... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

Aký je Váš názor na aditíva do paliva a ich využitie?

1. Aditíva používam, znížia spotrebu, hluk a prispievajú k lepšiemu chodu motora
9 (20%)
2. Aditíva používam iba kvôli preventíve
18 (39%)
3. Aditíva prinášajú výhody, ale nepoužívam ich
1 (2%)
4. Aditíva som používal, mali minimálny alebo žiaden pozitívny vplyv
4 (9%)
5. Palivá z čerp. staníc už nepotrebujú dodatočné aditíva, to iba výrobcovia aditív nás presviedčajú o opaku
1 (2%)
6. Aditíva neriešim, moje auto jazdí normálne s bežným palivom z čerpacej stanice
13 (28%)

Celkom hlasov: 46
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Ake zimne aditivum

Utorok, 30. Októbra 2012, 08:46

osobne pouzivam uz vyse roka vif (letny/zimny), ci je dobry alebo neviem, beriem to uz ako samozrejmost (zatial som minul asi 2 litre vifu), clovek si az jeho nepritomnost vsimne, ked mu vif dojde, nasledne motor poklepkava a clovek sa len cuduje co tomu motoru zrazu je ze klepe.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Bengalll
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

Utorok, 30. Októbra 2012, 10:26

Ja mám síce benzín a žiadne aditíva nepoužívam(2x som dával na prečistenie trysiek), ale kamoš má audi A6 132kW 2,5TDI a minulú zimu dával nejaké aditívum od Valvoline a urobil pičovinu že to vylial do nádrže keď už mal natankované. Nedošiel ani z pumpy domov a auto skapalo a konec.... Samozrejme že si myslel že čerpadlo išlo srať, dosť často sa to u týchto aut stáva. Týždeň sa doma s tym trápil vymenil palivový filter, pozreli sme pomocné čerpadlo v nádrži a všetko možné až keď som rozrezal starý palivový filter skoro som odpadol, celý polepený od nejakého sajgonu a potom sa priznal čo urobil. Celý motor mal zavzdušnený a musel to dávať do servisu, lebo aj keď sme mali snahu to nejak zprovozniť nedalo sa. V servise zobrali 120 evri...

Nechcem povedať že aditíva su zlé ale nepodcenujte návod na použitie :D
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Streda, 31. Októbra 2012, 21:14

Ja do M57 lejem VIF(letný-zimný) už dva roky a motor ide pekne ticho,nedymí a štartuje bez problémov nech je zima aká chce :thumbup:
Len kvôli objektivite musím povedať,že firemná dodávka za 4 roky a cca 390 000 km videla asi 2 flašky VIF-u a vstreky sú zatial v pohode...Ale kultúra chodu oboch motorov sa velmi porovnávať nedá [-(
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 21:43

58% ľudí verí v aditíva \:D/

partizan
Auto: E39 530dymivych
Kraj: Košický

Sobota, 10. Novembra 2012, 11:04

No ono clovek zbada rozdiel nie vtedy ked tam tie aditiva dava, ale ked ich po nejakom case nepouzije. Ja som napriklad 2x vynechal VIF ked som bol v Rakusku,
a motor bol pocutelne hlucnejsi, a pravdepodobne to nebolo len moje placebo, lebo to potvrdzovali aj ostatny pasazieri auta.
Podobnu skusenost mal aj otec na Seat Leone 1.9d - zvysena hlucnost po absencii VIFka.

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 10. Novembra 2012, 11:18

ja to isté :) davam vzdy Vif.
ale jednu (alebo dve?) nádrž som nemal Vif, lebo sa mi minul a este mi neprisiel z netu,co som objednal, a bol hlucnejsi urcite. az som sa bál chodit na tom :mrgreen:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

miroslav2410
Auto: E-91 Touring,325D 07
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 26. Apríla 2013, 20:31

ja používam VIF už dva roky a som sním úplne spokojný + tankovanie na omv, predtým som tankoval na shell a filter sa hlásil podchvílou , takže VIF asi zabral a odvtedy mám klud .....................

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných