ice.blade napísal:ak niekomu niekedy taka krabicka pomohla a dvihla deklarovany vykon budem prezidentom

staci len znizit napatie (odporom,alebo delicom) ktore cita RJ motora zo senzora tlaku railu a je to...
RJ bude chciet dorovnat odchylku ktoru zisti zo snimaca, a regulacny mechanizmus zmeni spravanie DRV ventilu.
Vysledok je, ze RJ si bude mysliet, ze tam ma tlak napr 1600mBar - k tomu zvoli dlzku otvorenia vstrekovaca ktora prinalezi povolenej davke paliva, lenze v skutocnosti tam bude napr 1700mBar, dlzka otvorenia vstrekovaca zostane rovnaka + ked sa oblbnu cidla teploty, tam sa tiez udeje nejaky zasah do dlzky otvorenia vstrekovaca a ide tam teda viac paliva... takze aj taka sranda krabicka moze mat "nejaky" efekt.
Akurat, ze to je "sračka" tuning, lebo to kompletnte rozladi kalibraciu - palubak bude ukazovat mensiu spoterbu ako je v skutocnosti, VELMI mierny narast vykonu tam moze byt... a tak dalej (ale efekt pre spotrebitela bude super,lebo ho bude nadnasat myslienka ako vypiekol so systemom, a namiesto toho aby zaplatil za "drahy" chiptuning kupil lacnu krabicku,navyse si to spravil sam, a este k tomu to aj "malo zerie " (lebo palubak tak ukazuje)

) ... a takemu potom nevysvetlis, ze to je sprostost..
ono aj tie programovatelne power boxy - je to kus techniky,ale kym sa ECU da preprogramovat - a ten clovek ktory s tym pracuje, ju pozna, a vie co ma robit dosiahne z principu lepsie vysledky preprogramovanim ECU ako s pridavnym "powerboxom".
Vysvetlim preco si to myslim: v ECU su rozne adaptacne/korekcne regulatory, ktore dokazu odstranovat(prisposobovat) sa k odchylkam od zelaneho stavu-tieto ked sa dobre nastavia dokazu velmi efektivne fungovat. Ked sa k tomu ale prida (aj prefikany powerbox) vznika tam odchylka-odchlyky, a do celej regulacnej sustavy sa vnasa dalsie oneskorenie, no a uz to neni take ruzove ako sa na zaciatku zdalo. Nakoniec sa system dostane aj tak do ustaleneho stavu - len to trva o nieco dlhsie.
Cize aby som to zhrnul odporovy powerbox - aj s tym mozu vznjiknut problemy, no a dobastlit s tym auto.. nestoji to urcite za to(navyse ta mylsienka, ze som nejakemu chytrakovi pomastil vrecko...

)
programovatelny powerbox - jedine v tych typoch ecu, ktore sa "nedaju" preprogramovat
no a najlepsie vychadza uprava RJ motora, kde sa siahne tam na co sa ma
a mala myslienka na zaver: profi firma/profi cena neni zaruka profi upravy (nie len u nas,ale hlavne v zahranici)