... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

miroslavcernica
Autor témy
Auto: 525d E61 r. 2004
Kraj: Košický

zatekanie pod spodny tapacir E61

Nedeľa, 2. Júna 2013, 16:21

Zdravim vas, mam taky problem s 525d rocnik 2004, po silnych dazdoch sa na spolujazdcovej strane a na pravej strane vzadu objavil kopec vody.....myslel som, ze je to z panoramy, ale teraz som prisiel na to, ze to preteka (teda aspon myslim) z predu ako voda zteka z celneho skla a na pravej strane pod kapotou pod pelovym filtrom a tymi plastami je taka umela bila ,,krabica'' v ktorej su kable a neviem co vsetko a z tej krabici idu kable do kabiny auta....a medzi tou krabicou a kabinou je taka pena a tadial mi to vsetko natieklo.....ale neviem preco sa tam voda dostala.....neviete poradit prosim? Je zle odvodneny odtok z celneho skla? alebo? a mam vodu aj v tej bielej krabici kde su tie kable......

Užívateľov profilový obrázok
Barracuda
Auto: BMW E60 530dA
Kraj: Prešovský

Re: zatekanie pod spodny tapacir E61

Nedeľa, 2. Júna 2013, 22:17

Servus, no bratku dnes od rana som riesil a stale riesim presne ten isty problem co ty.. ale mam E60, 2004.. mam to komplet rozobrate a zajta pokracujem.. mal som tam vody na dva 10 litrove vedra a plus jedno vedro co som vyzmykal z molitanu pod kobercami... schnut to bude este mozno tyzden, tu bielu plastovu krabicu som celu rozobral, tesim sa na skladacku #-o vodu som vytiahol a prisiel som na to kade ta voda tecie dnu.. v tej bielej krabici je RJ motora a jeden zvazok kablov ide dnu poza priehradku spolujazdca.. tadial sa voda dostava dnu do interieru.. len keby sa nasiel niekto znaly co by napisal, kde ta vyjebana voda ma odtekat pretoze zrejme tie odvodnovacie kanaliky budu zapchate.. a netusim kde ich hladat.. zajtra pokracujem a napisem ti jak som dopadol, no vidim to na dlhsie jak na jeden den..

miroslavcernica napísal:
Zdravim vas, mam taky problem s 525d rocnik 2004, po silnych dazdoch sa na spolujazdcovej strane a na pravej strane vzadu objavil kopec vody.....myslel som, ze je to z panoramy, ale teraz som prisiel na to, ze to preteka (teda aspon myslim) z predu ako voda zteka z celneho skla a na pravej strane pod kapotou pod pelovym filtrom a tymi plastami je taka umela bila ,,krabica'' v ktorej su kable a neviem co vsetko a z tej krabici idu kable do kabiny auta....a medzi tou krabicou a kabinou je taka pena a tadial mi to vsetko natieklo.....ale neviem preco sa tam voda dostala.....neviete poradit prosim? Je zle odvodneny odtok z celneho skla? alebo? a mam vodu aj v tej bielej krabici kde su tie kable......

Užívateľov profilový obrázok
KELSOakaPatres
Auto: nonBMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 2. Júna 2013, 22:59

presne toto iste mala moja stara na Punte :D pod stieračmi hneď taka záchytná vaňa na vodu z okna a výpustné otvory plne lístia a tieklo to dnu spoza priehradky spolujazdca po kábloch a skratovalo to, keď som prestrčil cez ten otvor šrobovák vytieklo odtiaľ cele akvárium vody potom som to ešte wapkou vystriekal poriadne 8)

to len tak bokom u môjho auta ma toto ešte nepostihlo zatiaľ, tak veľa zdaru páni :roll:
ex BMW 530d Touring (e61) r.v. 2004 - príbeh
ex Alfa Romeo 145 1.9JTD [140PS] r.v. 2000
...Passion For Drive! [f10]

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60

Pondelok, 3. Júna 2013, 10:50

Barracuda napísal:
... kde ta vyjebana voda ma odtekat pretoze zrejme tie odvodnovacie kanaliky budu zapchate.. a netusim kde ich hladat...

Tu je odfoteny odvod vody z lavej strany (aspon tak vyzera :wink: ), fotene zo spodu s odmontovanym plastovym blatnikom. Myslim ze po demontazi plastovych dielov nasavania klimy (velke plasty pod sklom, praca na max. 10 min.) najdes niekde v rohu odvody vody (hladaj najprv na lavej strane, tam je to volnejsie a na rovnakom mieste budu aj vpravo).
Obrázok

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:03

[quote="Barracuda"]Servus, no bratku dnes od rana som riesil a stale riesim presne ten isty problem co ty.. ale mam E60, 2004.. mam to komplet rozobrate a zajta pokracujem.. mal som tam vody na dva 10 litrove vedra a plus jedno vedro co som vyzmykal z molitanu pod kobercami... schnut to bude este mozno tyzden, tu bielu plastovu krabicu som celu rozobral, tesim sa na skladacku #-o vodu som vytiahol a prisiel som na to kade ta voda tecie dnu.. v tej bielej krabici je RJ motora a jeden zvazok kablov ide dnu poza priehradku spolujazdca.. tadial sa voda dostava dnu do interieru.. len keby sa nasiel niekto znaly co by napisal, kde ta vyjebana voda ma odtekat pretoze zrejme tie odvodnovacie kanaliky budu zapchate.. a netusim kde ich hladat.. zajtra pokracujem a napisem ti jak som dopadol, no vidim to na dlhsie jak na jeden den..

...no tak som ,,rad'', ze nie som sam kto ma taky problem :-) ....tak daj vediet prosim ako si dopadol.....ja chcem tiez dnes pokracovat, ale vonku leje a ja sa nemam kam skryt :-( ....prosim Ta a v tej bielej krabici si vsetky tie kable poodpajal? Mozem to rozpojit? Nevyresetuje sa mi potom vsetko, alebo nieco podobne? A ako si tu bielu krabicu vybral von?

Laco19

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:27

miroslavcernica napísal:
...prosim Ta a v tej bielej krabici si vsetky tie kable poodpajal? Mozem to rozpojit? Nevyresetuje sa mi potom vsetko, alebo nieco podobne? ...

Ked je elektronika pod vodou tak netreba rozmyslat ci sa nieco zresetuje ale okamzite odpojit akumulator :wink: , inac ju spolahlivo znicis. Konektory by sa mali rozpajat vzdy az po odpojeni akumulatora. Ten mozes opat pripojit az ked je vsetko vysusene. DDE tiez nie je vodotesna, tu by som rozobral a vysusil (a vizualne skontroloval skody). Ja na vyfukanie vody pouzivam stlaceny vzduch (sprej) a zvysok dosusim fenom.

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:34

Laco19 napísal:

Ked je elektronika pod vodou tak netreba rozmyslat ci sa nieco zresetuje ale okamzite odpojit akumulator :wink: , inac ju spolahlivo znicis. Konektory by sa mali rozpajat vzdy az po odpojeni akumulatora. Ten mozes opat pripojit az ked je vsetko vysusene. DDE tiez nie je vodotesna, tu by som rozobral a vysusil (a vizualne skontroloval skody). Ja na vyfukanie vody pouzivam stlaceny vzduch (sprej) a zvysok dosusim fenom.

sewas....ale ja tu elektroniku chvalabohu nemam pod vodou....len na spodku v tej krabici je voda, ale el. nieje zatopena.....tak preto sa pytam ci to mozem porozpajat....

Laco19

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:39

miroslavcernica napísal:
sewas....ale ja tu elektroniku chvalabohu nemam pod vodou....len na spodku v tej krabici je voda, ale el. nieje zatopena.....tak preto sa pytam ci to mozem porozpajat....

Mozes, nenarobi to problemy ale najprv odpoj akumulator az potom to rozober. Po pripojeni akumulatora budes musiet nastavit datum a cas.

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:41

Laco19 napísal:
Mozes, nenarobi to problemy ale najprv odpoj akumulator az potom to rozober. Po pripojeni akumulatora budes musiet nastavit datum a cas.

ok, dik...

