... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

gdobos
Auto: BMW E91
Kraj: Košický

Re: !!!!Veľká pomoc z hardiskom WD,odmena istá!!!!!!

Sobota, 4. Mája 2013, 06:06

Ja som uz riesiel USB kluc cez nich, navrhli 120€ cenu, ale po kontrole sa zistilo. Nieco aj nasli, ukazali mi, ktore subory maju, ale prave tie potrebne tam neboli. Dalej tvrdili, ze je tam aj hardverovy problem, a hovorili, ze ak mam zaujem poslu dalej niekde na centralu do labaku, ale potom uz ta cena by pohybovala okolo 300€. To som uz odmietol. Ale inac mne sa zdalo, ze su seriozni. Takze odporucam. Mne uz dali aj 10% zlavu, takze ak mas zaujem viem ti pomoct, aby si mal lacnejsie.
BMW E91, 320d, r.v.2006, manual

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 4. Mája 2013, 06:12

plosak sa da prehodit v pohode ten je od vnutra oddeleny....ale zalezi od disku sko je rieseny :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 4. Mája 2013, 09:17

Hlavne ten HDD uz nezapinaj a daj do ho specializovanej firmy.

Akekolvek experimenty ze vyberies platne z povodneho HDD a prehodis do ineho HDD ZABUDNI.

Pre predstavu jedno zrnko prachu je mnohonasobne vacsie nez vzdialenost medzi hlavickou HDD a platnou - cize v momente ako otvoris HDD mozes okamzite HDD zahodit.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Sobota, 4. Mája 2013, 09:46

pokial ma chybu s elektronikou v plosaku ten sa da vymenit je od vnutra oddeleny cize do vnutra sa nic nedostane...len by musel zohnat taky isty disk :P

Naposledy upravil/-a johnyfly1 v Sobota, 4. Mája 2013, 09:47, upravené celkom 1 krát.
E36 compact 316i           (||||)(||||)

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Mája 2013, 10:20

zozen druhy - rovnaky disk, premen elektroniku a fungujes dalej. to ze zacal cvakat z nicoho nic, tak to odisla daaka suciastka z power regulatoru na disku. bezna chyba, uz som takto jeden disk rozbehal..

v HDD nieje ziadne vakum ani nic.. je tam normalny vzduch ako aj tu.. akurat je to hermeticky uzavrete a je tam prachovka na odchytavanie prachu pocas behu.
ked to otvoris, nic si nepomozes, lebo elektroniku neopravis. no v kazdom pripade o data neprides pokial sa nedotknes hlav ani platni. tomu disku sa prakticky nema co stat pokial sa ho fyzicky nedotknes.

takze najvacsi problem bude len zohnat tu elektroniku resp. druhy rovnaky disk.

auto111

Sobota, 4. Mája 2013, 11:11

SurrendeR: no neviem ale zavad tam moze byt viac.

A musel by zohnat HDD s presne rovnakou reviziou a FW (za predpokladu ze chyba je len v elektronike).

S tym rozoberanim HDD urcite nesuhlasim - hned ako by otvoril HDD na platne sa dostane prach ktory poskodi ci uz samotny zaznam na platniach a/alebo zaznamovu hlavu HDD.

ice.blade

Sobota, 4. Mája 2013, 11:53

este mi povedz ako moze prach poskodit elektromagneticky zaznam :D ak sa platne roztocia prach sa na nich neudrzi :D to by potom ziadny disk neprezil kedze ako tu uz bolo spomenute disky v sebe nemaju vakum ale su len uzavrete od okoliteho prostredia... este za cias na strednej skole som mal jeden disk rozobraty polozeny na case a bez problemov som z neho cital data... netusim preco ale sem tam pomaha ked sa disk da do antistatic sakla do mrazaku a potom sa napoji, par krat som si tak skopcil subory z domrdateneho disku ktore som potreboval...

btw elektronika taktiez nemusi byt z tej istej revizii ale je to najlepsie ak je, bez problemov staci ak je to rovnaky disk dokonca moze mat aj vacsiu kapacitu... zdeno neser sa a obetuj 150 eur, macrofer ti tie data vytiahne

auto111

Sobota, 4. Mája 2013, 17:35

No napr. tak ze prach poskriabe ci sa prilepi mag. platne.

K rozobratemu HDD na strednej - je otazne ako dlho este otvoreny HDD fungoval - ci si aspon dlhsiu dobu pozeral vystupy zo SMARTu.

Keby ten prach bol neskodny ako tvrdis tak by si vyrobcovia HDD urcite nerobili hlavu s dokladnou izolaciu HDD od prachu.

TT-SIMIK
Autor témy
Auto: BMW

Sobota, 4. Mája 2013, 20:52

150€ som ochoty investovat ak to nepojde inak.....mrazak nepomohol....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Nedeľa, 5. Mája 2013, 11:20

zo žiliny
http://www.stratadat.sk/index-kontakt.html

skús zavolať a spýtať sa.. robí s tým už viac ako desaťročie. Za opýtanie nič nedáš. Popíšeš problém a spýtaš sa na riešenie.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

alfi666

Nedeľa, 5. Mája 2013, 13:22

ptz napísal:
mozno napisem blbost ale mne to pomohlo, ked mi zacal odchadzat hdd na notebooku.

strcil som ho na par hodin do mrazaku, potom vytiahol, rozbehal a skopiroval vsetky data.
nebol to moj napad, ale v mojom pripade to pomohlo :D

Ano, toto funguje v niektorych pripadoch.

Prehodenie elektroniky aj do navlas stejneho disku obvykle nejde ;) Pokial spravne viem, tak elektronika sa nakalibruje na mechaniku a ked to prehodis, tak ina mechanika sa proste trosku inac chova
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

banned

Nedeľa, 5. Mája 2013, 13:55

Jednoducho ako som pisal na zaciatku, ak obides za 300e este to budes mat kurva lacne, mozes mi verit a stejne tam skoncis, zbytocne mutis vodu, skoda casu ;)
banned... ...connecting people :)

M3driver

Nedeľa, 5. Mája 2013, 14:13

macrofer mozem aj ja doporucit, par rokov dozadu mi zachranili 97% firemnych dat z disku, co by uz pravdepodobne nikto nijako nerozchodil...
M3 -> Ducati

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Nedeľa, 5. Mája 2013, 18:46

ako myslis ze vytahuju tie data?
normalne otvoria disk, pozru co mu je, ci treba elektroniku alebo mechaniku a riesia.. pri najtazsich veciach vyberaju platne atd.. ale to uz su ine palky za data..

to ze otvoris disk ti ho nepokazi.. akurat ho nemozes nechat dlho zaprasit. v disku je normalny vzduch.

cize najpravdepodobnejsie bude len vymenit tu elektroniku.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných