... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bigcatno4
Autor témy
Auto: E 39
Kraj: Zahraničie

E 39 EGR dotaz

Štvrtok, 9. Mája 2013, 08:35

Cau chalani chcem sa opytat ci aj na benzinovej verzii je EGR a ak ano kde a ako sa odpojuje, cital som prispevky tu na fore ale vsetci pisali ze to odpojujete z dieslu a preto ze vam to zasieralo sanie ale ja ked som rozobral sanie tak ho mam ako nove. a este by som sa chcel opytat ci bude robit nejaky problem ked vypojim na sani cidlo ktore je hned za airboxem, neni to vaha vzduchu ale neviem co je to za cidlo, naskor to bude merat mnozstvo nasavaneho vzduchu alebo nieco take. Diky za odpoved.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: E 39 EGR dotaz

Štvrtok, 9. Mája 2013, 08:42

vôbec ani len netuším o aký motor sa jedná, ale podľa mojich vedomostí tam EGR nie je
sanie na atmosférickom benzíne nemá dôvod byť zanesené, jedine keby bolo zlé odvetrávanie motora

či bude robiť problém keď nejaké čidlo odpojíš? však odpoveď máš za minút, odpojíš, povozíš sa, uvidíš, ja by som nič neodpájal, máš vážny dôvod aby si to robil?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

bigcatno4
Autor témy

Štvrtok, 9. Mája 2013, 08:51

no je to 523 i... a chcem to odpojit cele a spravit si priame sanie pretoze to stare je v tom klbe ktory ide do klapky cele polamane. chcem tam nechat airbox ale cele vedenie od neho az po klapku prerobit. Nieco ako priame sanie ale s airboxom pretoze je spraveny dobre na nasavanie a dat tam simota filtr a spravit aj privod studeneho vzduchu odspodu auta, nieco ako naporove sani. a este otazka je tam privedena od motora nejaka havica s priemerom asi 3 cm a je napichnuta do toho klbu u klapky a neviem naco tam je...

ViktorDDD

Štvrtok, 9. Mája 2013, 11:25

tá hadica ide pravdepodobne z toho kolena do voľnobežného ventilu
Naposledy upravil/-a ViktorDDD v Štvrtok, 9. Mája 2013, 14:02, upravené celkom 1 krát.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 9. Mája 2013, 13:01

to cidlo myslis c12? ak ano je to vaha vzduchu a ak myslis cidlo ktore meria objem vzduchu, tak to sa bavime o tom co je predmetom zaciatku vety

ak ti vadi ako vyzera koleno c9, kup si nove, ine nevyrobis, garancia a ser na sisky a venceky, to pojde ten motor este horsie plus ti to bude vydavat velmi divne zvuky.

Obrázok Secondary throttle housing tube ASC - BMW parts catalog
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 9. Mája 2013, 15:47

bigcatno4 napísal:
no je to 523 i... a chcem to odpojit cele a spravit si priame sanie pretoze to stare je v tom klbe ktory ide do klapky cele polamane. chcem tam nechat airbox ale cele vedenie od neho az po klapku prerobit. Nieco ako priame sanie ale s airboxom pretoze je spraveny dobre na nasavanie a dat tam simota filtr a spravit aj privod studeneho vzduchu odspodu auta, nieco ako naporove sani. a este otazka je tam privedena od motora nejaka havica s priemerom asi 3 cm a je napichnuta do toho klbu u klapky a neviem naco tam je...

oprav si sanie na original ako má byt z tochto motora v e 39 kasni výmenou originalneho nasavania na tebou povedané "náporové " dosiahneš velké hovno. :thumbup:

bigcatno4
Autor témy

Štvrtok, 9. Mája 2013, 16:17

Diky za pripominky takze asi nejlepsi bude kdyz to akurat vymeim za nove dily a vymenim filtr za sportovni a necham to tak, akurat tam este privedem viac studeneho vzduchu, DIKY

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Mája 2013, 18:06

bigcatno4 napísal:
Diky za pripominky takze asi nejlepsi bude kdyz to akurat vymeim za nove dily a vymenim filtr za sportovni a necham to tak, akurat tam este privedem viac studeneho vzduchu, DIKY

a co tam chces nahodit ladnicku? :roll: :mrgreen:

ViktorDDD

Piatok, 10. Mája 2013, 06:25

studený vzduch tam neprivedieš, len rovnaký ako je teplota vzduchu vonku, a s tým sa trápiť zbytočne nemusíš, lebo do airboxu už prúdi zospodu cez hadicu taký vzduch :wink:

ale inak nič nepostrehneš, v takom prdítku čo má 900kila pocítiš aj rozdiel dvoch koní, ale v tučnej krave ako e39 je to asi jedno
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

bigcatno4
Autor témy

Piatok, 10. Mája 2013, 07:26

to mas mozno pravdu ale dival som sa ako je tam ten vzduch vedeny a ta trubka je vedena od predneho ventilatoru co som nepochopil preco. Takze ju chcem vytiahnut a priviest tam cestvy vzduch zospodu predneho narazniku a urcite to bude studenejsi vzduch ako v motorovom priestore. A mimochodom vcera som odpojil tu koncovku a nie je to vaha vzduchu asi pretoze som nespozoroval ziadnu zmenu v jazdnych vlastnostiach. Ale aj tak pouzijem originalne diely.

ViktorDDD

Piatok, 10. Mája 2013, 08:04

neviem čo si presne odpájal, ale aby si vedel, váha vzduchu je to čo som označil do červeného
Prílohy
M52.jpg
M52.jpg (54.48 KiB) 1770 zobrazení
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Mája 2013, 15:04

bigcatno4 napísal:
to mas mozno pravdu ale dival som sa ako je tam ten vzduch vedeny a ta trubka je vedena od predneho ventilatoru co som nepochopil preco. Takze ju chcem vytiahnut a priviest tam cestvy vzduch zospodu predneho narazniku a urcite to bude studenejsi vzduch ako v motorovom priestore. A mimochodom vcera som odpojil tu koncovku a nie je to vaha vzduchu asi pretoze som nespozoroval ziadnu zmenu v jazdnych vlastnostiach. Ale aj tak pouzijem originalne diely.

asi mas nefunkcnu vahu vzduchu a preto auto ide ako ide a preto chces nieco "upravovat"... paradne dotiahni privod vzduchu od spodu a este daj aj "super tuningovi sportovy" filter a nech si motor zerie ten bordel ked sa bude fajne prasit... :thumbup:

bigcatno4
Autor témy

Nedeľa, 12. Mája 2013, 08:19

Tak je to potom ta vaha vzduchu ale ako zistit ci je dobra? Asi by nebolo moc dobre ju hned kupit a potom zistovat ci ide. Nezda sa mi totiz ze by auto reagovalo nejak ako by nemalo, nepozorujem zhorsenu akceleraciu alebo nejake kolisanie otacok a podobne, mam totiz za to ze prave vadna vaha vzduchu sposobuje ze motor zdochyna a podobne alebo blbnu otacky, predtym som jazdil na upravenej honde s rovnakym vykonom ale to nemozem srovnavat pretoze to bol vysokootakovy motor a polovicna vaha auta takze samozrejme ze teraz je akceleracia nikde uplne inde a podobne. A co sa tyka toho privedenia bordelu do filtru tak nejazdim v pusti kde sa ucpe filtr za mesiac a staram sa o tieto veci a skusenost mam taku ze privedenie vzduchu odspodu len prospeje . Ale mozno sa mylim a BMW je nejaka specialna vynimka.

ViktorDDD

Pondelok, 13. Mája 2013, 06:59

keď odpojíš váhu tak motor začne bežať na nejaké prednastavené hodnoty, takže pobeží úplne normálne
že je zlá poznáš tak že motor ide blbo a po odpojení sa to zlepší
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných