... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Autor témy
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Nesedia TUV homologovane disky

Piatok, 26. Apríla 2013, 14:58

Ahojte,
chcem sa s vami podelit o dnesny nie velmi prijemny zazitok. Objednal som si tieto disky http://www.centrumkolies.sk/product/dot ... tny-60790/ na moju 330xd (2006). Pri objednavke som samozrejme uviedol aj presny typ auta. Dnes som siel dat prezut gumy, cize zimne sli dole, na vsetky tieto nove letne disky sa nasadili letne gumy a potom problem. Disky su vo vnutri (oproti original 17kam) zuzene a nedaju sa nasadit na auto. Pri nasadzani trie vnutorna cast o brzdovy strmen. Cize vysledok: disky su mi nanic, pricom predajca hovori ze presne na moj voz su tieto disky homologizovane (co mi je prd platne ked sa tam proste nevopchaju), jeden z diskov, ktory sa nasadzal je vo vnutri poskodeny, co nastalo pri nasadzani disku na auto (kedze zadrel o brzdu), takze vratit sa normalnym sposobom neda, nehovoriac o tom ze gumy boli obute na vsetky 4 disky co po precitani obchodnych podmienok predajcu znamena, ze by nesli vratit ani keby neboli poskodene. Ihned som kontaktoval predajcu, dohodli sme sa, ze mu poslem fotky, priplatkove vacsie brzdy sme vylucili, kedze ani podla VINka tam zakupene neboli a navyse jazdim na 17kach doteraz a tie by sa na mpacketove brzdy nezmestili vobec ziadne. Kedze je jeden disk poskodeny, buduci tyzden pre ne pride kurier a posielaju to importerovi na reklamaciu, pricom neviem, aky to moze mat zaver, kedze zevraj su na toto auto homologizovane...Takze asi tolko, asi som mal investovat do nejakych vacsich :smile:

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Re: Nesedia TUV homologovane disky

Piatok, 26. Apríla 2013, 15:28

Nazdar ja mám Mugella na mojej E46 vo veľkosti 17 bez problémov, ale na tvoj model uvádza Dotz na svojej stránke
http://www.dotz-wheels.co.uk/about/configurator len vo veľkosti 18 palcov. Tak neviem. Keď tak si to tam popozeraj či sa nemýlim, ale mám pocit či ťa predajca tak trochu nenatiahol len aby predal tovar.

lulu991
Autor témy

Piatok, 26. Apríla 2013, 15:39

Mas pravdu, pozeram teraz a mugello dark naozaj nie je v rozmere 17 na toto auto urcene podla tejto stranky, az od velkosti 18...Predajca ma uistoval (aj uistuje) ze su tieto disky v rozmere 17 homologizovane na toto auto a ja mu to vyvracat nebudem...Uvidime co povie importer. Ak niesu a bol som uisteny, ze mi pasovat budu, kto nesie za to vinu? ja alebo samotny predajca?

fafa111
Auto: E36 320i coupe

Piatok, 26. Apríla 2013, 16:18

Myslím, že vinu nesiete obidvaja, predajca takú, že tomu nerozumie a tvrdí blbosti a ty takú že sisi to neoveril a slepo si mu veril.
Ty si sa z toho poučil, za trest si počkáš na vyjadrenie a na vyriešenie reklamácie a budeš znášat náklady na prezúvanie kolies.(Čudoval by som sa keby importér vzal chybu na seba, veď nič neurobil). Dúfam že si reklamáciu podal písomne a máš otom papier.

Predajca, by to mal uznať, ak je normálny, dá ti disky aké chceš, cenu poriešite doplatkom, alebo vrátením preplatku a tieto "použité" disky si predajca dá do akcie za takú cenu aby stále niečo zarobil. To je všetko, všetci budú spokojní.

Pežot

Piatok, 26. Apríla 2013, 19:15

V prípade, že Ti bola podaná mylná informácia vinu nesie predávajúci, nakoľko on musí mať predsa aj na papieri, že sú homologizované ... ozaj, ten papier neposlali?

lulu991
Autor témy

Piatok, 26. Apríla 2013, 19:30

v maili mi poslali odkaz na tuv certifikat (uplne ine disky)...takze som dostal mylnu informaciu, kedze certifikat zrejme vobec neexistuje, resp. neviem odkial by ho zohnali kedze na oficialnej stranke vyrobcu certifikat na tento typ diskov na moje auto je len pre 18palcovy model :)...pokial by som prisiel iba o peniaze za prezuvanie bol by som uplne spokojny, len niesom si isty ako to nakoniec dopadne

Pežot

Piatok, 26. Apríla 2013, 19:33

Toto by mohlo byť už aj na SOI :-k

Pretože Ti nedodali objednaný tovar, resp. požadovaný :-s

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 26. Apríla 2013, 19:34

Postni sem ten certifikat... na 99% to nevydal skusobny insitut TÜV Germany.

lulu991
Autor témy

Piatok, 26. Apríla 2013, 21:11

trosku som to poskumal a prisiel som na toto...takze v maili mi poslali odkaz na tento certifikat http://www.aez-wheels.com/certificates/ ... 520538.pdf . Na stranke http://www.dotzmag.com/en/wheels/mugell ... ertificate som si nakonfiguroval moje auto a jedine mi bol ponuknuty certifikat na disky od 18palcov...ked si v tom konfiguratore navolim motor napriklad 320xd je mi ponuknuty certifikat na kolesa od 17palcov. Prave tento certifikat je ten ktory mi oni poslali takze som sa mylil ked som povedal ze je to uplne iny model diskov... V maili este napisali "Všetky 390X Drive až do 240KW sú homologizované na toto auto." co by podla ich certifikatu asi aj sedelo, neviem az moc sa v nom nevyznam...ak vsak vyberiem presne moje auto nie je mi ponuknuty mensi ako 18 palcovy model, tak uz som z toho debil :-k asi to rozlusti iba ten importer
Pri objednavani a aj teraz som im presne napisal o aky model auta sa jedna a bol som ubezpeceny ze sediet na auto budu/mali by. blizsie som to samozrejme neskumal, ved vsetko sedelo, roztec taka ista aku potrebujem, ET 20 co by problem nemal byt, 17ky som doteraz pouzival, netusil som ze akurat tieto su vo vnutri zuzene a nevojdu na brzdy... :?

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 26. Apríla 2013, 22:44

Nech ti poslu certifikat o schvaleni na TIETO KONKRETNE disky a na TVOJE KONKRETNE auto... ak nemaju,resp. maju iba inu kombinaciu, je to bezpredmetne sa o tom bavit a vrat ich. Sami maju o tom obsiahly komentar na stranke,ako rozpoznat kvalitne schvalene disky atd., tak nech sa staraju... keby bol problem, kludne to posun na SOI... :wink:

airbone
Auto: F25 X3

Utorok, 30. Apríla 2013, 12:37

tiet disky dotz mugello by som nekupoval tak ci tak, ja ich mam na e60 a krasne mi z nich opada farba, vyzera to desne....... a to maju mozno 2-3 roky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 251 neregistrovaných