... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Sando
Autor témy
Kraj: Košický

nevracia volant v zakrute e39

Pondelok, 22. Apríla 2013, 11:50

auto bolo burane ale tento problém som si všimol až teraz po dlhšej zimnej pauze. Môže to robiť servo?

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Re: nevracia volant v zakrute e39

Pondelok, 22. Apríla 2013, 12:49

Geometria, zbiehavosť.

Sando
Autor témy
Kraj: Košický

Pondelok, 22. Apríla 2013, 19:22

zbiehavosť, alebo rozbiehavosť? Lebo aby som vedel do ktorej strany točiť.

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 22. Apríla 2013, 20:08

Ty len ničím netoč a choď do servisu :wink: Doma tým môžeš točiť hore-dole ale nič nenastavíš.Nejakých 30 evri za poriadnu geometriu hádam nájdeš...Ale predtým riadne skontroluj nápravy.Ak máš niečo ohnuté alebo vymlátené silenty,nemá zmysel niečo nastavovať...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Pondelok, 22. Apríla 2013, 20:55

Sando napísal:
zbiehavosť, alebo rozbiehavosť? Lebo aby som vedel do ktorej strany točiť.

dva krat do lava a tri do prava... :roll: :mrgreen: ako mi tu mame vediet co s tym mas s tvojich par pismeniek? :-k Ak to chces nastavovat doma, tak to je len take zbezne prekontrolovanie, pripadne nastavenie do najblizsiej vyplaty a potom to dat spravit poriadne, teraz su uz poriadne technologie ktore to nastavia na stupen presne podla tabuliek...
Ak sa s tym chces babrat tak jedine tak ze zoberies nejaky spagatik ktory sa nenatahuje, a odmerias sirku predku predneho kolesa a potom zadok predneho kolesa... malo by to "bezat" viac menej rovnako, aj ked su na to tabulky a je tam urcita odchylka... Pripadne si mozes vyrobit pripravok, nejake dve tycki do seba a zaistit srobikom, je to na sikovnosti a je na tebe, co s tym spravis... Mozes sa dokonca aj trafit a jazdit x-y rokov :thumbup: :wink:

Bengalll
Auto: zobrala leasingovka

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 07:45

Dá sa to od oka nastaviť aj s pomocou ručky z lopaty :D

Kolesa by mali ist do zbiehavosti, takže predky kolies trošku k sebe, môžeš sa aj trafiť a vôbec nebude drať pneu, ale takato robota sa hodí tak na škoda favorit....

ak máš na nápravach alebo riadení nejaké vôľe tak porob čo treba a hybaj na poriadnu geometriu, povedz že bloček netreba a spravia za dvacku a dajú ti aj protokol s hodnotami...
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:16

Bengalll napísal:
Dá sa to od oka nastaviť aj s pomocou ručky z lopaty :D

Kolesa by mali ist do zbiehavosti, takže predky kolies trošku k sebe, môžeš sa aj trafiť a vôbec nebude drať pneu, ale takato robota sa hodí tak na škoda favorit....

ak máš na nápravach alebo riadení nejaké vôľe tak porob čo treba a hybaj na poriadnu geometriu, povedz že bloček netreba a spravia za dvacku a dajú ti aj protokol s hodnotami...

presne tak lopata je naistejsia :lol: ... ale ja som daval robit komplet predok aj zadok za 20e bez blocka... cize len predok bude o nieco lacnejsi a tym padom je zbytocne sa s tym srat doma...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní