... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

tibor33
Autor témy
Auto: 330xd
Kraj: Žilinský

snimač tlaku nafty na rampe

Sobota, 30. Marca 2013, 16:39

Zdravim Vás pani , chcel by som sa popýtať o radu či sa da nejak zistit či je snimač tlaku nafty na rampe v poriadku, ide o to ze auto ide ako ma len spotreba je okoko 9-10 lit. jedna sa o auto 330XD a tu na fore som sa dočital ze by to malo zrat nejakych 7l/100km . ked som to tu postudoval troška tak ma prispevky doviedli prave k tomuto snimaču , skusil som aj prečistit tie konektory ale ziadna zmena ... .a autu ked dupnem na plyn tak si občas aj zadymi pekne. a napdalo ma či to nemôze byt prave tym ze mu ide vela nafty .. .

PetoK

Re: snimač tlaku nafty na rampe

Sobota, 30. Marca 2013, 16:58

Nerieš blbosti, spotreba na 330xd určite nikdy nebude 7L.

Užívateľov profilový obrázok
myso87
Auto: BMW e46 330xd
Kraj: Trnavský

Sobota, 30. Marca 2013, 17:57

Je to vsetko o tom, ako sa s tym jazdi. Predchadzajuci majitel mojho auta mal dlhodobu spotrebu na par tisisc km 6.7l/100km Ja som dal prvych 3tis km za 9.5 a kedze sa snazim trosku krotit, teraz mi vychadza pri trosku nadpredpisovej jazde 8-8.5 .. Ten motor ked nakrmis, tak to jednoducho zozere :D

Raz som sa zavesil na 40km za felici a, siel som s nou uplne identicky. Vysla mi spotreba 6.4 :D

A mimoto, ak by ten snimac bol naozaj chybny, zaregistrovala by lambda bohatsiu zmes a upravilo by dlzky vstreku.. Skor si zaslep alebo odstav EGR ak este nemas.
330xd tour .. Obrázok
Moja kraska...

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Sobota, 30. Marca 2013, 20:18

Ahoj mal som problem s tymto snimacom na rampe , diagnostika nepisala chybu no auto zralo 10 litrov .

Ma to sralo ked ostatnym 7,3 litra a ja max 9 litrov.

Nakoniec mi auto chytilo zvuk ako traktor a zhaslo. Po vymene tohoto snimaca bolo auto OK a spotreba z tych 9 klesla na 7,5 cca.

Takze mne sa spotreba znizila.

Na tom snimaci casto odchadza samotny konektor , ale to robi ine sarapaty. Ako spotrebu.

Zadymi je siroky pojem ked tomu utnes v spetnom by si nema registrovat cierny dym ak ho vidis tam nieco neklape.
Bud malo vzduchu, vaha vzduchu alebo vela nafty. A tam od snimacov tlaku az po vstrekovace vsetko treba skontrolovat.

Keby si sa rozhodol pre vymenu. Tak sa ozvy mam cisto novy tento snimac Bosch zabaleny v krabici aj so zarucnym.

Mne je uplne nanic. Dam za vybornu cenu.

A hej ako pise peter tak 7 litrov na xd cku to nebude skor tych 8 by som povedal.

tibor33
Autor témy

Nedeľa, 31. Marca 2013, 08:10

este som zabudol povedat ze je to automat, ale aj tak ten cierny dym mi nejde do hlavy. Opisem situaciu : na aute som presiel zhruba 12km kludnou jazdou, ručička teploty bola v 1/4 čize nie az tak moc zohriaty, na krizovatke som odbočil do takeho mierneho kopčeka,, a dupol som mu na plyn .....vtedy to prislo z vyfuku taky čierny dym jak zo starej tatry, potom ked som mu ubral .. . dal do "S" zase pridal aby som obehol ..tak uz tak nedymil ... .
Ked som ho kupil tak na druhom aute čo sli zamnou vraveli ze aj ked som si siel kludne auto podymievalo, bol so na diagnostike a vyhodilo chybu vahy vzduchu, chybu mi vymazal ..a po počas jazdy uz chybu nevyhodilo. a mal som dojem ze aj to dymenie prestalo alebo sa aspon znizilo . No ked sa mi stalo naposledy toto .tak myslim ze tam nebude niečo v poriadku . . .Ze auto zadymi trocha to mi je jasne je to disel ...ale to čo urobilo mne ...bolo troska moc .. .uplny cierny kudol zamnou .

csuka530d ten snimač bude mi pasovat na moje 330xd 150kw, 2004 ? Len musim si to este overiť nejak či je to skutočne tym
snimačom .

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Nedeľa, 31. Marca 2013, 08:41

snímač zo 135kW ti na 150kW pasovať určite nebude.

To, že si prešiel niekolko km a ručička vody bola aj po nich len v 1/4 svedčí akurát o tom , že máš termostaty po smrti a treba ich vymeniť.
Keď ideš ako dôchodca vela vela km a ešte k tomu motor neodpaluje poriadne pri tej nízkej teplote a následne tomu urveš tak všetko čo bolo vo výfuku usadené vyfúkne tlak von naraz.
Potom keď pridáš poriadne tak už to zase tak nedymí.

Po 100 km jazde ako dôchodca by som ti na zem s výfukom nakreslil logo bmw , tolko sa toho nazbiera :thumbup:

tibor33
Autor témy

Nedeľa, 31. Marca 2013, 09:03

praveze nechodim ako dôchodca .. . bezne okolo 100, 120 km len vsetko je to medzi dedinami taka cesta. Skusim asi vymenit tie termostaty alebo počkam uz na leto či sa to nezmenil, lebo ked som to kupoval tak mi tusim spominal ze ich menil

Sk1r3x

Nedeľa, 31. Marca 2013, 09:22

ty tam máš aj egr termostat a kludne to môže celé sposobovať aj on. Nič nenechávaj na leto , aspoň to egr vymeň , stojí to pár korún. Keby ich menil tak máš teplotu po 6km aj v -5 v strede a nie , že ty máš po 12km teplotu v 1/4

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Nedeľa, 31. Marca 2013, 09:29

Sk1r3x napísal:
snímač zo 135kW ti na 150kW pasovať určite nebude.

To, že si prešiel niekolko km a ručička vody bola aj po nich len v 1/4 svedčí akurát o tom , že máš termostaty po smrti a treba ich vymeniť.
Keď ideš ako dôchodca vela vela km a ešte k tomu motor neodpaluje poriadne pri tej nízkej teplote a následne tomu urveš tak všetko čo bolo vo výfuku usadené vyfúkne tlak von naraz.
Potom keď pridáš poriadne tak už to zase tak nedymí.

Po 100 km jazde ako dôchodca by som ti na zem s výfukom nakreslil logo bmw , tolko sa toho nazbiera :thumbup:

naprv si prever čo pasuje a co nie potom píš :bmwball:

pasuje to na všetky ešte aj na 740d s xy KW mi :D

http://bmwfans.info/parts/catalog/13537812345/

predaj-nd-bmw/snimac-tlaku-paliva-diesel-novy-x5-e39-e46-e38-t74497.html?hilit=Sn%C3%ADma%C4%8D%20tlaku%20paliva%20diesel%20nov%C3%BD%20,%20X5%20E39%20E46%20E38

ale samozrejme to môže robiť hoci čo .

aké máš korekcie vstrekovačov tým treba začať!! + zmerať prepady.

Sk1r3x

Nedeľa, 31. Marca 2013, 10:18

preverené len podla etk a tam to je len na M57 motory , len M57 bez TU, čiže ano e39,e46,e38 a aj e53 ale aj s TU ? Tam sú už vyššie tlaky na novších systémoch.

Chalan píše , že má 150kW a pasuje tam určo aj zo 135kW ? Podla etk to je iné , viac neviem

tibor33
Autor témy

Nedeľa, 31. Marca 2013, 10:44

fuha .. troska som to poštudoval a hneď v utorok objednám ten EGR termostat čo to vymenim a uvidim či sa zmenilo niečo alebo nie .. dúfam že to pomôže. Ak nie tak skúsim isť stým na počítač nech mi to nejak premerá či je všetko OK čo sa týka paliva.

Ešte malička otázočka práve som sa dočital že dobre by bolo vyhodit cele EGR a zaslepit to. Kebyze to tak urobim ? pokazím tym niečo ??

tibor33
Autor témy

Utorok, 2. Apríla 2013, 06:50

dnes bolo u nas -15 a na aute som presiel cca 20km .a ručička teploty dostalo nad 1/4 potom na cvilku ku polke ale uz som bol doma tak zas zisla doma. asi cca po necelej pol hodinke (kym som si naštudoval skryte menu) som sadol do auta a v skrytom menu mi ukazovalo teplotu 0067 takze počitam ze teplota chladiacej kvapaliny bola 68stupnou. a ručička teploty stale v 1/4.
Tak teraz skutočne uz neviem či je termostaty zle ked BC ukazal aj v takom mraze a po takom čase skoro 70 stuponu este ....alebo len čidlo teploty je niekde na takom mieste tesne pri chladiči kde nesnima presnu teplotu motora

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 2. Apríla 2013, 07:33

treba vymenit aj velky(hlavny) termostat....!!!!to je základ úspechu.....original samozrejme...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Sk1r3x

Utorok, 2. Apríla 2013, 07:59

nevymýšlaj s čidlami, každý ti tu hovorí termostaty tak to rieš termostatmi, každý deň to tu niekto rieši, vždy odchádzaju termostaty

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Hopez a 13 neregistrovaných