... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
gassgeber
Autor témy
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

zadarilo sa mi odrieť dvere

Piatok, 22. Marca 2013, 09:33

Čaute, včera sa mi zadarilo odrieť lak až do plechu na zadných pravých dverách 4 škrabance cca 6 cm dlhé, 3mm široké a 1 až 1,5 mm hlboké. Chcem si to spraviť sám, vygitovať, zabrusiť pod vodou dať metalízu čiernu, potom lak a zaleštiť...zatial som tam bachol len lak na nechty :D čierny a potom na to priesvitný len nech to náhodou nehrdzavie kým sa k tomu dostanem a bude na to počasie...Prečo píšem? Lebo sa chcem spýtať kde môžem zohnať moju čiernu metalízu BMW3 touring r.v. 2008 130 kw čierna metalíza...šef má čiernu metalízu Volvo a má k tomu originál Volvo flaštičky jednu s metalízou a druhu s čírim lakom vyzerá to ako lak na nechty čo maju ženské, je to malé a praktické pri malých škrabancoch. Chcem sa spýtať či má niečo také aj BMW, veľmi by sa mi to hodilo, nechcem dávať kvoli tomu striekať celé dvere...

Royal Garage
Kraj: Bratislavský

Re: zadarilo sa mi odrieť dvere

Piatok, 22. Marca 2013, 10:18

Farbu kupis vo farby lakoch kde miesaju. Treba si odpisat kod farby a podla toho si dat namiesat. Dalsia vec treba si pozriet otien laku tusim su az 4. A mozes si to dat aj do spreju. To uz je na tebe lebo davaju to do plechoviek.

gassgeber
Autor témy

Piatok, 22. Marca 2013, 11:16

to myslíš tú farbu metalízu a aký potom číry lak na to...je nejaký špeciálny? lebo mám skusenosť s obyčajným som dával na staršie auto v 3 vrstvách a po 2 rokoch sa ten priesvitný lak olupuje a zahmlil...ja som amater, mal som nejako špecialne upraviť tu podkladovú farbu? lebo ja som ten číry lak striekal jednoducho na zaschnutú farbu, vobec som to nejko neošetroval iba okolie odmastnil a potom celkovo ten číry lak zaleštil ale nič viac...

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 22. Marca 2013, 12:01

gassgeber napísal:
to myslíš tú farbu metalízu a aký potom číry lak na to...je nejaký špeciálny? lebo mám skusenosť s obyčajným som dával na staršie auto v 3 vrstvách a po 2 rokoch sa ten priesvitný lak olupuje a zahmlil...ja som amater, mal som nejako špecialne upraviť tu podkladovú farbu? lebo ja som ten číry lak striekal jednoducho na zaschnutú farbu, vobec som to nejko neošetroval iba okolie odmastnil a potom celkovo ten číry lak zaleštil ale nič viac...

a este nezabudni, ak to mas nejaku origo farbu, musis mat aj ukladanie zrna metalizy... ja som mal tak amatersky spravene dvere (dostrek) ze ked som umyl auto, tak to bolo z dialky vidiet

rosta636
Auto: E46 330d Touring
Kraj: Zahraničie

Piatok, 22. Marca 2013, 12:03

Asi jsem naivní,ale já bych šel do BMW.Jinak tu opravnou sadu tam koupíš a nebo ti jí objednají.Ale nechci tě nějako děsit,ale pokud to kloudně nenastříkáš,tak ti to pod tím stejně zhnije.Já jsem takto lepil přední kapotu(omlácená od kamínků) nakonec mě došla trpělivost ,nechal jsem jí celou v BMW nastříkat a je klid a ta barva sedí!!!!!
Ale zkus to,třeba ti to bude nějakou dobu držet.Ale kapota a zadní kufr dostává nejvíc zabrat a tyhle opravy většinou nevydrží.
Mě se to prostě neosvědčilo :(

gassgeber
Autor témy

Piatok, 22. Marca 2013, 14:20

ukladanie zrna metalízy??? wau tak to som ozaj amatér 8-[ nie je to ani extra hlboké ani veľké, zatial mám v pláne to vygitovať, prebrusiť pod vodou jemne a zatrieť originál odtieň BMW podľa VIN-ka lakovou tužkou na škravbance z bavarie a zaleštiť...čo vy na to? materiál 25 e a nejaké tie hodiny prplačky...neviem či to prinesie postačujúci efekt...ako štve a mrzí ma to, kazí to trocha dojem a pocit, ale zasa si až tak úplne na tip-top vonkajší stav nepotrpím a aj tak mám auto vacsinu času z roka zaprášené a špinavé z ciest, to by som ho musel pokaždej jazde umývať a to ja nemusím [-(

Bengalll
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

Piatok, 22. Marca 2013, 15:51

Mozno by si mal lepsie to dať spraviť lakernikovi, ako pokúpiť plno vselijakych farieb, smirglov a kokotin a stále to neurobiš dobre vydrží to rok a aj tak to daš nakoniec lakošovi, lebo nebudeš mať na to nervy sa na to kukať...

Napr. farba namiešaná do spreja stojí za prd, lebo je mäkka a nie je v nej tužidlo...

Vravím z vlastnej skúsenosti, fakt dobry lakernik ti spraví aj parádny prístrek a nebude nič poznať, trocha pozalešťuje a :thumbup:

Najdi si lakoša on ti povie koľko farby bude potrebovať ja si myslím že tak deci bude stačiť a aj s lakom tužidlom a riedidlom na čistenie pištole zaplatíš okolo 18e a lakoš môže vypýtať tak 40e a máš to parádne opravené...

Ja som sa s mojou zadnou a prednou kapotou jebal a zatieral škrabančeky a tento mesiac som sa nasral a zainvestoval 120e a nastriekal mi známy cely zadný kufor, ten diel čo je medzi kufrom a naraznikom, do prístreku prednú kapotu a preleštil celý zadný náraznik a prednúkapotu a poviem ti že nevidím na tom žiadnu chybu a ten prístrek na kapote neviem kde začína a kde končí...
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 22. Marca 2013, 16:23

v priemere beru 100eciek od kusu (je jedno ci dvere, kapota, naraznik)

Bengalll
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

Piatok, 22. Marca 2013, 20:18

Vzdy sa dá dohodnúť....
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných