlhšom čase(už som si zvykol :mrgreen: ) ako som vchádzal do zákruty zrazu niečo buchlo a zároveň pokračovalo v búchaní(odtrhlo sa stredové uloženie kardánu) a bol jasný problém. vymenené stred.uloženie a bolo po probléme.

ouuu diky pekne budem sa na to musiet mrknut hned ako odstranim dalsiu zavadu ktora ma stve viac auto zacalo trhavo jazdit ako si ani tah nema aky malo
exBMW E36 325 TDS touring (105 kw) r.v 1997
BMW E36 325i coupe (142 kw) r.v 1992

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Piatok, 28. Júna 2013, 21:13

starynovy napísal:
neviem ci ste niekedy videli spojku, ale vazne sa to zle poskladat neda, kde spravili chybu neviem, mozno zle dosadacie plochy, mozno zotrvak nebol dobry ako si myslel, ale spojku zle neposkladas :D

Najskôr to bude, už ako som vyššie uviedol, s tým stred.ulozenim kardanu, lebo ak to dáš viac do jednej strany tak kardan je mimo osi prevodovky a vtedy to trpne a prejavuje sa trasenim celého auta.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

G-Laci

Sobota, 29. Júna 2013, 06:11

No ja netvrdvim ze mam zle poskladanu spojku, len ze asi tam nieco poskladali zle, kedze sa mi to zacalo prejavovat po vymene vyssie spomenutych dielov. Ked budem mat moznost, dam aj ja skontrolovat to ulozenie kardanu, to by bolo asi este z tych lepsich moznosti...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný