... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

WMB
Autor témy
Auto: BMW 320D
Kraj: Bratislavský

e46 320d problem na zamyslenie

Pondelok, 8. Apríla 2013, 11:45

Zdravim pani vcera sa mi stale neuveritelna vec ..vcera som isiel po dialnici na tempomate 130km/h zrazu zacala padat rychlost pozrem do spatneho husty dym jak hovado zastavim na krajnici motor na vyhodenej rychlosti a odstavenom aute otackach 4000...vytiahol som klucik motor stale tocil 4000 asi 5-7min v kuse potom strelila expanzna nadrzka vytiekla voda z chladica a auto zhaslo ......o neaku hodinu som prisiel do auta....uz svietila kontrolka minimum oleja po vyfukom cierny flak ziadna voda...turbo podla mna urcite K.O ....za vsetky vase nazory postrehy a rady vopred dakujemm najviac ma zaujima preco auto stale islo po vytiahnuti kluca

sevooo54
Auto: BMW 323i E46 ´98
Kraj: Trenčiansky

Re: e46 320d problem na zamyslenie

Pondelok, 8. Apríla 2013, 12:04

áno máš pravdu turbo bude KO a asi tiež aj motor bude pridretý, volá sa to turbodiesel runaway, vyzeralo to asi nejako takto nie? [youtube]aH9Kz9rSV4s&feature=player_embedded[/youtube]
my BMW dream came true by 323i E46, M52TUB25

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Pondelok, 8. Apríla 2013, 12:08

turbo KO hlava KO pri najlepsom to prezila ta hlava ale pochybujem kedze ti rozdrapilo expanzku a preco ti siel motor aj po vytiahnuti kluca? lebo ti zacalo nasavat olej a ten pri velkej teplote zacalo spalovat a kedze ten olej siel cez sanie a nie cez vstreky tak to palilo olej az kym vsetok olej nespalil a predpokladam ze si zadrel aj motor kedze nebol mazany no mas dve moznosti kupit novy motor alebo sa jebat s tymto povodnym inak nic by sa nestalo keby si vedel ako reagovat pri takejto situacii a to tak ze tam supnes 5ku a brzdis kym auto nezdochne tym by si sa vyvaroval prasknutej hlave a zadretiu motora

Schneider
Auto: BMW 320D,Touring,04

Pondelok, 8. Apríla 2013, 12:12

už nieje nad čím sa zamýšľať, Kubo to vystihol...
Môžeš akurát tak začať zháňať celý motor.

WMB
Autor témy

Pondelok, 8. Apríla 2013, 13:15

Oleja tam je este dost....motor ide ako ma tak dufam ze len to turbo uvidime....ale minimalne tesnenie bude urcite

mayhemo
Auto: BMW 320d e46 touring
Kraj: Trnavský

Pondelok, 8. Apríla 2013, 13:19

Fuha, to video som si pozrel 3x a este stale mi beha mraz po chrbte :D Toto sa stane ked odide len turbo alebo je tomu na vine aj este nieco ine ? :?:
Obrázok
Predám rozširovacie podložky, viac info správa.
320d e46 príbeh

kubo323ci
Auto: e46 323ci

Pondelok, 8. Apríla 2013, 13:56

mozno budes mat stastie no tesnenie pod hlavou vymen a ked to budes menit nech ti pozru aj hlavu no ked to das chalanom do dobreho servisu tak budu vediet co treba sam to nerob

tibie
Auto: BMW e46 320d 110kw
Kraj: Trnavský

Pondelok, 8. Apríla 2013, 18:14

Nepomôže vtedy zaradiť piaty stupeň a pustiť spojku? Aby ten motor zdochol?
Je to nepríjemná vec, nechcel by som aby ma to stretlo ... Snaď autu nič vážnejšie okrem turba nebude, prajem veľa šťastia.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 9. Apríla 2013, 01:06

nic vynimocne, mal si vylagrovane turbo.... turbo naplnilo olejom intercooler a naraz si tvoj motor cucol do sania "trosku" oleja, ktory zacal nekontrolovatelne horiet vo valcoch. Kedze sa vznietoval od teploty a tlaku, mozes ti robit klucom co chces, tak isto mozes odpojit baterku, ale motor stale fici nekontrolovane dalej na max otacky az kym sa nepretoci a potom nastane totalna destrukcia motora.
Vobec nic s tym neries, zhanaj nahradny motor. Opravovat povodny by bola utopia. Schytat to mohlo cokolvek, aj rozvody/ojnice apd.......
Stalo sa to uz par mojim kamosom na inych dieseloch (renault, vw apd). Jednemu v belgicku na dialnici, tomu nestrelila len expanzka ale aj cosi ine a vyletelo to cez kapotu do neba. Spravil taky giganticky mrak dymu, ze zastavil premavku na 8-prudovej dialnici tesne pred Brusselom. Vtedy by bolo najlepsie nechat motor zdochnut cez vyssi kvalt, ale este nikto to neskusil, lebo nikoho to v tom strese nenapadlo. Kazdopadne ak bezal tvoj motor 7-8 minut v tomto style, mal dobre gule.... Vacsinou destrukcia nastane uz po 1-2 minutach.

AK by si bol starsieho data a pamatal si stare dobre 50ccm 2T motorky PIONIER, vedel by si ze jazdili aj na mix benzin-nafta alebo ak sa namiesalo prilis vela oleja, nechceli zdochunt ani po vypnuti zapalovania, motor stale bezal a odpaloval olej alebo cokolvek ine co sa vznietuje pri tlaku a teplote..... a to ze tvoj motor spaloval olej namiesto nafty vo svojej "poslednej chvili" malo za nasledok ten obrovsku kudol dymu za nim......

WMB
Autor témy

Piatok, 26. Apríla 2013, 12:02

Takze turbo po repase nahodene cele sanie vycistenie na 100% z vyfuku absolutne ziadny dym auto slale dalej zatedy nabehane 100km bez problemov uvidime ako sa zachova neskor

Adrian_B

Piatok, 26. Apríla 2013, 12:17

tak toto je veru šťastie. Alebo zázrak :thumbup:

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Piatok, 26. Apríla 2013, 20:17

Adrian_B napísal:
tak toto je veru šťastie. Alebo zázrak :thumbup:

skor zázrak. No to by som teda nepovedal, že to takto šťastne dopadne. Tešíme sa s Tebou.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Piatok, 26. Apríla 2013, 20:33

este ked je manual tak hodit 5 a pomaly pustit spojku...ale co v pripade ak ide o autmat? dat tam Manual? stat na brzde a rucna? lebo niekde pisali ze treba hned zapchat privod vzduchu...asi trickom alebo cim...len neviem neviem ci by som otvaral kapotu a trhal plasty na sanie a pchal tam handru ked ma motor max otacky...

fox1k
Auto: BMW

Piatok, 26. Apríla 2013, 20:34

lovec31 napísal:
este ked je manual tak hodit 5 a pomaly pustit spojku...ale co v pripade ak ide o autmat? dat tam Manual? stat na brzde a rucna? lebo niekde pisali ze treba hned zapchat privod vzduchu...asi trickom alebo cim...len neviem neviem ci by som otvaral kapotu a trhal plasty na sanie a pchal tam handru ked ma motor max otacky...

alebo si kúpiť takú fičuru, čo vyzerá ako škrtiaca klapka :wink:

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 29. Apríla 2013, 22:29

kazdy majitel diesla by mal ovladat zahasenie motora na rychlosti.. otacky stupaju stale, ale vdaka nepresnemu davkovaniu cez ventily a zotrvacnosti motora nie prirychlo. Da sa vela zachranit

mne sa podobne nieco stalo zial na dvoch autach - ani jedno nebolo BMW :D

- prvy krat octavia TDI, pri predbiehani zrazu auto prestalo tahat, zrazu sa zacali zvysovat otacky, okamzite som dal trojku nasiel bezpecne miesto a zadusil motor. Oprava iba turbo.

- druhy krat Laguna II dci, podobny scenar. Auto padlo do nudzaku, prestalo tahat. Po cca 5km jazdy nakolko som to nechcel nechat v strede dialnice zacalo presne toto, teda samospalovanie. Tiez som ho zadusil a v pohode.
- zial hlupy mechanik natocil motor s novym turbom, nevycistil intercooler a odniesli si to dva vstrekovace, dva piesty, repas hlavy + zopar ventilov... oprava 1200 euro a to tam sli zanovne diely

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 17 neregistrovaných