Ide jar a konecne je teplo. Bozka uz place po novych dieloch, tak som sa teda pustil do prace. Vypytala si nove brzdove dosticky ja som vedel, ze je cas. Dokupil som teda nejake naradie, povolal kolegu na pomoc a hura na to !
Zaparkoval som auto do garaze. V garazi je jama, bude sa robit lahko. Teda to sme si mysleli, kym sme sa do toho nepustili. :)
Uvolnili sa kolesa, auto sme dali na styri stojky, to bolo najlahsie. Kolesa zisli iba dve, teda iba lava strana, prava bola nejaka zapecena. Predne prave slo nasilu, no zadne ani za toho svatoho. Vliezol som teda do jamy par krat udrel gumu a koleso spadlo samo. Odniesla si to plechovka uvolnovaca srubov. Po kratkom hodnoteni sme usudili, ze je to v prdeli a dnes to stihneme vsetko tak akurat rozobrat. Brzdove kotuce zrele na vymenu, ku nim aj dosticky. Auto asi brzdilo silou mojej vole.
Kryt motora prec. Navod pise, ze ho drzia styri srubky, no bolo ich osem. Je to nepodstatny detail, ale neskor sme si na to spomenuli pri inej prilezitosti. Popozerali sme predok zo spodu, otvorili pivecko, rozbalili goly a zacali sme.
Prvy isiel vonku stabilizator. Bol som na neho zvedavy, lebo z pod kapoty vyzeral, ze je nejako puknuty, ci co. Odpojili sme teda tycky stabilizatora a stabilizator bol von. Nebol puknuty, hura ! Farba je ale v zlom stave a hrdza ho nakusla poriadne. Silentblocky stabilizatora na srot, pripisujem na zoznam co kupit.
Nasleduju tyce a capy riadenia. Cap siel vdaka stahovaku hladko, trosku trosku to strelilo, ale zalezitost par minut. Velmi dobra investicia ten stahovak. Druha strana bola horsia. Navod pise, ze francuzakom to proste odkrutim z domceka riadenia ako nic. Zistili sme, ze nie. Kolega to nastastie zachranil a v kratkom case zohnal taky mensi francuzak - na opravu zeleznicnych vagonov a kluc 34. So spravnym naradim to slo ako po masle a tye su vonku.
Ramena boli teda poriadny oriesok, cap na zavese kolesa siel pekne, ved mame stahovak. Aj siletblock bol v pohode, ale ten srob co je na napravnicu ... Pomiloval by som toho, co to vymyslel. Trvalo hodinu, kym sme dali dole dve matice. Nakoniec sa to vsak podarilo a ramena boli vonku.
Spomenuli sme si na kotuce. Nejako sme sa im chceli vyhnut, no nakoniec ist dole museli. Prasata sli dole hladko. Aj kotuce napriek zapecenemu srobu. Dosticky su naozaj zjazdene no kotuce su na tom strasne zle.
Cela akcia skoncila pre ten den velmi uspesne. V podstate sme rozobrali cely predok, aj napriek tomu, ze kazda matica a sruba bola poriadne zhrdzavena. Pomohol vsak uvolnovac srubov a drotena kefa.
Mam dilemu ako dalej. Mam to cele rozobrate a pripravene na poskladanie, po skladani to musi na geometriu.
Je iste, ze stabilizator musim ocistit od hrdze a nastriekat protikoroznou farbou. Rovnako je na tom aj vystuz napravnice. aj predna napravnica by sa zisla, ale tu dole bez nadzvyhnuteho motora nedam a silentblocky motora nevymenim

Prasata by tiez potrebovali zrepasovat, opieskovat a nastriekat. Rovnako aj hen ten zaces kolesa, ci ako sa to vola, katalog pise King pin, cesky svisly cep, no proste to, kde sa nasadi tlmic, capy a proste vsetko okolo kolesa.
Su teda dve moznosti:
A) Cim skor hotove
- vykaslat sa na hrdzu na prasatach
- vykaslat sa na zaves kolesa
- zmontovat to co som vybral
- nove dosticky a kotuce
- geometria
B) Ked uz to mam rozobrate, urobim vsetko nech mam pokoj.
- dole lozisko
- odpojit prasata
- opieskovat a nastriekat prasata + zaves kolesa
- nove lozisko
- zmontovat to co som vybral
- nove dosticky a kotuce
- geometria
Problem je, ze 31.3. musi byt auto hotove, lebo sa pravdepodobne odstahujem do Brna za lepsie platenou pracou.
Netusim vsak, ako dat dole predne lozisko, ci to ide aj bez nejakych ultra speci stahovakov. Asi si napisem do fora, ci mi to lozisko niekto neda dole a nenasadi nove ...
PS: Par fotiek na zaver, ale vsetko viacej menej po fajronte ...

- Bozka na stojkach