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 11:49

Laco19 napísal:

Prosim Ta este k tomu odtoku tej vody....to co si tam dal foto, tak to je odtok vody z plastu na ktorom je vlastne ten pelovy (ci aky to je) filter a z toho je ten odtok do blatnika.....ale to co nam tu zateka tak to tecie z celneho skla poza ten plast, ktory ma ten uvedeny odtok....a tecie to v podstate rovno na tu bielu ,,krabiu''.....a neviem ci pod tou krabicou ma byt este dalsi odtok, alebo ako?.....lebo ta krabica je v podstate vodotesna az na to miesto z ktoreho vychadza ten zvazok kablov do ,,kabiny''.....tam je taka pena a taky plast.....a kedze neodtiekla ta voda z pod tej krabice, tak sa tam hromadila a cez ten plast a tu penu natiekla do tej krabice a tak isto do kabiny.....nmevies ci maju byt este nejake dalsie odtoky?

Laco19

Pondelok, 3. Júna 2013, 12:22

miroslavcernica napísal:
Prosim Ta este k tomu odtoku tej vody....to co si tam dal foto, tak to je odtok vody z plastu na ktorom je vlastne ten pelovy (ci aky to je) filter a z toho je ten odtok do blatnika.....ale to co nam tu zateka tak to tecie z celneho skla poza ten plast, ktory ma ten uvedeny odtok....a tecie to v podstate rovno na tu bielu ,,krabiu''.....a neviem ci pod tou krabicou ma byt este dalsi odtok, alebo ako?.....lebo ta krabica je v podstate vodotesna az na to miesto z ktoreho vychadza ten zvazok kablov do ,,kabiny''.....tam je taka pena a taky plast.....a kedze neodtiekla ta voda z pod tej krabice, tak sa tam hromadila a cez ten plast a tu penu natiekla do tej krabice a tak isto do kabiny.....nmevies ci maju byt este nejake dalsie odtoky?

Tak to uz neviem ci tam je este nejaky dalsi odtok, na mojich foto som nasiel iba ten jeden. No odmontovat plasty filtrov a skontrolovat to pod nimi je praca na par minut.
Pozri obrazok z webu, tu by mal byt odtok na lavej strane:
Obrázok

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 12:25

Tak to uz neviem ci tam je este nejaky dalsi odtok, na mojich foto som nasiel iba ten jeden. No odmontovat plasty filtrov a skontrolovat to pod nimi je praca na par minut.
Pozri obrazok z webu, tu by mal byt odtok na lavej strane:
Obrázok[/quote]

...a tato fotka co si teraz dal to je prava strana spodok? za kolesom? to sa da vidiet ak by som zhodil prave koleso a vnut. blatnik? ....tie plasty z pod tych filtrov uz mam davno skontrolovane......ja sa potrebujem dostat pod tu bielu krabicu.....

Laco19

Pondelok, 3. Júna 2013, 12:47

miroslavcernica napísal:
...a tato fotka co si teraz dal to je prava strana spodok? za kolesom? to sa da vidiet ak by som zhodil prave koleso a vnut. blatnik? ....tie plasty z pod tych filtrov uz mam davno skontrolovane......ja sa potrebujem dostat pod tu bielu krabicu.....

Foto nie je moje ale z webu lebo to zatekanie je dost casty problem, ked si dal dolu plasty tak uz ten podtlakovy posilnovac ako je na foto musis vidiet. Pod nim vidno nejaky otvor ale to je lava strana, na pravej to bude asi ine.
Vnutorny blatnik sa vybera dost komplikovane, radsej vyber krabicu eboxu to je na pohlad jednoduchsie.

Musim asi aj ja vsetky tie odtoky preventivne precistit - parkujem pod brezami a na filtroch to riadne vidno :wink:

miroslavcernica
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 12:52

Foto nie je moje ale z webu lebo to zatekanie je dost casty problem, ked si dal dolu plasty tak uz ten podtlakovy posilnovac ako je na foto musis vidiet. Pod nim vidno nejaky otvor ale to je lava strana, na pravej to bude asi ine.
Vnutorny blatnik sa vybera dost komplikovane, radsej vyber krabicu eboxu to je na pohlad jednoduchsie.

Musim asi aj ja vsetky tie odtoky preventivne precistit - parkujem pod brezami a na filtroch to riadne vidno :wink:[/quote]

no ok, tak to teda skusim z hora.....tak dik....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný