... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
marsell999
Autor témy
Auto: X5 F15 M50d
Kraj: Trnavský

BMW E60 r.v.2006 - Divné hučanie riadenie??

Štvrtok, 16. Mája 2013, 08:45

Zdravim všetkých šikovných borcov, prosím o radu a o pomoc zároveň.

Môj problém je nasledovný, pri jazde a mierne vytočenom volante vpravo a vpravo všeobecne mi ako keby hučí, duní, alebo neviem ako presne popísať ten zvuk a ide to zdá sa zpredu, netrasie a nerezonuje to...možno mierna rezonancia, ale skôr to počuť ako cítiť. Pri skoro vyrovnanom riadení, alebo jazdou vľavo je v momente tichučko a ide to ako má...

Bol som asi pred 2 mesiacmi na geometrii aj na STK a všetko bolo v ok.
Neviem či to nemôže byť ložisko, ale zas si myslím, že by to hučalo stále, ale neviem zase aké sú príznaky zlého ložiska...
Je pravda, že som obul 19-tky, no disky som dával aj vyrovnávať. Tlak v pneu je správny.
Najprv mi napadlo olej v serve, ale keď otvorím veko ATF tak je ho tam podľa mňa dosť, no nevidel som žiadnu risku...ide mi to pekne na nervy a už to počuje aj spolujazdec...
Píšem všetky spojitosti čo ma napadajú.
Pozrel som aj na zavesenie prednách kolies a odfotil, neviem či to s tým niečo má, no je tam čosi vytečené na pravom kolese a trochu aj na ľavom, ale vyzerá, že to nieje čerstvé.

Nemám stále čas navštíviť servis, tak preto sa obraciam na Vás, či má niekto podobnú skúsenosť, alebo by vedel poradiť....

Ďakujem vopred za rady..
Prílohy
Pravé koleso.jpg
Ľavé koleso.jpg
BMW F15_M50d xD - now
BMW E70_40d xD 225kW - ex
BMW F15_30d xD 190kW - ex
BMW F06_640d xD 230kW - ex
BMW E60_535d 200kW - ex
BMW E46_330d 135kW - ex
BMW E46_320d 110kW - ex

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Re: BMW E60 r.v.2006 - Divné hučanie riadenie??

Štvrtok, 16. Mája 2013, 15:44

marsell999 napísal:
... Môj problém je nasledovný, pri jazde a mierne vytočenom volante vpravo a vpravo všeobecne mi ako keby hučí, duní, alebo neviem ako presne popísať ten zvuk a ide to zdá sa zpredu, netrasie a nerezonuje to...možno mierna rezonancia, ale skôr to počuť ako cítiť. Pri skoro vyrovnanom riadení, alebo jazdou vľavo je v momente tichučko a ide to ako má...

Moze to byt vadne lozisko, to huci iba v zakrutach. Vacsinou huci ked je na prislusnu stranu naklonene auto (v tvojom pripade by teda malo byt vadne lave) ale uz som zazil aj opacny pripad - tak si vyber :wink: .

marsell999
Autor témy

Štvrtok, 16. Mája 2013, 16:11

Ďakujem bude to asi to už si druhý čo mi to povedal. Ďakujem Pekne.
BMW F15_M50d xD - now
BMW E60_535d 200kW - ex
BMW E46_330d 135kW - ex
BMW E46_320d 110kW - ex

marsell999
Autor témy

Pondelok, 3. Júna 2013, 21:10

Zdravim pani, no na moju smolu som vymenil nesprávne (predné)ľavé ložisko-náboj, nakoľko mi povedali 2-ja ľudia z 3-och, že ak to pri zatáčaní do prava počuť je zlé ľavé, no nevadí povedal som si, že všetko zlé je na niečo dobré, aspoň som sa to naučil a druhé budem mať hotové rýchlejšie...Inak bola to dobrá makačka, robil som to pol dňa a nebudem machrovať, bez otcovej pomoci neviem neviem...
Už teraz by mi to toľko netrvalo a myslím aj sám by som to spravil. No ale k veci, tak som si povedal, že tým pádom to ľavé ložisko čo mi teraz zostalo prehodím napravo, ale hneď po zhodení brzd.strmeňa idem dávať dole kotúč a tá zasraná skrutka čo ho drží na imbus hlavicu tak držala, až som ju strhol, na opačnej strane som ju relatívne v pohode povolil, tak som tam ani nestriekal WDcko...
Jediné čo ma napadlo, je že som do toho natĺkol väčší imbus, no aj ten som pretočil, dúfam tam niejke opačný závit, ale pochybujem.
Vedel by mi prosím niekto poradiť ako ho vykrútiť špinavca.
Dočítal som sa niekde, že torxom by to mohlo ísť, len som nemal taký veľký, alebo privariť naň maticu, ale nieje ešte nejaké riešenie?
Viem, že isto musím kúpiť novú tú skrutku...

Ďakujem za radu, nikdy ste ma tu nesklamali a ďakujem aj za tento veľmi pomocný príspevok post585609.html?hilit=e60%20lo%C5%BEisko#p585609
BMW F15_M50d xD - now
BMW E60_535d 200kW - ex
BMW E46_330d 135kW - ex
BMW E46_320d 110kW - ex

drroman
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 3. Júna 2013, 22:13

Ja jsem dneska zjistil,ze mi tece hreben kolem volantove tyce,co se s tim da delat?neni tam nejaky simering?

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Júna 2013, 23:11

Co sa tyka loziska, vzdy platilo ze vadne huci ked je zatazene ale ako som uz pisal mal som aj opacny pripad (rovnako ako ty) a navyse by som aj prisahal ze hucanie pocujem z nespravnej strany. Neviem ako to spolahlivo zdiagnostikovat ked na zdvihaku bez zatazenia je to tiche, vole pri takom malom poskodeni este nie su a ani sa nehreje vyrazne viac.
Skrutky na kotuci najprv zastriekam WD, vypijem kavu, potom poklepem po hlave skrutky cez hlinikovu tycku ale aj po kotuci z vnutornej strany (s citom a cez dubovy klatik) a potom ich vacsinou bez problemov s kvalitnym naradim povolim.
Ak mas uz jednu skrutku vyskrutkovanu tak myslim ze po poklepani na kotuc z vnutornej strany (na mieste chybajucej skrutky a aj oproti) tu skrutku uvolnis a snad aj mierne natiahnes - uz by mala ist lahko von. Ak nepojde vyskrutkovat tak by som sa tym dlho nezdrziaval, staci odvrtat hlavu skrutky a po vybrati kotuca vyskrutkovat zvysok vhodnymi kliestami (pouzi WD, kombinackami len ak by to slo lahko) - taku donicenu skrutku ako popisujes asi aj tak vymenis. Nie je tam opacny zavit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní