... všetko o BMW ...
marsell999 napísal:Ahojte chalani,
potrebujem poradiť s palivovým filtrom, neviem kde presne sa nachádza, auto je BMW E60 535D.
Na E46 bol ten filter v motorovom priestore a hneď prístupný a výmena trvala 5minút, no na E60tke je zrejme niekde pri nádrži zospodu, lebo v motorovom priestore som nič nevidel.
Pozeral som keď som menil olej zospodu pri nádrž, len tam je všetko zaplastované a nemal som čas rozhodiť pol auta..tak som si povedal, že napíšem a uvidím, či má niekto skúsenosť a mení si palivový filter sám.
Na youtube som videl video, ale nebola to e60tka, a bolo to tiež niekde zo spodu...ale tam chlapík vyťahoval aj nejakú poistku tomu nerozumiem načo...
Ak mi viete povedať aj nejaký postup, aby som na niečo nezabudol, tak by som bol vďačný.
Ak mi poradíte kde sa nachádza, tak sa ale bojím či pri demontáži hadičiek nebude vytekať nafta, asi ich bude treba nejako rýchlo upchať, alebo zasvorkovať?? Len nahlas rozmýšľam...
Treba to odvzdušniť??
Je mi jasné, že pri aute s klasickým kľúčom sa pootočí do 1. polohy a odvzdušní sa to asi samé, ale keď mám tlačítko start/stop a kľúč sa iba vkladá, neviem ako dosiahnem rovnaký efekt, Či stačí iba naštartovať?
Raz tu niekto písal, že filter stačí zatopiť naftou pred výmenou a pôjde to a aj to má logiku, len nechcem niečo pokašlať, všetky bežné spotrebné veci si mením sám a aj toto by som chcel vedieť.
Ďakujem veľmi pekne, inak hľadal som všade, no nikde som to nenašiel..tak keby tu zakladám duplicitnú tému sorry.
marsell999 napísal:Ďakujem za pohotovú odpoveď, vážim si to a ďakujem za pomoc.