Spolu so svojim novým štvorkolesovým kamarátom zdravím celý BMWklub.Môj celý pribeh začina nejakých trápnych 13 - 15 rokov dozadu, keď som popri browsovaní na internete objavil krásnu fotku čiernej M3 a na prvý pohľad som sa zamiloval. Bohužiaľ, nemal som vtedy peniaze, vek, ani vodičské oprávnenie, takže som mohol iba snívať. Potom, časom, prišla vytúžená osemnástka sprevádzaná vodíčákom a ja som začal jazdiť na zdomácnelej Felícii. Dodnes sa na to auto nemôžem nijako sťažovať, lebo ak to tak mám povedať, dalo mi krídla. Vďaka nemu som získal voľnosť pohybu.
Jedného dňa však zavolal môj dedo a ohlásil, že o 4 hodiny sa stretávame na šrotovisku. Felícia skončila na vrakovisku, dedo za šrotovné, plusn ejaké daľšie peniaze kúpil nové auto a mne, podaroval jeho pôvodnu Renault Thaliu 1,4 16ventil. Toto auto mi slúžilo viac menej dobre, je pravda, že nie vždy ma doviezlo tam, kam bolo treba, ale poslúžilo. Avšak pred mesiacom doslúžilo, postupne na ňom odišlo toľko vecí, aj keď opraviteľných, že sme sa s mechanikom zhodli, že najrozumnejšie bude už zmeniť auto a starého sa nejako zbaviť.
A tu sa nadpája môj príbeh BMW... S budgetom 6000eur, som si nemohol nejako vyskakovať, ale vedel som po akom aute túžim. Tak som začal prehľadávať internet. V podstate hnne)d prvý deň som našiel niekoľko kúskov ktoré sa mi páčili a neskôr sme ich boli aj obzrieť, ale bohužiaľ, boli to úplné šroty pri ktorých majitelia klamali hádam o všetkom. Už som mal vybrané jedno BMW 318i v Žiline, keď na autobazar.eu vyskočil inzerát na jedno pekne vyzerajúce, zachovalé 330xd. Tak som zatelefonoval otcovi, nech to skočíme obzrieť. Keď sme dorazili na miesto, už spoza plotu som vedel, že toto bude moje auto. Tak nejak ... žiarilo :) Po testovacej jazde ktorá ukázala, že motor a všetko je v super technickom stave, nakoľko exmajiteľ má firmu na opravu motorov a turieb, som šiel domov s pocitom, že to auto proste musím mať. Začal som vypisovať tuto na fóre v Nákupnej poradni, čítať o aute, zisťovať informácie. Trošku som mal strach o poistku a spotrebu, ale to všetko prešlo a zvíťazila túžba. Majiteľ však akurát šiel do Tatier a tak prišiel najdlhší týždeň v mojom živote, keď som čakal na jeho návrat.
Keď sa vrátil, auto sme prepísali, no nestihol som auto vlastniť ani 2 hodiny, a už som musel volať, vtedy už exmajitelovi. Niečo ruplo v spojke a spojka ostala mŕtva. Z konverzácií s majiteľom som vedel, že bola nedávno menená, čo mi potvrdil aj po telefóne a tak po mňa prišiel, odtiahol ma do servisu kde to bolo robené a tam som ho cez noc nechal. No a včera už mi volali, že to bola posunutý nejaký valček v tej hydraulickej spojke a že to teda vymenili. AUtom som si prevzal a už som spokojný a jazdím :)
Zatiaľ pridávam len zopár fotiek mobilom, nafotiť normálne by som ho chcel ísť dnes / zajtra :)
Tak som konečne pridal tie sľúbené fotky :) Autíčko je po repase alternátora ktorý slabo dobíjal baterku a inak funguje úplne úžasne :)