... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dymone
Autor témy
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Zle nacasovanie vaciek? Priznaky? Chyba P1520

Štvrtok, 23. Mája 2013, 09:10

Caute,

vymenil som separator + vsetky hadice, obe intake koelna, precistil som skrt. klapku aj volnobezny ventil a dostali aj nove tesnenia, vymenil som snimace polohy kluky aj oboch vaciek, skontrolovane obe solenoidy aj piestiky, Vanos je pretesneny (predchodzim majitelom .. takze neviem zarucit 100% robotu), sviecky minuly rok nove..

no stale mi hlasi chybu: P1520: 'B' camshaft position actuator bank 1

Uz som z toho nestastny a neviem co by som este mohol vyskusat. Bolo mi este povedane, ze mozu byt zle nacasovane vacky. Moja otazka je, ze ake by mal motor priznaky, ak by bol boli tie vacky naozaj zle nacasovane?

Napda vas este nieco, co by mohlo tuto chybu sposobovat?

Dik za kazdu radu a napad.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Re: Zle nacasovanie vaciek? Priznaky? Chyba P1520

Štvrtok, 23. Mája 2013, 09:57

slaby vykon, nepravidelny chod, niekedy zvykne ,,plut" do sania alebo naopak do vyfuku..
Takyto problem som mal po vymene rozvodov na mojej honde - robili to v servise. Motor siel slabo a nepravidelne a neustale som tam mal zaznamenanu chybu - snimac polohy vacky. Kedze snimac bol 100% dobry. Tak som sa naral a prestavil rozvod na novo a od vtedy ala tuti..

EDIT: este som zabudol poznamenat ze to moze mat kludne iba jeden z tych priznakov co som popisal, nie vsetky. Ked je o jeden zub posunuta vacka, motor zvykne ist na pohlad dobre, aj startuje fajn, no ide strasne slabo.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

dymone
Autor témy
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Štvrtok, 23. Mája 2013, 15:50

Tak bol som na brzde a co som mal evidentne posahane bol krutak. Do 3700ot som mal krutak o 30-40Nm nizsi, ako by mal byt. Porovnat neviem .. auto som uz takto kupil a v nim rovnakom som nesedel. Ale je pravda ze do tych 3700ot je to dost mrtve.
Co sa tyka toho pluvania .. tak ano aj to sa deje. Hlavne ak z vysokych otacok rychlejsie pustim plyn .. tak mi to striela do vyfuku. Je to ojedinele, ale deje sa tak.

Este ma napadlo, ci to nemoze byt podpaleny ventil .. ale to je len nastrel do tmy, fakt neviem ake ma priznaky chyba ventilu.

Jo a este mi trasie motorom (riadcia paka aj mierne vibracie celym autom) pri volnobeznych otackach. To som si ale myslel, ze to je zlymi SB motora .. ale moze byt ze to je aj toto?
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 23. Mája 2013, 18:03

Tak z toho co pises by som povedal ze je zle nastaveny rozvod..
Samozrejme pokial je snimac na kluke/vacke v poriadku.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných